USA TOUR.

• Thread starter Thread starter valentinovissi
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και αυτο το εψαξα αλλα ειναι πολλες οι ωρες σε σχεση με την πτηση και εμενα ο χρονος ειναι πολυτιμος.......θα τρεχω και δεν θα φθανω. :)

Για Νέα Υόρκη - Ουάσιγκτον προτείνεται και η MEGABUS (http://www.megabus.com/us/index.php) που λειτουργεί αξιόπιστες λεωφορειακές γραμμές με το σύστημα της Ryannair - αν κλείσεις νωρίς, μπορείς να πας στην πρωτεύουσα από 1,5 δολάριο τελική τιμή. Διάρκεια διαδρομής μόλις τέσσερις ωρίτσες από Ν.Υ. (τον πολύ κεντρικό σταθμό Penn Station) στο κέντρο της D.C. - αν υπολογίσεις το χρόνο και το χρήμα που χρειάζεται για τη μετάβαση στα αεροδρόμια, συμφέρει και έχει και πολύ πυκνό πρόγραμμα.

Εναλλακτικά, κλείσε πτήση που να προσγειώνεται στο Washington National - Reagan, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο, με το οποίο και συνδέεται βολικά και ταχύτατα με το μετρό. Αν είσαι τυχερός και κάτσεις στο σωστό παράθυρο η προσέγγιση στο διάδρομο θα σου χαρίσει μοναδική θέα σε Λευκό Oίκο και τα συναφή μνημεία γύρω από το Mall .Πετάει η Delta από JFK και αν κλείσεις νωρίς έχει καλές τιμές.

Συμφωνώ, για τη διαδρομή NY-WAS να πάρεις λεωφορείο. Μερικές εταιρίες έχουν και Wi-Fi στο λεωφορείο!
Μη και δεν πας στο Smithsonian Air and Space museum, έχουν βάλει simulators μαχητικών όπου μπορείς να κάνεις barrel roll!!! Έχει φτιαχτεί και 2ο μουσείο στο Dulles airport, έχει και εκεί simulators!!
Επίσης όλα τα μουσεία στην Washington έχουν έλευθερη είσοδο!

Σας ευχαριστω πολυ ολους ,να ξερετε οτι καθε τι που λετε το σημειωνω και το βαζω στο προγραμμα,α και οτι θυμηθητε μου το λετε. :thx:

Μπορει καποιος να μου πει ακριβως τι εγγραφα χρειαζονται για την αποκτηση visaς(?) ειδα την ιστοσελιδα τους αλλα δεν καταλαβα και πολλα.
http://nicosia.usembassy.gov/

Φωτογραφία με ειδικές προδιαγραφές, συμπληρωμένη και εκτυπωμένη την αίτηση από το site, απόδειξη τράπεζας ότι πλήρωσες τα τέλη για βίζα, αν είσαι άντρας πρέπει να συμπληρώσεις και το 157 (που ρωτάει για στρατό και θέσεις εργασίας) και το διαβατήριό σου.

Όταν πας λοιπόν στο ραντεβού, δείνεις στον κυριούλη: διαβατήριο, εκτυπωμένη αίτηση από το site, την δεύτερη αίτηση (157) αν είσαι άντρας μπορείς να την έχεις και στο χέρι γραμμένη, την απόδειξη της τράπεζας και την φωτογραφία σου.
Σου κάνει μια-δυο τυπικές ερωτήσεις και την επόμενη μέρα πας και παίρνεις την βίζα.

Αν έχεις ελλαδίτικο διαβατήριο και δεν επίγεσαι, περίμενε μήπως μπούμε στο visa waiver και γλιτώσεις τα 100 Ευρώπουλα!

Ευχαριστω,μακαρι να κατειχα ελληνικο διαβατηριο και να μην χρειαζοταν ολη αυτη η διαδικασια αλλα κυπρος εδω.

Και γιατί δεν πας αυτή τη βδομάδα που έχει και συναυλία;

Σωστος αλλα τελευταια στιγμη ανακοινωθηκε.

Εχω νεα παιδια ,λοιπον,αποφασισα να το μεγαλωσω λιγο το ταξιδι μου και να παω και Σικαγο και Σαν Φραντζισκο αλλα θελω μια βοηθεια.
Θα επισκευθω και το Monument Valley στην Αριζονα και θελω πτηση σε κοντινη πολη εψαξα αλλα ειναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα χωρις πολλα μεσα για να πας εκει........

Περιμενω ευχαριστω.