Turkish Airlines

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Όσον αφορά την ασφάλεια της ΤΚ νομίζω ότι μιλούν τα στατιστικά, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και το πλήθος των πτήσεων και το μέγεθος του στόλου.
Το προηγούμενο Πάσχα έτυχε να πετάξω με την εταιρεία τη διαδρομη SKG-IST-DEL-IST-SKG. Η εμπειρία μου ήταν γενικά πολλή καλή. Το Β738 που είχαν στο σκέλος SKG-IST ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο (αν και έχω την αίσθηση ότι ήταν μόνο για τις μέρες του πάσχα και ότι κανονικά είχαν Α319). Τα Α333 που ήχαν στο σκέλος για Δελχί ήταν τσίλικα και εξαιρετικά άνετα με σύγχρονο IFE. Το σέρβις ήταν σε όλες τις πτήσεις άριστο (τουλάχιστον εφάμιλο με Qatar και Thai που έχω πετάξει στο παρελθόν). Η συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες από το προσωπικό ήταν όπως σε όλες τις εθνικότητες (γενικά οι Τούρκοι σαν λαός είναι μάλλον πιο φιλικοί απέναντι στους Έλληνες από ότι σε άλλους λαούς). Τώρα όσον αφορά το Ataturk οι εντυπώσεις μου είναι μάλλον αρνητικές. Είναι μεγάλο και χαώδες και δεν νομίζω ότι είναι έυκολο να κινηθείς με ταχύτητα αν το layover είναι σύντομο. Οι επιβάτες transit περνούν ξανά έλεγχο ασφάλειας και αυτό χρειάζεται τον χρόνο του. Αν περάσεις το security μετά όλα είναι εύκολα. Επίσης, μου έκαναν εντύπωση οι εξωφρενικά υψηλές τιμές (για τα Τούρκικα δεδομένα) οι οποίες ήταν τουλάχιστον διπλάσιες από το LGAV.

Ελπίζω να βοήθησα...

Ταξίδεψα τον περασμένο Νοέμβριο SKG-IST-JFK-IST-ATH με ναύλο προσφοράς, περίπου €530. Στον αέρα τους βρήκα πολύ καλούς, με καινούρια, άνετα αεροπλάνα, προσεγμένο και γενναιόδωρο catering και συνέπεια στις ώρες αναχώρησης/άφιξης. Τα πληρώματα ήταν από αδιάφορα έως ευγενικά, ανάλογα με τον άνθρωπο, σε καμία περίπτωση όμως δεν συνάντησα αγένεια. Στη διαδρομή για Νέα Υόρκη μου παρείχαν δωρεάν διαμονή στην Κωνσταντινούπολη καθότι δεν υπήρχε ανταπόκριση αυθημερόν. Ενα συν επίσης είναι ότι στην οικονομική συνεχίζουν να επιτρέπουν δύο αποσκευές. Το Ατατούρκ ήταν μεν πολυσύχναστο αλλά όχι δυσάρεστο. Όπου έτυχε να πω ότι είμαι Έλληνας, αντέδρασαν θετικά. Προσωπικά τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

παιδια ευχαριστω. Οπως ειπε το παλικαρι απο πανω ειναι ενα μεγαλο συν οτι επιτρεπουν 2 αποσκευες, αμεσως γλυτωνεις 150+ ευρω. Ταξιδεψες με το 773 ή το Α333?

Πολυ θετικο οτι σου πληρωσαν την διαμονη σου. Εχασες την ανταποκριση? Εμενα οι Αγγλοι, ουτε νερο δν μου εδωσαν να πιω που εχασα 2 φορες (στο πηγαινε και πισω) τις ανταποκρισεις μου.

Καλημέρα παιδιά. Δυστυχώς δεν πέταξα τελευταία στιγμή με την Turkish λόγω υγείας τον περασμένο Απρίλιο. Πήγα μέχρι και την φυσούνα αφού μου έκοψαν το εισιτήριο κτλ...
Το πλήρωμα ήταν ευγενέστατο. Προσπαθούσε να βοηθήσει όσο μπορούσε. Κατέβασαν και τις βαλίτσες μας και μετά έφυγε το 319 για Μέση Ανατολή χωρίς καθυστέρηση. Τώρα το αεροδρόμιο είναι λίγο αχανές αλλά το τοποθετώ στα ίδια περίπου με το FCO και όντως είναι λίγο ακριβούτσικο αλλά και πιο καθαρό. Αυτά...

...προφανώς η ευγενεια του πληρώματος προηγείται της ασφαλείας πτήσεων για πολλούς, και μαλιστα σε ενα αεροπορικο forum.
Αποσυρομαι απο τη συζήτηση και συγγνώμη που ανακατευτηκα εξ´αρχης. Συνεχιστε στο συννεφακι σας.

Φίλε 747 πάνω από όλα μα όλα είναι η ασφάλεια. Αν δεις στα site τα στατιστικά και μάλιστα των τελευταίων ετών θα δεις ότι είναι από τις πιο αξιόπιστες εταιρίες. Τώρα για το συννεφάκι μας τι να σου... Να'σαι καλά!

Τα βλέπω, φίλε Νίκο. Αν για σένα πεντε (5) θανατηφόρα συμβάντα απο το 1994 και μετα (για να μην παμε παλαιότερα) είναι "αξιοπιστία", το είπα και πριν: καλα ταξιδια!

Captain911":3vlbypmb said:
Ταξιδεψες με το 773 ή το Α333?
Ταξίδεψα με 773.
Captain911":3vlbypmb said:
Πολυ θετικο οτι σου πληρωσαν την διαμονη σου. Εχασες την ανταποκριση?
Πέταξα από τη Θεσσαλονίκη και η πτήση έφτανε πολύ αργά στην Κωνσταντινούπολη για να προλάβω κάποια ανταπόκριση της Turkish προς Νέα Υόρκη, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να διανυκτερεύσω εκεί.

Αχα, έφυγες με την πτήση των 23.55 από JFK σωστά? Αεροπλαναρα το 773 φιλαράκι. Από άνεση τι λέει? Πάντως και η κομφορτ φαίνεται πολύ καλή.

Πετάξαμε με την πρωινή από Κωνσταντινούπολη και τη βραδινή από Νέα Υόρκη. Οι ώρες βόλεψαν πάρα πολύ. Το 773 ήταν πολύ ωραίο, είχαμε κρατήσει τις 51J&K και τις καταευχαριστηθήκαμε. Η Comfort είναι καταπληκτική και κατά τη γνώμη μου αξίζει τα λεφτά της, αλλά στοιχίζει τα διπλά σε σχέση με την οικονομική. Προτιμήσαμε με αυτά τα χρήματα να μείνουμε σε πεντάστερο ξενοδοχείο δίπλα στον Grand Central. Επίσης λόγω *A Gold είχαμε πρόσβαση στα lounges και στην Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και σε αυτόν τον τομέα.