Vueling στην Αθήνα

• Thread starter Thread starter saf79
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κατι εχει παρει το αυτι μου για μονιμη διακοπη δρομολογιων απο και προς Αθηνα ισχυει?

Για Βαρκελώνη δεν νομίζω... όσες φορές έχει ταξιδέψει γνωστός μου για την εποχήπηγαίνει πολύ καλά, όπως και η click,
Για τη Μαδρίτη δεν θα το απέκλεια

Για Βαρκελώνη υπάρχουν στο σύστημα προγραμματισμένα δρομολόγια έως και 25 Οκτωβρίου, άρα δεν τίθεται θέμα διακοπής. Τα δρομολόγια για Μαδρίτη ήδη έχουν αφαιρεθεί και δεν πωλούνται.

Τελικά οι προβλέψεις για πιθανή συγχώνευση με την Clickair επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με άρθρο του Reuters, η Vueling ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να αρχίσει συνομιλίες με την Clickair για πιθανή συγχώνευση.

Παιδες καλησπερα. Σε συνεχεια των-προ μηνος-προηγουμενων μηνυματων μου αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Ειχα κλεισει εισητιρια για Μαδριτη και τα δρομολογια ακυρωθηκαν. Χρηματα ομως δεν εχουν επιστραφει στην καρτα μου μεχρι τωρα, παρα τους αντιθετους ισχυρισμους τους στα mail.

ΤΙ μπορει να γινει τωρα?
Εχασα τα λεφτα? Εχουν καποια γραφεια εδω στην Ελλαδα?

Παρακαλω οποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει, ειστε η τελευταια μου ελπιδα...

sherman":3ri0d89n said:
Παιδες καλησπερα. Σε συνεχεια των-προ μηνος-προηγουμενων μηνυματων μου αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Ειχα κλεισει εισητιρια για Μαδριτη και τα δρομολογια ακυρωθηκαν. Χρηματα ομως δεν εχουν επιστραφει στην καρτα μου μεχρι τωρα, παρα τους αντιθετους ισχυρισμους τους στα mail.

ΤΙ μπορει να γινει τωρα?
Εχασα τα λεφτα? Εχουν καποια γραφεια εδω στην Ελλαδα?

Παρακαλω οποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει, ειστε η τελευταια μου ελπιδα...
Φαντάζομαι οτι είχες πληρώσει με πιστωτική κάρτα... Μήπως απλώς δεν εκταμιεύτηκαν τα χρήματα από την πιστωτική;

TΙ εννοεις? Να μην ειχαν φυγει τα λεφτα ποτε απο την καρτα?

Χωρίς ν είμαι ιδιαίτερος γνώστης του συστήματος, όταν κάνεις την αγορά από την Vueling πχ αμέσως χρεώνεται η πιστωτική σου κάρτα. Ας πούμε πριν 15 μέρες - υπόθεση εργασίας. Όμως μέχρι η κάρτα να ειδοποιήσει εσένα για να πληρώσεις (επειδή αυτές γίνονται μηνιαία) μπορει΄το δρομολόγιο να είχε ακυρωθεί, επομένως η εταιρεία να έχει επιστρέψει τα λεφτά χωρίς όμως εσύ να δεις κάποια κίνηση στο λογαριασμό σου γιατί η επιστροφή των χρημάτων σου απλα αντιστάθμισε την αρχική χρέωση λόγω των εισητηρίων...
Υπάρχει αυτή η περίπτωση εδώ;

Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις τις καταστάσεις λογαριασμών που σου στέλνει η τράπεζα και να ψάξεις για 2 χρεώσεις της Vueling. Η πρώτη θα πρέπει να λέει:
Vueling Airlines El Prat 123,45€ και η δεύτερη
Vueling Airlines El Prat -123,45€.

Θεωρώ πως ακόμα και αν οι κινήσεις έγιναν πριν εκδοθεί ο λογαριασμός θα πρέπει να υπάρχουν και οι 2 εγγραφές και να μην αναιρεί η δεύτερη την πρώτη.

Αν τώρα βρεις μόνο την 1η εγγραφή, αυτή της χρέωσης, κάνε ένα τηλέφωνο στην τράπεζα, διότι ο αντιλογισμός πάντα παίρνει μερικές ημέρες παραπάνω. Πιθανότατα να έχει περαστεί, αλλά το ποσό να μην είναι ακόμα πραγματικά διαθέσιμο, αλλά μόνο λογιστικά. Η τράπεζα θα δώσει μια πιο άμεση απάντηση.

Σε περίπτωση που δεν έχει λάβει κάτι από τα παραπάνω και η τράπεζα δεν βρίσκει την πιστωτική εγγραφή, πάρε τα ενημερωτικά, σκανάρισε τα και με ένα e-mail στείλε τα στην εταιρεία να ψάξει αυτή.

από ToSofoPaidi την 07 Φεβ 2008, 14:37

IATA έγραψε:
Αναφέρεσαι στο δρομολόγιο γενικά ή στη Vueling συγκεκριμένα; Δε μπορώ να φανταστώ ότι το Μαδρίτη-Αθήνα δεν έχει ζήτηση τη στιγμή μάλιστα που η Iberia από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο προσθέτει τρίτη πτήση τις ημέρες Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή. Όσο για τη Βαρκελώνη, από 6 Ιουλίου ως 21 Σεπτεμβρίου κάθε Κυριακή και η Air Europa (off topic? sorry).

Κι όμως, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, το δρομολόγιο δεν έχει καλές επιδόσεις, σε αντίθεση με αυτό της Βαρκελώνης που πολύ καλά νούμερα ακόμα και τώρα. Μην ξεχνάς πως η Μαδρίτη εξυπηρετείται επίσης από Ολυμπιακή και Iberia που είναι δυο πολύ δυνατά ονόματα. Επιπλέον, πολύς κόσμος που περνάει από το Barajas για να προωθηθεί σε άλλους προορισμούς (Λατινική Αμερική κλπ.) ουσιαστικά επιλέγει μόνο την Iberia. Αντίθετα η Βαρκελώνη είναι πιο ελκυστικός προορισμός και εξυπηρετείται αυτή τη στιγμή μόνο από Vueling & Clickair, με την πρώτη να είναι πιο γνωστή

Καλημέρα

Έτυχε να πετάξω ATH - MAD με Iberia πριν από λίγες ημέρες και οι δύο πτήσεις ήταν τελείως γεμάτες. Ειδικά στην επιστροφή δεν υπήρχε καμία ελεύθερη θέση (tourist class). Κυρίως ήταν Ισπανοί που έρχοταν για διακοπές και λίγοι Έλληνες με ανταποκρίσεις από Λατινική (τουρίστες και ναυτικοί).