Windows XP SP3 & Vista SP1

• Thread starter Thread starter Pocopico
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Windows XP vs Windows Vista

• Windows Xp

Votes: 7 63,6%
  • Windows Vista

Votes: 4 36,4%
  • Windows Server 2003

Votes: 0 0,0%
  • Linux any Distribution

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    11

Pocopico

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Anywhere....
Website
www.subspace.homelinux.net
Έχουν ακουστεί πολλά για το εν ΄λογο SP3 των XP τα τελευταιά 2 χρονια.
H Microsoft δεν εχει ομως ανακοινώσει ακομά τιποτα από οσο γνωρίζω.

Ξερει κανεις τιποτα παραπανω ή απλά θα αρκεστούμε στην πληθώρα των updates?

Απαντήσεις του στυλ παρε τα Vista δεν είναι αποδεκτές, τουλάχιστον μέχρι να συμπληρώσουν τα Vista 1 χρόνο ΚΑΛΗΣ λειτουργίας.

Σας ευχαριστώ πολυ

Ναι, το SP3 βγήκε πρόσφατα (χθες-προχθές) σε RC beta. Άρα λογικά (εκτός κανενός συγκλονιστικού απροόπτου) θα βγεί μέχρι την άνοιξη του 2008. Μπορείς να το κατεβάσεις αν θες, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν beta της MS :P :lol: :lol:

Ουσιαστικά το SP3 είναι όλα τα updates + fixes από το SP2 και πέρα, συν κάποια άλλα features τα οποία δεν τα γνωρίζω (και νομίζω ελάχιστοι στον κόσμο τα γνωρίζουν προς το παρόν). Προσωπικά, Vista δεν βάζω μέχρι να μπορώ να φτιάξω ένα computer που θα τα τρέχει καλά με 500Ε - και πάλι, μόνο όταν όλα τα προγράμματα που μου είναι χρήσιμα θα βγαίνουν 100% compatible.

Τα Vista πέρα ότι θέλουν δυνατό μηχάνημα!Με 2 Gbytes Ram! Dual core επεξεργαστή και δε σημαζεύεται! Δεν έχουν ακόμα βγάλει αρκετούς drivers, και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα! Λίγο παλιά να είναι η webcam ή να έχεις καμιά κάρτα τηλεόρασης, μάλλον πρέπει να τις πετάξεις!
Εγώ σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από τα Χp Sp2. Είναι και ακριβά (ακόμα) τα βίστα και μας αναγκάζουν να παρανομήσουμε! :roll: :wink:

Ακόμα αναμένουμε και το sp1 για τα Vista! Εγώ πάντως ειμαι αρκετά ευχαριστημένος απο τα Vista, προσέχοντας βέβαια να μην βάζω ασύμβατα προγράμματα. Κατά τα άλλα, το περιβάλλον εργασίας ειναι πολύ βελτιωμένο και πιο ευχάριστο στο μάτι και στη λειτουργικότητα.

Ρωτησα για το SP3 γιατι αν τυχόν πάω στην προσθαφαιρεση προγραμματων κ κανω κλικ σ αυτο του κουτακι που λεει show updates γεμιζει 'ολος ο τόπος. Είναι καθαρα θέμα αισθητικής λοιπόν. Αν κ επίσης πιστευω πως σε ενα SP τα πράγματα είναι γενικα πιο σημαζεμενα.

Τελος πάντων σιγουρα SP beta δεν δοκιμαζω.... το είχα κάνει με το SP2 εκανα format 2 φορες γιατι ειπα οτι αφου δεν εκατσε με την πρωτη θα κάτσει με την 2η.... Ε κ τέλος πάντων από τοτε.... περιμένω μια solid εκδοση....

Και ακόμα καλύτερα αν βγαλουνε ποτέ το CD των XP με SP3 integrated.

Το sp3 είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2008 :)
Από 'κεί και πέρα, τα σβήστα είναι ιδιαίτερα βαρύ λειτουργικό και κινούντα... πολύ αργά. Κατά τη γνώμη μου, μέχρι να βγεί το 1ο sp και για αυτά, θα παραμείνουν ένα δύσκολο και αργό λειτουργικό.

Μην ξεχνάμε οτι σε αντίστοιχα benchmarks σε ίδια μηχανήματα, τα xp έχουν αποδόσει έως και 10% καλύτερα (π.χ. σε παιχνίδια).

Πάντως, τα σβήστα έχουν 2 μεγάλα πλεονεκτήματα:
α) Live active partitioning. Particioning χωρίς να χρειάζεται να σβήσει κάποιος κάτι. λειτουργίες resize και create, μέσα από το λειτουργικό :shock:

β) εξαιρετικό power managment για φορητούς υπολογιστές.

Αυτή όμως η γκουμούτσα που με clean install θέλουν 500ΜΒ στο νερό, ε δε μας παρατάς ρε Gates?

Με την τέταρτη επιλογή της ψηφοφορίας δεν ασχολείται κανείς;

Κακώς....

Πραγματικα κακως.... Όλοι λεμε οτι το εκτιμουμε το Linux.. ολοι λεμε οτι ειναι γαμ...το... απο σταθεροτητα γραφικα ασφαλεια κτλ κτλ κτλ...
κ το βασικοτερο ειναι ελευθερο...

Αλλα δυστυχώς όταν οι επαγγελματικές σου εφαρμογές τρεχουν μόνο κάτω από την υποχρέωση του να αυξάνεις τον λογαριασμο του gates... Αναγκάζεσε να ακολουθήσεις την μαζα...

Μόνο αν έχεις 2 pc είναι ευκολο να ασχοληθεις πραγματικά... γιατι αν το πας με dual boot kai dual O/S πάλι στα windows καταλήγεις.

Πάντως κ τα win2003 server ειναι πραγματικά αξιοολογο εργαλειο απο αποψη σταθεροτητας. κ σαν λειτουργικο ερχεται γυμνό... ουτε games ουτε media player... σκετο... κ το εμπλουτιζεις εσυ..

Δυστυχώς για το Linux, οι επαγγελματικές εφαρμογές λείπουν...Οπότε παραμένει παίκτης μόνο για τους προγραμματιστές και τους "σπιτίσιους" κομπιουτεράδες, για server και μεγάλες εγκαταστάσεις.

Και όχι μόνο οι επαγγελματικές, και ο newbie user με windows θα ξεκινήσει. Καθώς όλα είναι πολύ απλά. Επίσης είναι το μόνο σύστημα που πέτυχε με τόσες λίγες γνώσεις υπολογιστών κλπ, να μπορείς να εξεληχθείς τόσο γρήγορα! Λέμε, λέμε για τον Μπίλ. Αλλά είναι πανέξυπνος!