Vueling στην Αθήνα

• Thread starter Thread starter saf79
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Παντως πολυ κριμα που δεν εκτελει το ATH-MAD πλεον,επισης κατι ειχε ακουστει για συγχωνευση με την clickair για το ATH-BCN

Αν και καθυστερημένα, να αναφέρω πως η συγχώνευση Vueling & Clickair αποφασίστηκε οριστικά και θα προχωρήσει. Μάλιστα κάπου διάβασα πως η νέα εταιρεία (στην οποία μεγάλο ποσοστό θα διατηρήσει η Iberia), θα συνεχίσει να πετάει με το όνομα και τα χρώματα της Vueling.
Για όσους ενδιαφέρονται, παραθέτω ένα ενδιαφέρον άρθρο, με διάφορα στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία για τις 2 εταιρείες και την νέα που θα προκύψει.

Μακάρι η συγχώνευση να έχει ως αποτέλεσμα να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια Μαδρίτη- Αθήνα να και φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο αρχικά....

Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα πτήσεων της Vueling, που για την Αθήνα έχει εκδοθεί έως τα τέλη Απριλίου, παρατηρεί κανείς πως υπάρχει ένα κενό, όχι μικρό. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις για το ATH-BCN από 13 Ιανουαρίου έως 27 Φεβρουαρίου 2009. Αντίστοιχα το κενό για το BCN-ATH πάει μια ημέρα πίσω μιας και η πτήση ξεκινά το βράδυ και φθάνει στο Ελ. Βενιζέλος μετά τα μεσάνυχτα.

Η είδηση είναι της click αλλά μιας και η πορεία τους θα είναι κοινή σύντομα το γράφω εδώ.

Η click λοιπόν εισάγει την δυνατότητα να μπορείς να παγώσεις μια τιμή για κάποια πτήση που σε ενδιαφέρει και εντός 24-72 ωρών να μπορείς να την κλείσεις τελικά, χωρίς να έχεις το άγχος αν θα αλλάξει.

http://www.clickair.com/web/Landings/bl ... lang=en-GB

Το είδα κι εγώ σε μια πτήση για Βαρκελώνη και η χρέωση είναι σχετικά προσιτή.

Αν και στο site της δείχνει και τις πτήσεις της Vueling (και το αντίστροφο) η υπηρεσία αυτή ακόμα είναι μόνο διαθέσιμη για τις δικές της πτήσεις.

Ναι, το ίδιο κάνει πλέον και η Iberia. Προφανώς ο όμιλος της Iberia αποφάσισε να επιτρέψει τα provisional bookings και στην Click, για να διευκολύνει τους πελάτες να οργανώσουν πιο άνετα το ταξίδι τους, χωρίς το άγχος της άμεσης έκδοσης.

Γεια σας! Είμαι καινούριος εδώ! πρόκειται να ταξιδέψω με vueling/clickair και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες...
Διάβασα όλο το θέμα, αλλά θέλω κάποιες περισσότερο up-to date
Ο πράκτορας μου λέει ότι είναι πιο ακριβή από aegean, δεν την εμπιστεύεται κλπ... Έχει κάποιο συμφέρον ή ισχύουν; Θέλω να πάω barcelona και με βολεύουν περισσότερο οι ώρες σε σχέση με την aegean.
Τι εντυπώσεις υπάρχουν γενικά από την clickair/vueling?

Είναι ισπανική, από ασφάλεια δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, σωστά? Γενικά πως είναι τα αεροπλάνα της? Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με low cost εταιρεία.

Είναι στενές οι θέσεις από όσο φαντάζομαι αλλά τι προσφέρει? τι φαγητό δίνουν; για χώρους υγιεινής είναι αυτονόητο, έτσι; ή τους κατάργησαν προς χάρη του χώρου;

Καθυστερήσεις υπάρχουν; απώλεια αποσκευών; γενικά κάποιο περίεργο γεγονός;

Όποιος μπορεί ας μου γράψει μια άποψη! Ευχαριστώ :)

Αν κάνεις μία έρευνα στο Forum θα βρεις αρκετές περιγραφές/γνώμες και για τις δύο εταιρείες αλλά και εν γένει για τις Low Cost.

Το Μάρτιο του 2008 επέστρεψα με Clickair από Barcelona και έχω τις χειρότερες εντυπώσεις. Δε μας έδωσαν ούτε νερό και το αεροπλάνο δεν ήταν σε καλή κατάσταση...Δεν είχαμε καθυστέρηση ούτε πρόβλημα με τις αποσκευές...