USA TOUR.

• Thread starter Thread starter valentinovissi
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
YCNZ":3hk2oleu said:
- Το οτι ο Καναδας δεν απαιτεί βίζα κάνει ίσως τους υπέυθυνους στα σύνορα του να είναι ίσως λίγο πιο αυστηροί με το με ποιόν έχουν να κάνουν, μιας κ οι Αμερικανοί έχουν ήδη μια ιδέα για το ποιόν του ταξιδιώτη με την έκδοση της βίζας προτού αυτός φύγει κ όλα τα στοιχεία είναι ήδη στον υπολογιστή μπροστά τους. Πρώτη φορά πάντως ακούω για κακή μεταχείριση στα Καναδικά αεροδρόμια, χωρίς να λέω οτι δεν έγινε, απλά μου προκαλεί εντύπωση.

Σε ταξίδι μου στον Καναδά το 2005, η συνοριακή υπάλληλος ήταν απρόσωπη, αλλά δείχνοντάς της τα εισιτήρια της επιστροφής, τα μετρητά και τις πιστωτικές κάρτες που είχαμε, μέσα σε ένα λεπτό είχαμε τελειώσει. Κάτι τέτοια βοηθάνε σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί δεν τους απασχολούν μόνο οι εν δυνάμει τρομοκράτες, αλλά και οι εν δυνάμει αιτούντες ασύλου και πιθανοί μετανάστες.

Πηρα την βιζα σημερα απο την πρεσβεια και τους ρωτησα για το ταξιδι στον Καναδα και αν ειναι ενταξει η βιζα μου για εισοδο μου στις ΗΠΑ και μου ειπαν οτι ειναι οκ.

Visa type/class
R B1-B2
Entries M

Το R και το Μ τι ειναι ????

R = regular. Πέρα από την κατηγορία regular υπάρχουν και οι κατηγορίες official και diplomatic.
Μ = multiple entry visa

Θα θελα να κανω μια ερωτηση για το ταξιδι μου(λιγο χαζη)αλλα θα την κανω.....σε πολλες πολεις της Αμερικης οπως(Ουασιγκτον,λας βεγκας,λος αντζελες αλλα και Σικαγο)θα μεινω απο 3 μεχρι και 5 ωρες και επειδη θα εχω αποσκευες υπαρχει χωρος που μπορει να της αφησω στο αεροδρομιο και μολις επιστρεψω να παω για ελεγχο?

Με μία λέξη, κ χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, όχι στα περισσότερα. Υπήρχαν αλλά μετά το 9/11 καταργήθηκαν. Το μόνο μεγάλο αεροδρόμιο που ξέρω προσωπικα κ πρόσφατα να έχει ακόμα τέτοια δυνατότητα είναι το SFO. Αλλά κ απο την άλλη, πόση ώρα θα έχεις διαθέσιμη, θες να βγείς απο το αεροδρόμιο; Είσαι τράνζιτ; Αλλάζεις εταιρεία/τέρμιναλ; Γιατί ακόμα κ 5 ώρες να έχεις, είναι τέτοιες οι αποστάσεις εδώ που στην κυριολεξία δεν προλαβαίνεις αν φύγεις απο το αεροδρόμιο να πας κ να κάνεις τίποτα, κ φυσικά κ ο παράγοντας κίνηση στον αυτοκινητόδρομο είναι σημαντικός, πλην των λίγων περιπτώσεων όπου υπάρχει τραίνο...οριακά λοιπόν απο όσα έχω δει, εξαιρούνται SFO/OAK, LAS, PHX, SAN, DCA, JFK/LGA, BOS, κ λίγο πιο τραβηγμένα ORD/MDW, LAX. Aν μας πεις πόση ώρα κ πού, ίσως βοηθήσουμε παραπάνω. Παράλληλα ψάξε στο site του κάθε αεροδρομίου, θα τα βρείς όλα.