Turkish Airlines

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Συγνώμη αλλά καλά κάνουν και έχουν θέμα όταν βλέπουν την ελληνική ταυτότητα έτσι όπως είναι. Παίζει να είναι η μόνη του δυτικού κόσμου χωρίς τσιπ και ο μέσος 16χρονος μπορεί να την πλαστογραφήσει σε 10 λεπτά.

Εγώ πάλι όσες φορές έχω πάει (που είναι πάρα πολλές) πάντα δείχνω ταυτότητα και ποτέ δεν μου είπαν τίποτα. Ίσως να δυσανασχετούν που πρέπει να γράψουν αυτοί τα στοιχεία, αλλά πρόβλημα τους. Αυτό έχουμε προς το παρόν ως επίσημο έγγραφο κ αυτό έχουν συμφωνήσει να δέχονται.

Δύο φορές μέσα σε ένα εξάμηνο στον έλεγχο διαβατηρίων στην IST δεν δέχτηκαν την ταυτότητα μου και με έτρεχαν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου ώστε να πάρω βεβαίωση γιά να περάσω από τον έλεγχο. Αυτό σημαίνει μία ώρα καθυστέρηση και αν έχεις ανταπόκριση εσωτερικού πιθανόν και να την χάσεις. Το ίδιο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει γνωστοί μου. Οπότε μην ρισκάρετε αν έχετε διαβατήριο.

Είναι καταπληκτικό για την Τουρκία, να μη δέχεται διαβατήριο με ισχύ λιγότερη των 6 μηνών αλλά να δέχεται ελληνική ταυτότητα δεκαετίας και βάλε...

Για το φίλο που ρώτησε για το ESB. Μια χαρά αεροδρόμιο, με πολλή domestic κίνηση. Είχα πάει πριν από 12 χρόνια και ήταν εντυπωσιακό για τα δεδομένα του (είχε μέχρι και τεχνητή λίμνη μέσα). Σαν ένα LGAV σχεδιασμένο με φαντασία και αισθητική. Είχα ένα μικρό θέμα με το διαβατήριο, γιατί είχε πολλές σφραγίδες από Τουρκία και δε μπορούσαν να βρουν την τελευταία μου έξοδο από τη χώρα. Οι εσωτερικές πτήσεις στην Τουρκία, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Έχουν πολύ «τοπικό χρώμα».

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! "Τοπικό χρώμα" δηλαδή; Είχα ακούσει συγκεκριμένα για καψώνια σε ακαδημαϊκούς κυρίως και επειδή τυγχάνει να πηγαίνω με ακαδημαϊκό για ένα συνέδριο στην Άγκυρα, για αυτό ρωτάω...
Οι διαδικασίες είναι τυπικές φαντάζομαι, τι μπορεί να σου κάνουν δηλαδή;

Last edited by a moderator:
Tίποτα δεν κάνουν. Φαντάζομαι ο aakunz με το τοπικό χρώμα εννοεί ότι είναι γεμάτες οι πτήσεις εσωτερικού με μαντίλες κτλ. Αυτό είναι αλήθεια, πάντα σε συνάρτηση με τον προορισμό. Οταν πετάς για ADB δεν έχει τέτοια αλλά όταν πετάς γιά τα βάθη της Τουρκίας, συναντάς και αντίστοιχο κόσμο. Σκέψου εμένα που πετάω πολύ συχνά γιά HTY, στα σύνορα με την Συρία. Το σέρβις τους είναι εξαιρετικό και το ζεστό σαντούιτς είναι όλα τα λεφτά. Αν έχεις και καμιά χρυσή κάρτα μιλίων θα περάσεις φίνα.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας!! Μακάρι να μη γίνει αλλαγή προγράμματος και να πετάξω με το B777-300 στο IST-ATH στην επιστροφή!

Tίποτα δεν κάνουν. Φαντάζομαι ο aakunz με το τοπικό χρώμα εννοεί ότι είναι γεμάτες οι πτήσεις εσωτερικού με μαντίλες κτλ. Αυτό είναι αλήθεια, πάντα σε συνάρτηση με τον προορισμό. Οταν πετάς για ADB δεν έχει τέτοια αλλά όταν πετάς γιά τα βάθη της Τουρκίας, συναντάς και αντίστοιχο κόσμο. Σκέψου εμένα που πετάω πολύ συχνά γιά HTY, στα σύνορα με την Συρία. Το σέρβις τους είναι εξαιρετικό και το ζεστό σαντούιτς είναι όλα τα λεφτά. Αν έχεις και καμιά χρυσή κάρτα μιλίων θα περάσεις φίνα.
Μαντιλες, κελεμπιες, πασουμια και πλουμιστα στολίδια
Είναι ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο :)