Vueling στην Αθήνα

• Thread starter Thread starter saf79
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
nclpao13":35lvdc88 said:
Δε μας έδωσαν ούτε νερό και το αεροπλάνο δεν ήταν σε καλή κατάσταση...
Η εταιρία είναι lowcost. Απλά σε μεταφέρουν από το αεροδρόμιο Α στο αεροδρόμιο Β. Αν θέλεις να φας ή να πιεις, τότε πρέπει να πληρώσεις κάτι επιπλέον.

Και μερικά trip reports:
viewtopic.php?f=7&t=5803
viewtopic.php?f=7&t=5053
viewtopic.php?p=82243#p82243

Εχω πεταξει με vueling μερικες φορες οταν εμενα Βαρκελωνη. Το Αθηνα Βαρκελωνη το εκανα 2 φορες χωρις προβλημα (περα απο το γεγονος πως η πτηση ειναι πολυ αργα το βραδυ και φτανεις πτωμα στον προορισμο σου). Συναντησα ομως μεγαλες καθυστερησεις σε ολες τις υπολοιπες πτησεις που εκανα μαζι της: Βαρκελωνη - Μαδριτη, Λισσαβωνα - Βαρκελωνη και Βαρκελωνη - Νικαια (και στα δυο σκελη σε αυτην) οι καθυστερησεις υπερεβησαν τις 2 ωρες. Μου δωθηκε η εντυπωση πως εχουν πολυ πιεσμενο προγραμμα για καθε αεροπλανο και ετσι σε περιπτωση βλαβης ολες οι πτησεις καθυστερουν μεχρι να επιδιορθωθει το προβλημα. Εγω προσωπικα αναμεσα σε vueling και aegean με ιδιο ναυλο θα επελεγα σιγουρα aegean η οποια προς το παρον δε με εχει απογοητευσει τις λιγες φορες που πεταξα μαζι της. Α να μη ξεχασω, στο τελος καθε πτησης η vueling προσφερει και μια καραμελιτσα ετσι για να γλυκανει τις πικρες μας.

Με Vueling ήταν το πρώτο μου ταξίδι ever με αεροπλάνο, για Βαρκελώνη, και έμεινα πολύ ευχαριστημένος (χωρίς να έχω βέβαια τότε μέτρο σύγκρισης, απλά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα). Μηδενική καθυστέρηση, καινούρια αεροπλάνα, καθαρά, ευγενική εξυπηρέτηση on board. Και το καλύτερο όλων... η τιμή! :D

Vueling

Ταξιδευω σε περιπου ενα μηνα απο Αθηνα για Ιμπιζα μεσω Βαρκελωνης.Εχει κανεις καθολου πληροφοριες σχετικα με την ακριβεια της εταιριας στα δρομολογια της?
Η πτηση απο αθηνα προσγειωνεται στην βαρκελωνη στις 05 και για Ιμπιζα αναχωρει στις 07.25.Ειναι επιφοβο πιστευετε αυτο το χρονικο διαστημα μεταξυ των 2 πτησεων?
Να επισημανω οτι σε μια εβδομαδα η vueling συγχωνευεται με την clickair...να υποθεσω οτι αυτο σημαινει περισσοτερα διαθεσιμα αεροπλανα αρα και λιγοτερες καθυστερησεις?

flight052":2693sx3v said:
η εταιρία είναι παρα πολυ αξιοπιστη και φαντάσου οτι σε αφήνει να επιβιβαστείς δωρεάν σε επομενη πτήση αν χάσεις τη δική σου (κάτι που κάνουν ελαχιστες αεροπορικές).
τι ακριβως εννοεις? υπαρχει καπου γραμμενο αυτο?

Χερετω, μολις εκανα εγγραφη και θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με την Vueling αν σας ειναι ευκολο :D Θελουμε να παμε Βαρκελωνη 5 ατομα στις 12 ιανουαριου, ειδαμε τιμες, διαβασα κι εδω μεσα εντυπωσεις και δεν εχω λογο να μην διαλεξω την Vueling...Απλα εχω ενα μικρο αγχος γιατι δεν ξερω ποτε και πως 8α παραλαβω τα εισιτιρια, ποσες ωρες πριν πρεπει να ειμαστε στο αεροδρομιο για το chek-in (ειμαι σχεδον αρχαριος με αεροπορικα ταξιδια) και λοιπα τετοια...τα εισιτιρια τα εκλεισε ενας φιλος μου το βραδυ (βεβαια αυριο 8α τον ρωτησω αν τα καταφερε) δινοντας αρι8μο χρεωστικης καρτας (ειχαμε βαλει συνολικα τα λεφτα το πρωι)...επισης 8α η8ελα να μα8ω το 8εμα με τις αποσκευες αν και διαβασα τους αντιστοιχους ορους στο site της Vueling, 25 κιλα για καθε ατομο, και μετα παει η extra χρεωση σωστα? δλδ μπορουμε να εχουμε ενα σακβουαγιαζ και ενα σακιδιακι χωρις να πληρωσουμε κατι extra...? ευχαριστω πολυ και καληνυχτα σας :D

Εγω εχω ταξιδεψει μια φορα ΑΤΗ-BCN τον Οκτωβρη του 2008 και οι ετνυπωσεις μου ειταν μια χαρα! Τα εισητηρια που εχετε κλεισει ειναι ηλεκτρονικα οποτε το μονο που χρειαζεται να εχετε μαζι σας ο κωδικος κρατησης μαζι με τις ταυτοτητες η τα διαβατηρια σας. Οσον αφορα το check in στο Ελ. Βενιζελο ισχυουν οι κανονισμοι διεθνων πτησεων που πρεπει να εχει ολοκληρωθει τουλαχιστον 45 λεπτα πριν την προγραμματισμενη ωρα αναχωρησης της πτησης. (Επειδη γραφεις οτι ειστε λιγο αρχαριοι με αεροπορικα ταξιδια καλα θα ειναι να εχετε φτασει στο αεροδρομιο 2 ωρες πριν την αναχωρηση) Οσον αφορα τις αποσκευες σας προσεξε να εισαι κοντα στα επιτρεπτα κιλα (δεν συμφερει να πληρωνεις υπερβαρο) Συνηθως για 4-5 κιλα παραπανω δεν εχεις προβλημα αλλα κι αυτο εχει να κανει με την εκαστοτε αεροπορικη εταιρια και την υπαλληλο που σε τσεκαρει...Δικαιούστε απο μια 1 χειραποσκευη μεχρι 10kg maximum dimensions of 55x40x20cm. Ε τωρα αν εχεις και στον ωμο ενα "μικρο" σακιδιακι η μια πλαστικη σακουλα συνηθως δεν θα σου πει κανεις κατι...

Πρωτον θελω να ευχαριστησω τον φιλο red_fly9 για την αμεση απαντηση που μου εδωσε...Δευτερον, για να καταλαβω, οτιδηποτε παραπανω απο μια χειραποσκευη με τις προδιαγραφες που μου ειπες θεωρητε extra? Τριτο και τελευταιο, εμεις δε θα παρουμε ποτε στα χερια μας καποια εισιτηρια και θα δωσουμε απλα τον κωδικο κρατησης...Θα αρκεστω στο να πιστεψω οτι η Vueling ειναι αξιοπιστη εταιρια και δε θα εχω προβλημα με επιστροφες χρηματων σε περιπτωση ακυρωσης της πτησης...Και παλι ευχαριστω, και οποιαδηποτε αλλη πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη :)

Εισαι και αρχαριος, εισαι και απιστος θωμας φιλε "Datte", αλλα τι να σε κανουμε? :D :)

Από την 1η Ιουνίου 2008 το 100% των αεροπορικών εισητηρίων που εκδίδονται από την ΙΑΤΑ είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονικα.
Ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο (e-ticket) περιέχει όλες τις πληροφορίες που περιλάμβανε κι ένα χάρτινο εισιτήριο,
καθως και ευκολότερη διαχείριση των αλλαγών του προγραμματισμού του κυρίως όσον αφορά τις αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.
Ασε που δωθηκε τέλος στο κόστος επανέκδοσης σε περίπτωση απώλειάς του, αλλα το σημαντικοτερο τέλος στην αγωνιώδη επιστροφή στο σπίτι για τους ξεχασιάρηδες ταξιδιώτες!!!
Η εκτυπωση της κρατησης δεν ειναι απαραιτητη. Μπορεις να σημειωσεις η να περασεις σε ενα SMS τον κωδικο κρατησης για παν ενδεχωμενο, πραγμα που πολλες αεροπορικες εταιριες και ταξιδωτικα γραφεια σου στελνουν ταυτοχρονα με την κρατηση στο κινητο σου.
Ακομα κι αν δεν εχεις το κωδικο κρατησης μαζι σου, αρκεί ο κάτοχός του να προσέλθει με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του στο αεροδρόμιο, για να πετάξει.

Οσον αφορα την χειραποσκευη ισχύουν οι διεθνεις κανονισμοι (αυτα που σου εγραψα παραπανω) και που διαβασες κι εσυ στο site της Vueling!

red_fly9":1tftyuww said:
...Ασε που δωθηκε τέλος στο κόστος επανέκδοσης σε περίπτωση απώλειάς του, αλλα το σημαντικοτερο τέλος στην αγωνιώδη επιστροφή στο σπίτι για τους ξεχασιάρηδες ταξιδιώτες!!!...
Επίσης δόθηκε τέλος στην άσκοπη χρήση πολλών τόνων χαρτιού που χρειαζόταν για την έκδοση των εκατομμυρίων (ίσως και δισεκατομμυρίων) παλαιού τύπου εισιτηρίων κάθε χρόνο.