Βάρος αποσκευών

• Thread starter Thread starter Stelios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Εξαρτάται από την εταιρεία με την οποία πετάς και από τη θέση στην οποία ταξιδεύεις.
Πληροφορίες θα βρεις σίγουρα στην ιστοσελίδα της εταιρείας καθώς και τηλεφωνικά.
Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι για υπερατλαντικό ταξίδι δεν πρέπει να είναι κάτω από 25 κιλά. Αν προσθέσεις και άλλα 3-5 που σου χαρίζουν, φτάνεις στα 30.

Για να είσαι όμως σίγουρος θα πρέπει να απευθυνθείς στην εταιρεία!

Edit: Μόλις είδα στην ιστοσελίδα τους ότι στην economy επιτρέπει 20 κιλά

βασικα το ταξιδι θα γινει με ιμπερια αλλα το σιτε δεν βοηθαει καθολου η θεση ειναι οικονομικη και το βαρος τον αποσκευων αγγιζει τα 50 κιλα!!ξερει καποις το τηλ της εταιριας?

Iberia: 210 3537600

Μην πας στο check in με 50 κιλά.
Ή αν πας, φρόντισε να έχεις πολλά χρήματα για να πληρώσεις το υπέρβαρο.
Γίνε ελαφρύτερος ή προσπάθησε να κάνεις check in μαζί με κάποιον (ή κάποιους) ακόμα για να μοιραστούν τα κιλά.

πληροφορίες θα βρεις εδώ:
http://www.iberia.com/OneToOne/v3/progr ... dfhmdfno.0

Όχι και ότι η σελίδα της iberia δεν δίνει τις πληροφορίες:

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

stjarna":99pi18ej said:
μηπος ξερει καποιος να μου πει ποσα κιλα αποσκευες δικαιουτε καποιος σε ταξιδι απο ελλαδα προς χιλη????

Παιδιά κάντε και κανένα search πριν ανοίξετε νέο topic. Τα posts μεταφέρθηκαν στο υπάρχον :!:

να πω και εγω κατι .....
1) ειναι σε τι υπαλληλο θα πεσεις
2) μην το πεζεις τσαμπουκα στο τσεκ ιν ...ηρεμα ωραια ...πεταξε και καμια ωραια ατακα αν σου ερθει και δεσει εκεινη την στιγμη .... :)
3)σε γενικεσ γραμμεσ οι εταιρειες ψαχνονται να κοβουν για παραπανω κιλα λογο παραπανω εσοδα στην εταιρεια ...καμια σχεση με ασφσαλεια πτησεων ακι οτι αλλο ακουστηκε ....ετσι βγαινουν φημες και οτι αλλο να ναι σε σχεση με αν μια εταιρεια ειναι αξιοπιστη η οχι ....
δηλαδη εχει σχεση με το αν σοθ κοψουν υπερβαρο για να ειναι η εταιρεια αξιοπιστη ????? ελεος παιδια φτανει
4) χαμηλου κοστουσ εταιρειεσ ειναι εκεινες που κοβουν με μεγαλυτερη ευκολια τα υπερβαρα
5)πλεον υπαρχουν οι αντιπροσοποι σε πολυ περισοτερρα αεροδρομια ...και καθε αντιπροσωποσ για να κρατησει την εταιρεια προσπαθει να πηγαινει οσο το δυνατον με τους νομουσ τις εταιρειας ....δεν εχει σχεση λοιπον αν δουλευεις σε handling η αν εισαι καθαρα αεροπορικη εταιρεια
6) απο την στιγμη που αγοραζεισ εισητηριο σημαινει οτι ξερεις τα δικαιωματα σου σαν επιβατης ...οχι μονο για υπερβαρο αλλα για πολλλα . το οτι δεν μπορει ο καθε υπαλληλος να κανει κατι καλυτερο δεν ειναι οτι δεν θελει αλλα οτι δεν μπορει ) τις περισοτερρεσς φορες .
7)εχει τυχει υπαλληλος εταιρειας να πληρωσει υπερβαρο ....και ασ δουλευε και για την εταιρεια ......
8)στο TAG τα περισοτερα γραφει κοματι/κιλο ...σε αλλα δε γραφει ....σε αλλα γραφει μονο κομματι ...
9)η u2 ειναι πλεον πολυ αθστηρη σε θεματα υπερβαρο ...και το κιλο χρεωνετε ...και οταν κλεισεισ εισητηριο με 1 βαλιτσα πρεπει να ερθεισ με μια βαλιτσα ...αν ερτθεισ με δυο ....πλερωνεις ... ολα ελεγχονται πλεον .
10) πεστε το κωλοφαρδια ....τυχη ...η οπος θελετε ....ποτε δεν πληρωσα υπερβαρο ...και τισ περισοτερρεσ φορεσ ειχα και πολλα .
11)υπαρχουν και οι << τουτανιεσ >> αλλα μην σε παρουν χαμπαρι ...την εβαψες

αυταααα παιδια....

Νομίζω πως είναι στο σωστό topic για αυτό που θέλω να αναφέρω γιατί απο την αναζήτηση που έκανα θεωρώ πως έκανα σωστή επιλογή topic. Ένα πολύ ενδιαφέρον δελτίο τύπου απο τον ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομάτη, ήρθε στο δημοσιογραφικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πρόκειται για μια οδηγία της αρμόδιας Ευρωαικής Επιτροπής προς τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες πλέον είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τους επιβάτες για το υπέρβαρο και το κόστος. Το συνημένο που ανεβάζω περιλαμβάνει και έναν πολύ ενδιαφέρον πίνακα με αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες "βαθμολογούνται" για την καλή η κακή τους υπηρεσία στις αποσκευές. Check this out... :D

P.S. Στην έρευνα αυτή δεν υπάρχουν στοιχεία για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και για τη Virgin. !

Attachments

Re:

3)σε γενικεσ γραμμεσ οι εταιρειες ψαχνονται να κοβουν για παραπανω κιλα λογο παραπανω εσοδα στην εταιρεια ...καμια σχεση με ασφσαλεια πτησεων ακι οτι αλλο ακουστηκε ....ετσι βγαινουν φημες και οτι αλλο να ναι σε σχεση με αν μια εταιρεια ειναι αξιοπιστη η οχι ....
δηλαδη εχει σχεση με το αν σοθ κοψουν υπερβαρο για να ειναι η εταιρεια αξιοπιστη ????? ελεος παιδια φτανει

Μην το κοροϊδευεις αυτο για την ασφαλεια. Οταν ταξιδευεις με AT4 για παραδειγμα και το καθε κιλο εχει σημασια. Το θεμα ειναι να μπει στους επιβατες η νοοτροπια οτι το αεροπλανο δεν ειναι τρενο. Αν ο καθενας κουβαλουσε τα κιλα που ηθελε χωρις να υπαρχει περιορισμος, θα τα κλαιγαμε τα αεροπλανακια. (και τους επιβατες ισως, ο Θεος να μη δωσει :thx: )

δικαιο ή αδικο?

μου ειπε ενας γνωστος μου οτι ταξιδεψε απο Καναδα(πολη δεν ξερω) για LHR με ΒΑ μετα συνεχισε LHR-ATH με ΟΑ.
στην πτηση με ΒΑ τα κιλα των αποσκευων ηταν μια χαρα αλλα στην πτηση με ΟΑ τον εβαλαν να πληρωσει υπερβαρο.
ηταν δικαιο αφου ηταν πτηση εντος EU και δικαιουνταν 20 κιλα? ή ηταν αδικο επειδη ειχε ερθει απο υπερατλαντικο?

Πιστεύω ότι είχε κάνει δύο ξεχωριστές κρατήσεις: μία με ΒΑ και μία σε ΟΑ. Οπότε για την πτήση της ΟΑ δικαιούται 23 κιλά, μιας και είναι πτήση από LHR.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.