Wroclaw-Paris

• Thread starter Thread starter emilek737
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αν πάρεις δεκάδα εισιτηρίων (το ζητάς "καρνέ") το κόστος είναι 11€ (αν θυμάμαι καλά).

Σχετικές πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ:
http://www.ratp.info/touristes/

άντε πέτα με το καλό, να μας πεις πως σκ@τ@ θα φτάσω από το αεροδρόμιο Beauvais στο πάρισι, αν είναι να πάμε εκεί με την κοπέλα μου κάνα τρίμερο του χρόνου 8)

Εφόσον οι ημερομηνιες που μας εδωσες δεν αλλαξαν(3-5/8), τότε Παρίσι σε συνδυασμό με disneyland(πόσω μαλλον και με CDG) για καποιον που το επισκέπτεται πρώτη φορά είναι λιγάκι ακατόρθωτο. Μισή μέρα θα περάσεις στο Λούβρο, και θα χρειαστείς χρόνο για τις μετακινήσεις σου στην πόλη μιας και το κεντρικο Παρίσι είναι αρκετά μεγάλο για να το περπατήσεις.
Για χάρτε μετρο/λεωφορείων/προαστιακού(RER): http://ratp.fr/
H τιμή νερού ποικίλλει, καλό είναι να ψαξεις για κάποιο σουπερ μάρκετ(Monoprix/Franprix και άλλα), μιας και δεν υπάρχει κάποια fixed. Γενικά είναι πιο φθηνό από άλλες χώρες όπως η Γερμανία/Αυστρία.

emilek737":3f4icx99 said:
Eυχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και τις συμβουλες ολους σας. Επειδη δεν ξερω τι μας περιμενει στο μελλον θελω να παω μια και καλη σιγουρα και να δω οτι χρειαζεται.Οποτε θα επεκτεινω τη διαμονη μου σε 4 νυχτες σε hostelακι, μια χαρα μενεις και σε αυτα απο την στιγμη που υπαρχουν αξιοπρεπη. Επιπλεον τελικα λοιπον με τη wizzair θα μεταφερθουμε..

Άλλαξαν τα σχέδια και θα κάτσει 4 νύχτες οπότε τα πάντα προλαβαίνει!!

Flight details
Flight No. Departs from Departure date Arrives in Arrival date
W6 573 Wroclaw 10. Aug 2010 16:05 Paris Beauvais 10. Aug 2010 18:00
W6 574 Paris Beauvais 14. Aug 2010 18:30 Wroclaw 14. Aug 2010 20:20

Grand total

433.00 PLN = 111.53 EUR

Μια χαρα θα τα προλαβω ολα. Αν και λιγο εχω αγχωθει με τις μεταφορες εκει...

@gr.aviator ευχαριστω για τους χαρτες θα τους μελετησω εκτενως αργοτερα που θα εχω χρονο!

@Thanasis_U2 φιλε αυτο ειναι που με εχει αγχωσει περισσοτερο γιατι φοβαμαι πως ειναι ακριβα και οτι θα χασω αρκετα το χρονο μου ψαχνοντας.
Αυτα που εχω βρει ειναι τρενο το οποιο κανει 1 ωρα και 10 λεπτα 24Ε για 2 φοιτητικα αλλα ο σταθμος ειναι 15 λεπτα με αυτοκινητο (δηλαδη ταξι) και εκει δεν ξερω καν ποσο χρεωνουν.
Δευτερη επιλογη ειναι ενα λεωφοριο που υπαρχει υποτιθεται και φευγει 10 (νομιζω) λεπτα μετα την αφιξη αεροσκάφους και κοστιζει 14Ε το ατομο δηλαδη για μας θα ειναι 28Ε..

Αυτα ειναι τα καλυτερα απο τι ειδα. Τωρα, υπαρχει και απο τι διαβασα η επιλογη του ταξι που ειναι 120-160Ε :banana: <--(ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ!)

Kαλα ρε παιδια ενταξει 90 χλμ αποσταση δινεται απο το Παρισι το Beuavais. Ενας προαστιακος με 5 ευρω δεν μπορουσε να υπηρχε? Ο προαστικος εδω ειναι μακραν φτηνοτερος... (Εκτος αν δεν υπολογιζω κατι σωστα..απο ποτε η Ελλαδα ειναι καλυτερη σε κατι σε σχεση με αλλη χωρα της ΕΕ?)

ΥΓ. Κατι αλλο! @fotis αυτο δεν το καταλαβα. Παω σε ενα μαγαζακι και λεω "καρνε" και μου δινουν 10αδα εισητηρια? Και με αφορμη αυτο. Ισχυει οτι στη Γαλλια αποφευγουν και δεν ξερουν Αγγλικα η μ@λ@κιες? Μου φαινεται παραλογο..

Μιας και την πόλη του φωτός την έχω πολυεπισκεφτεί, ένα εχω να σου πω: Παρίσι και φτηνά ΔΕ γίνεται. Η απόσταση του αεροδρομίου από την πόλη είναι σημαντική. Εξαρτάται βέβαια και που θα μείνετε, οπότε αν το τρένο σας αφήνει κοντά σε σταθμό του μετρό όλα καλά. όσον αφορά τα εισητήρια, προτέινω αντί για το carnet, την Paris Visite Card των 3 ημερών με κόστος €19,60 που συμφέρει ΠΟΛΥ περισσότερο από τα καρνεδάκια των 10 (ούτε θα καταλάβεις πότε θα τελειώσουν). Την αγοράζεις στους σταθμούς του μετρό. Δες κι εδώ για λεπτομέρειες http://www.pariswelcome.net/metro/paris_visite.htm.

Αφού είναι η πρώτη σου φορά και θα μείνεις και λίγες μέρες, ξέχνα Λούβρο και Disneyland και κάνε ένα πρόγραμμα ώστε να δεις τα βασικότερα. Ένα έχω να σου πω, τον περασμένο Οκτώβριο με επισκέφτηκαν στις Βρυξέλλες όπου έμενα οι γονείς μου και αποφάσισα να τους πάω ένα Σ/Κ στο παρίσι. Πίστεψέ με ότι σε ένα Σ/Κ τους ψόφησα στο περπάτημα άλλά το μόνο που δεν είδαν ήταν το Πάνθεον και οι κήποι του Λουξεμβούργου (μέχρι κι ένα περασμα 2 ωρών από το Λούβρο τους έκανα να δουν τα "δικά" μας και την Μόνα Λίζα). Κινήσου στον άξονα Il de la Cite - Arc de Triomph και περπάτα στις όχθες του ποταμού και θα δεις τα περισσότερα μνημεία. Αν πάλι ντε και καλά θες να πας σε μουσείο, προτίμησε το Musee d' Orse απο το Λούβρο και θα με θυμηθείς.

Ελπίζω να περάσεις καλά και να θυμάσαι πάντα ότι στο Παρίσι δεν πας μια μόνο φορά (δεν αλλάζω αυτή την πόλη με καμιά άλλη).

Μην ξεχνάτε το "Musée de l'air et de l'éspace", στο αεροδρόμιο Le Bourget, με τα καταπληκτικά αεροπορικά και διαστημικά εκθέματα, τη δυνατότητα να μπείτε και να δείτε πώς είναι κατασκευασμένο ένα 747, δύο Concorde καθώς και να φωτογραφηθείτε πλάι σε ένα 727 FedEx, μία Caravelle και ένα Dassault Mercure. Eίναι κλειστό τις Δευτέρες, αν θυμάμαι καλά.

emilek737":1kn47gaf said:
...ΥΓ. Κατι αλλο! @fotis αυτο δεν το καταλαβα. Παω σε ενα μαγαζακι και λεω "καρνε" και μου δινουν 10αδα εισητηρια? Και με αφορμη αυτο...
Εγώ το είχα ζητήσει από σταθμό του μετρό (και τελικά το χρησιμοποίησα στα λεωφορεία).
flying Doc":1kn47gaf said:
...όσον αφορά τα εισητήρια, προτέινω αντί για το carnet, την Paris Visite Card των 3 ημερών με κόστος €19,60 που συμφέρει ΠΟΛΥ περισσότερο από τα καρνεδάκια των 10 (ούτε θα καταλάβεις πότε θα τελειώσουν). Την αγοράζεις στους σταθμούς του μετρό. Δες κι εδώ για λεπτομέρειες http://www.pariswelcome.net/metro/paris_visite.htm...
Δεν είχα ιδέα γι' αυτή την κάρτα, αλλά με το περπάτημα που είχαμε ρίξει, μας είχαν περισσέψει και δύο εισιτήρια από το carnet.
flying Doc":1kn47gaf said:
...Αφού είναι η πρώτη σου φορά και θα μείνεις και λίγες μέρες, ξέχνα Λούβρο και Disneyland και κάνε ένα πρόγραμμα ώστε να δεις τα βασικότερα...
...Κινήσου στον άξονα Il de la Cite - Arc de Triomph και περπάτα στις όχθες του ποταμού και θα δεις τα περισσότερα μνημεία. Αν πάλι ντε και καλά θες να πας σε μουσείο, προτίμησε το Musee d' Orse απο το Λούβρο και θα με θυμηθείς...
...και να θυμάσαι πάντα ότι στο Παρίσι δεν πας μια μόνο φορά...
Συμφωνώ Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΑ!!!
Je t aime Paris!!!