Στο website τους αναφέρουν οτι έχουν συνεργασία με Booking και έχουν link. Η κράτηση είναι ανεξάρτητη των αεροπορικών. Για πτήσεις εντός Τουρκίας αναφέρονται και σε ένα άλλο γραφείο (Jolly).
Περίεργη κίνηση από τους γείτονες που δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια (θέλουν να σπάσουν τον "άξονα" του LH group). Ό,τι και να συμβεί στην Air Europa, βελτίωση θα είναι βέβαια.
Τα γειτονάκια πρωτοπορούν στις βρομοδουλειές, οπότε τα deals με τους Hidalco δεν είναι κάτι εξωτικό.
Μόνο που υπάρχει ένα μικρό ή όχι και τόσο μικρό valuation gap. Η Globalia προσπαθεί να μας πείσει ότι η αξία της εταιρίας είναι 1,3 billion, όταν η AirFrance-KLM και Lufthansa Group δεν διαθέτουν πάνω από 200-300 million για το 51% που και αυτό είναι υπερβολικό.
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, οπότε στους επόμενους 1-2 μήνες ίσως ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Αν ευοδοθεί το deal θα είναι τεράστια επιτυχία για την Globalia μιας και είναι με την πλάτη στον τοίχο και κοιτάνε να μοσχοπουλήσουν την στάχτη και τα αποκαΐδια.
Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι τον τελευταίο λόγο θα τον πει ο δανειστής a.k.a. ισπανικό δημόσιο και όχι ο Hidalco.
Αν δεν μασήσουν οι κυβερνώντες με τις απειλές αυτοκτονίας του κυρίου (θού Κύριε), ο έλεγχος θα περάσει στον δανειστή και οι αυταπάτες θα διαλυθούν εν ριπή οφθαλμού.
Πάντως να βγάλει ο πωλητής λεφτά από distressed transaction είναι κομματάκι δύσκολο.
Εγώ τα λιγοστά μου σεντς τα τοποθέτησα
Οι τούρκοι ψάχνουν μόνο την ux να πάρουν ή να χωθούν στην globalia ? Νομίζω ανήκει και η groundforce στην globalia.
Σε μια προσφατη μου επίσκεψη στην Πάλμα στα κεντρικά της globalia , που είναι ενα τεράστιο μέρος, με σχεδόν όλες οι θυγατρικές (εχουν και στο αεροδρόμιο της Πάλμα) , μπορώ να πω ότι έχουν φτιάξει καλή δουλειά και μου άρεσε.
Κάπου είχα διαβάσει , οι Χιντάλγκος (σαν τίτλος για σαπουνόπερα ακουγεται), δεν ψάχνονται να πουλήσουν γιατί η εταιρεία πάει πολυ καλά, ναι ξέρω απλά δημοσιευματα.
Φαινομενικά οι Τούρκοι ψάχνουν για legitimisation και projection of power. Σε αυτές τις περιπτώσεις που εμφανίζονται επενδυτές από το πουθενά, υπάρχει και σοβαρό ενδεχόμενο να είναι σπέκουλα, μούφα, κόλπο, όπως θέλει να το δει κάποιος.
Να θέλει η TK και τα ξενοδοχεία και το handling δύσκολο αλλά μπορεί να μην είναι μόνο η TK στο σχήμα.
Αυτό που λες για τα κεντρικά του ομίλου στην μαγιόρκα το έχω ακούσει πάλι και μάλλον είναι όντως στημένο σωστά.
Αυτοί θα μας τρελάνουν!
Μια θέλουν να την πουλήσουν όλη την AirEuropa, μια θέλουν να πουλήσουν ένα μικρό κομμάτι, μια θέλουν να αυτοκτονήσουν, άντε βγάλε άκρη με την μεξικανική σαπουνόπερα.
Στο δια ταύτα, η AirEuropa έχει προοπτική αλλά έχει και δανειακές υποχρεώσεις που κακά τα ψέματα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.
Να δώσει κάποιος 600m ή 1,3b για να αγοράσει τι ακριβώς; Χρέη και υποχρεώσεις σε lessors; Για να πάρει πίσω τα λεφτά του σε ένα με δύο αιώνες, σε περίπτωση που;
Εν ολίγοις δεν υπάρχουν assets μεγάλης αξίας και το οποίο brand θέλει καθάρισμα