Vueling στην Αθήνα

• Thread starter Thread starter saf79
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κι αλλη αναστολή πτήσεων για Μαδρίτη

Πριν απο ενα μήνα περιπου η Vueling ανέστηλε απο το προγραμματισμένο πλανο πτησεων για τη χειμερινη περιοδο το δρομολογιο Αθήνα - Μαδριτη απο τα μέσα Ιανουριου μέχρι τελος Φλεβαρη. Προσφατα, αφαιρεσε και τις πρπγραμματισμένες της πτησεις στο συγκεκριμένο δρομολογιο και για το Μαρτιο. Αυτο σημαινει οτι το ΑΤΗ-MAD πηγαινει πιο χαλια απο ποτέ. Εγω τουλαχιστον μέχρι τωρα δεν είδα ποτε μια εταιρια να αναστέλει πτησεις που έχει ήδη διαθεσει προς πωληση. Παντα περιμενε να το κόψει στην επομενη περιοδο. Μακαρι να προστεθει πάλι έστω στο καλοκαιρινο προγραμμα...

Ψάχνοντας στο site της Vueling για να επιβεβαιώσω αυτά που μας είπε ο flight052 (μιας και είμαι άμεσα ενδιαφερόμενος) βρήκα μια προσφορά οπού διατίθενται 100.000 εισιτήρια στη τιμή των 20 ευρώ! Για την Αθηνά ισχύει αν στο σκέλος της επιστροφής (Βαρκελώνη-Αθήνα) αν κλείσεις το εισιτήριο με επιστροφή! Με την προσφορά αυτή μπορεί να ταξιδέψει κανείς στην Βαρκελώνη με 80 ευρώ, τελική τιμή!!

Summer schedule 2008

Η Vueling ανακοινωσε τις καλοκαιρινές της πτήσεις απο Βαρκελώνη προς Αθήνα για τη θερινή περίοδο. Χωρίς να αποκλείονται αλλαγές, η εταιρία, αυξάνει στις 4 εβδομαδιαίες πτήσεις τη συχνοτητα του δρομολογίου μέχρι 15 Ιουνιου και απο 15 Σεπτέμβρη μέχρι τέλος Οκτωβρη. Για το διαστημα 15 Ιουν- 15 Σεπτ η πτήση γίνεται καθημερινή με αναχωρηση τη γνωστη -μαλλον αβολη για τους περισσοτερους- ώρα. 2.55 ATH-BCN, 22:30 BCN-ATH. Οι τιμές αισθητα υψηλότερες σε σχέση με περσι, αφού ένα εισητηριο μετ'επιστροφης κοστίζει σχεδον σε ολες τις ημερομηνιες 194 ΕΥΡΩ (περιλαμβ. φοροι + 1 αποσκευη). Η αντίστοιχη τιμή περσι ήταν 120 ΕΥΡΩ. Παραμένει μυστήριο ακομη, εαν η εν λογω εταιρία θα ξαναλειτουργησει το δρομολογιο Αθηνα - Μαδριτη για τη θερινη περιοδο αφου το χειμωνα ναυαγησε παταγωδως.

H Vueling ξαναξεκιναει πτησεις για Μαδριτη

Η Vueling για τη θερινη περιοδο ξαναξεκιναει τα δρομολογια που είχε αναστειλει τους μηνες Ιανουριο, Φεβρουαριο και Μαρτιο. Η εταιρία θα πραγματοποιει καλώς εχοντων των πραγματων 3 πτησεις την εβδομαδα σε μια εντελως αβολη ωρα για Ισπανους και λιγοτερο αβολη για τους Ελληνες. Αναχωρηση απο Αθηνα 02.25 - Αφιξη Μαδριτη 05.05, MAD-ATH 21.20 - 01.45. H τιμη του εισητηριο κατα μεσο ορο είναι στα 160 ευρώ με επιστροφη. (φοροι περιλαμβ.)

Καλησπέρα!!!
Μoλις παρατηρησα στο site της Vueling οτι προσφερει 200.000 εισιτήρια στην τιμή των 25€!!!
...και μολις πριν 4 μερες εκλεισα με την Clickair για ενα 5ημερα στην Barcelona με 134 ευρώ!!! :( :( :(
Βεβαια τωρα σκευτομαι να κανω μια μονοήμερη στην MAdrid με την Vueling με 50€...τι λετε αξιζει??
Πιο συγκεκριμενα φθανωμε Clikair BCN στις 03.10 και εχει πτηση η Vueling gia MAD στις 06.00 και μετα επιστροφη απο MAD στις 21.40(την ιδια μερα) και αφιξη BCN στις 22:50...
Αξιζει να αφιερωσω μια μερα απο τις 5 στην Μαδριτη?? Θα καταφερω να δω τιποτα?? (δεν εχω ξαναπαει ποτε ουτε Βαρκελωνη ουτε Μαδριτη!!)
Περιμενω τα σχολια σας..Ευχαριστω!!!

Ακολουθει η ανακοινωση της προσφορας οπως ειναι στο site της Vueling...

Crisis? Escape! 200.000 seats at 25€
In Vueling we would like to welcome 2008, so we are offering 200.000 tickets at 25€ for you to fly until June. You've got till Monday, 4 February! Check out the routes on offer here.

mikedlkece":16od4dy3 said:
Πιο συγκεκριμενα φθανωμε Clikair BCN στις 03.10 και εχει πτηση η Vueling gia MAD στις 06.00 και μετα επιστροφη απο MAD στις 21.40(την ιδια μερα) και αφιξη BCN στις 22:50...

Για να φτάνεις BCN στις 03:10 σημαίνει ότι:
α) έχεις αναχωρήσει από ΑΤΗ στη 01:05.
β) έχεις κάνει check in περίπου στις 23:45 της προηγούμενης
γ) έχεις φύγει από το σπίτι σου στις 22:45.

Αν πας MAD, θα επιστρέψεις στο αεροδρόμιο της BCN στις 22:50, άρα θα φτάσεις (καλώς εχόντων των πραγμάτων) στο ξενοδοχείο σου γύρω στη 01:00 τη νύχτα.

Από τ α παραπάνω συμπεραίνουμε ότι θα είσαι στους δρόμους (και στους αιθέρες) περίπου 27 ώρες (26+1 ώρα διαφορά = 27).
Θεωρώ ότι είναι τρομερά κουρατικό ένα τέτοιο πρόγραμμα. Ακόμα κι αν το παλέψεις, νομίζω πως δε θα το ευχαριστηθείς.
Θα σου πρότεινα να μείνεις 5 μέρες BCN και να το ευχαριστηθείς. Έχει πολλά πράγματα να κάνεις και να επισκευθείς σε αυτή την πόλη.
5 μέρες είναι ότι πρέπει!

Σαν ένας από τους μεγαλύτερος φίλους των daytrips (παραδείγματα εδώ) θέλω να σου πω, ότι δεν θα το ευχαριστηθείς. Όπως είπε ο Φώτης είναι πολύ κουραστικό αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις. Έχω κάνει daytrips που ήμουν περίπου 24 ώρες στο πόδι και ομολογώ ότι δεν είναι και ότι καλύτερο.

Πάντως μια μέρα μπορείς να την αφιερώσεις για MAD. Αλλά καλύτερα να μην είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία. Η Μαδρίτη πάντα αξίζει ;)

Μπορείς να δεις πολλά στην Μαδρίτη σε μια μέρα, καθώς το κέντρο της πόλης με τα περισσότερα αξιοθέατα είναι σχετικά συμπαγές κα εύκολα περπατιέται.
΄Οσο για το αν είναι υπερβολικά κουραστικό ή όχι, αυτό εξαρτάται από τις συνήθειες και τις αντοχές του καθενός. Αν ήταν να το κάνει συνεχόμενα για μέρες, θα ήταν όντως εξοντωτικό. Αλλά για μια μέρα μόνον, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.

5 days are not enough

Κατ' αρχας παρότι διαφημίουν το 25 δεν ισχύει ακριβώς αυτό...Στην τελική τα 100+ Ευρώ δεν θα τα γλύτωνες...
Αν δεν έχεις ξαναπάει BCN μην το διανοηθείς να μπεις στην ταλαιπωρία. Πέντε μέρες δεν είναι αρκετες. Ασε τη Μαδρίτη για άλλη φορά. Πλέον με υπομονή θα ξαναβρείς φτηνούς ναύλους και για εκεί.

Θα συμφωνήσω πως το πρόγραμμα που φαντάζεσαι είναι κάτι παραπάνω από κουραστικό. Προτίμησε να μείνεις στη Βαρκελώνη για το 5ήμερο και αν δεις πως βαριέσαι (που μεταξύ μας δεν το νομίζω με τίποτα), δοκίμασε να πας σε κοντινά μέρη (π.χ. Montserrat ή Tibidabo αν και αυτό θεωρείται εντός ορίων της πόλης). Αυτό που μπορείς να κάνεις μελλοντικά, μιας και η Vueling βγάζει διαρκώς προσφορές, είναι να κάνεις ένα 6ήμερο ή 7ήμερο ταξίδι δίνοντας 2 μέρες στη Βαρκελώνη και μετά με εσωτερική πτήση άλλες 5 ημέρες στη Μαδρίτη. Εκεί η Vueling είναι πραγματικά φτηνή και έχει πολλές πτήσεις καθημερινά. :great:

Τέλος, η προσφορά που είδες συνήθως δεν πολυισχύει για την Αθήνα, μιας και εδώ υπάρχει μόνο μια πτήση και άρα δίνει ελάχιστες θέσεις. Συνήθως για φέτος οι τιμές ξεκινούν από 80-100ευρώ τελική και ανεβαίνουν. Αν κάποιος όμως διαθέτει ημέρες μπορεί να δοκιμάσει να βρει φτηνή ανταπόκριση από Βαρκελώνη (π.χ. Σεβίλλη κλπ) μιας και το πρωινό της άφιξης στο Ελ Πρατ βολεύει για κάτι τέτοιο. :D