Βάρος αποσκευών

• Thread starter Thread starter Stelios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
baggage allownace για υπερατλαντικές πτήσεις

Παιδιά έχω προσέξει ότι αρκετές εταιρίες προσφέρουν εξαιρετικά απλόχερο free baggage allownace για υπερατλαντικές πτήσεις(2 αποσκευές 23-32 κιλών η καθεμία).
πχ οι ΟΑ, η swiss, η lufthansa.
Άλλες πάλι εταιρείες, όπως η Delta, δεν ακολουθούν διαφορετική πολιτική για τέτοιες πτήσεις, όσον αφορά το free baggage allownace.
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ή είναι απλά πολιτική των εταιρειών;

Πχ. ένας λόγος που θα μπορούσα να φανταστώ είναι ότι ο τύπος του αεροσκάφους που χρησιμοποιούν(πχ 340 η ΟΑ για JFK, αλλά 767 η Delta) τους δίνει περισσότερο χώρο για αποσκευές που δεν τον χρησιμοποιούν για cargo οπότε επιτρέπουν περισσότερες αποσκευές στους επιβάτες προσελκύοντας έτσι πελάτες.

Χαμηλότερο βάρος = χαμηλότερη κατανάλωση. Οποτε εάν δεν έχει cargo (πολύ) γίνεται αντιληπτή η πολιτική ;)

αεροδρομιο skg... πριν κανα μηνα....μια γαλλιδα φιλη μου (ναι μονο φιλη μου!!!) επιστρεφει γαλλια. εχει μια αποσκευη και μια χειραποσκευη. η χειραποσκευη ηταν στο επιτρεπτο μεγεθος. παιρναει τον ελεγχο και παει για τσεκ (για οσους δεν το γνωριζουν στο υπερσυγχρονο αυτο αεροδρομιο ελεγχουν τις βαλιτσες πριν κανεις τσεκ!!!!). στο τσεκ ο υπαλληλος της ζητα να ζυγισει και τις δυο βαλιτσες... βλέπει οτι η αποσκευη της ειναι πιο βαρια απο το επιτρεπομενο. στην συνεχεια ζυγιζει και την χειραποσκευη και βελει οτι επισης ειναι βαρυτερη του επιτρεπομενου κατα 4 κιλα (αντι 7 ηταν 11 κιλα..) και της λεει οτι αναγκαστικα πρεπει να τις κανει τσεκ και τις δυο βαλιτσες και αν πλρωσει το προστυμο (γυρω στα 150 ευρω). η κοπελα τρελαθηκε!!του λεει να ελευφρυνει την χειραποσκευη και το επιπλεον βαρος να το βαλει στην αποσκευη...οποτε ετσι θ αγλιτωνε απο το να πληρωσει τα 7 κιλα της χειραποσκευης....ο υπαλληλος..ηταν ανενδοτος....η κοπελα δεν ηξερε και καλα αγγλικα...εγω παρακολουθουσα χωρις να ξερω τι συμβαινει απο αποσταση.....και τελικα η κοπελα πληρωσε 150 ευρω υπερβαρο με την Austrian Airlines....

δεν ξερρω ποια εταιρια ευθυνεται....αλλα ξερω πως ο τυπος στο ντεσκ ειναι ντροπη για τους συναδελφους του.

A3 in STR

Στην Α3 στην Στουτγαρδη μια φορα εκανα λαθος στο ζυγισμα στο σπιτι και παροuσιαστικα με 4 κιλα παραπανω. Ειμαι κατοχος τηs χρυσης καρτας MILES&BONUS ,αλλα η πολιτικη της εταιρειας ειναι μηδεν ελαστικοτητα.
Νομιζω οτι η συγκεκριμενη πολιτικη στην Στουτγαρδη, εχει να κανει με ατομο στελεχος του σταθμου.
4 κιλα επι 16 ευρω 64 ευρω παραπανω.
Βεβαια αρκετος κοσμος στην Στουτγαρδη το εχει καταλαβει, γιατι τα χαρατσια ειναι και πολυ μεγαλυτερα, και στρεφετε παλι προς την ΟΑ.
Οταν σου συμβει αυτο, ξαφνικα στο check-in το δηθεν φθηνο εισιτηριο σου βγαινει ξυνο.
Ασε που τωρα η Α3 εχει καβαλησει το καλαμι, και ειναι πολλες φορες πιο ακριβη απο την ΟΑ.

Εγώ όλη κι όλη στη ζωή μου μια φορά έχω πληρώσει υπέρβαρο και αυτή ήταν 3 κιλά σε πτήση εσωτερικού της Α3. Όταν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στην ίδια πτήση αλλά με Ο.Α. με υπερπλήρες ΑΤ7 δεν πλήρωσα υπέρβαρο για 25kg (+10kg παραπάνω από το όριο δηλαδή)

êáé ôåëéêá ç êïðåëá ðëçñùóå 150 åõñù õðåñâáñï ìå ôçí Austrian Airlines....

äåí îåññù ðïéá åôáéñéá åõèõíåôáé....áëëá îåñù ðùò ï ôõðïò óôï íôåóê åéíáé íôñïðç ãéá ôïõò óõíáäåëöïõò ôïõ

Må ôï ßäéï Ýèíïò (ü÷é åôáéñßá) åß÷á k go ôåñÜóôéï ðñüâëçìá ü÷é ìå áðïóêåõÞ (ãéáôß ðÜíôá Ý÷ù æõãáñéÜ óðßôé k æõãßæù ôçí âáëßôóá ðñéí öýãù :P) áëëá ìå ôï äéáâáôÞñéï.ÓõãêåêñéìÝíá êáôÝâáéíá áðü Vienna ìå åéäéêü ÷áñôß åðéâßâáóçò lesse pase (ôï äéáâáôÞñéï åß÷å ëÞîåé) k óôïí Ýëåã÷ï äéáâáôçñßùí äåí m Üöçíáí íá ðåñÜóù ìå ôßðïôá, Âñå ôé åõñùðáúêÞ Ýíùóç k ôá äéêáéþìáôá ôïõ ðïëßôç ôïõò åßðá ôßðïôá áõôïß óôïí êüóìï ôïõò.

Óôï ôÝëïò ìå Üöçóáí ãáÀôç ôïõò åßðá èá ôïõò êÜíù ìÞíõóç k èá ðëçñþóïõí üôé èá îüäåõá ìÝ÷ñé íá öýãù áðü ôçí ÷ùñá óõí ôï êáéíïýñãéï ticket :P
Sorry giat ï offtopic áëëá ôçí óõãêåêñéìÝíç ÷ùñá äåí ôçí ðÜù êáèüëïõ k ìüëéò Üêïõóá AU ìïõ Üíáøáí ôá ëáìðÜêéá :P

BTW óôï áåñïäñüìéï ôéò âéÝííçò óôá duty free Ý÷åé Ýíá ÐÁÑÁ ðïëý ùñáßï SEX SHOP!!! Ãéá ôïõò... "áôá÷ôïõëéäåò" ôïõ åðáããÝëìáôïò :P (Åðßóçò offtopic)

EDIT:
aakunz":236uqchb said:
stamatakas":236uqchb said:
Oraia pou ine toso elastiki me tis ipervares aposkeues, alla exete skeuti oti auto mpori na dimiourgisi simantika lathi se oti afora ton ipologizmo tou take-off weight me oti auto sinipagetai

Ðñïò Èåïý ìçí áêïýù ôÝôïéá! Ôï üôé äåí ÷ñåþíïíôáé äå óçìáßíåé üôé äåí êáôáãñÜöïíôáé. Ôçí åðüìåíç öïñÜ ðïõ èá ðåôÜîåéò, ñßîå ìéá ìáôéÜ óôï baggage tag. Åêåß áíáãñÜöåôáé ôï óõíïëéêü âÜñïò ôùí áðïóêåõþí êáé ï áñéèìüò ôùí ôåìá÷ßùí.

Óõãvþìç áëëá Üìá ôï äïýíå áõôü oi õðåýèõíoi üôé Ý÷ïõíå ôüóåò âáëßôóåò ìå ìå ôüóï âÜñïò åíþ êáíïíéêÜ Ýðñåðå íá Þôáíå ôüóï k äåí Ý÷éå ðëçñùèåß õðÝñâáñï äåí èá êÜíïõíå ðñüâëçìá óå áõôüí ðïõ ôo Üöçóå?

στην δικη περιπτωση βεβαια ο τυπος ηταν ελληνας....

απο την δικη μου πλευρα...δεν εχω πληρωσει φραγκο για υπερβαρο....μια φορα η Α3 στο βενιζελο ηθελε να μου ζυγισει την χειραποσκευη και επειδη εγω ηξερα οτι ειναι πολυ βαρυτερη απο το κανονικο (ερχομουν απο εξωτερικο και ειχα κανει χρηση του δικαιωματος απεριοριστου βαρους χειραποσκευης που σου δινει η easy) ειπα στην κοπελα στο τσεκ πως δεν ειναι δικη μου η αποσκευη αλλα των φιλων μου που με περιμεναν λιγο πιο περα και απλως δεν την ξεφορτωσα απο το καροτσακι και πως δεν εχω σκοπο να την παρω μαζι μου....και φυσικα την πηρα...

Πραγματικα ειναι πως θα σου κατσει το θεμα....

Οταν ανεβηκα το Σεπτεμβρη Λονδινο, ειχα μαζι μου 44 κιλα αποσκευες (και αλλα 8 κιλα η τσαντα που κρατουσα on board)...

Δεν πληρωσα φραγκο! (η British Airways εχει οριο 23 κιλα).

Οταν κατεβαινα τα χριστουγεννα με easyjet, ειχα 7 κιλα υπερβαρο κ τα πληρωσα κανονικοτατα.... (low cost airline σου λεει ο αλλος)... αλλα τι να πεις στους Αγγλους ...

Αν κ τωρα το εχουν λιγο στειλει το θεμα με τον αριθμο βαλιτσων και τα υπερβαρα (ιδιαίτερα στην BA)...

Βάρος Χειραποσκευών

Κύριοι έχω μια σοβαρή απορία..
Όπως θα δείτε απο την φωτογραφία που τράβηξα στο El Prat, στο check-in τής Air Europa https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=12612 , έχει όριο τα 9 kg για τήν χειραποσκευή.Ψάχνοντας λίγο,είδα ότι η Aegean έχει 8 kg, η Iberia 10 kg κ.λ.π....
Γιατι αυτή η διαφορά ?
Εξαρτάται απο την κάθε εταιρία ή όχι ??
Maximum βάσει Ε.Ε. είναι τα 10 kg ??

Βάρος αποσκευής;

μηπος ξερει καποιος να μου πει ποσα κιλα αποσκευες δικαιουτε καποιος σε ταξιδι απο ελλαδα προς χιλη????

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.