Με το φίλο μας το Nick (k984504) συμφωνώ απόλυτα στο ότι το olympicairlines.com δεν υπάρχει κανείς λόγος να το επισκεφτεί κανείς πάνω από το πολύ μία φορά. Σαφέστατα αυτό το σύστημα κρατήσεων μέσω e-mail κανείς δεν πρόκειται να το προτιμήσει, εκτός αν δεν έχει απολύτως καμία ιδέα τού πως λειτουργούν αντίστοιχα συστήματα άλλων εταιριών. Οι προσθήκες που προτείνεις, λοιπόν, είναι χρήσιμες, ΑΛΛΑ χρειάζονται χρήματα για να προσφερθούν όλες αυτές οι online υπηρεσίες, τα οποία όμως δεν υπάρχουν !!!
Από την άλλη, το εν λόγω site είναι προφανές ότι προέκυψε άρον άρον από το αντίστοιχο olympic-airways.com, από το οποίο έχει προέλθει αυτούσιο όλο το περιεχόμενο, με μόνη διαφορά ότι τα χρώματα και η όλη εικόνα της νέας σελίδας αποπνέουν προχειρότητα, γι'αυτό και μας έχει κάνει τόσο κακή εντύπωση. Τουλάχιστον το προηγούμενο site ήταν πιο καλαίσθητο. Δεν ξέρω αν πρέπει να αποδώσω αυτή την υπόθεση στα χρήματα, στη διοίκηση, σε αυτούς που έκαναν το σχεδιασμό ή σε όλους αυτούς μαζί.
Θα μου επιτρέψετε πάντως να πω ότι το ζητούμενο δεν είναι αν η εταιρία θα προωθεί τον εαυτό της ως "εταιρία των πέντε ηπείρων" ή αν θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, κάνοντας περήφανους τους Έλληνες. Στο κάτω κάτω, πετάει όντως σε πέντε ηπείρους. Αυτό είναι βέβαια πλασματικό γιατί συμβαίνει με δανεικά φτερά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η διαφήμιση πρέπει να λέει πάντα την πλήρη αλήθεια. Και σας θυμίζω ότι στις μέρες μας το ζητούμενο είναι μια αεροπορική εταιρία να ξέρει πού απευθύνεται και να λειτουργεί αποτελεσματικά, μεταφέροντας την εν λόγω μερίδα επιβατικού κοινού. Κάποιες εταιρίες θα είναι κορυφαίες σε ποιότητα υπηρεσιών (βλέπε SQ, EK κ.ά.), κάποιες απλώς θα προσφέρουν αποδεκτά standards. Οι ΟΑ δεν ανήκουν στην πρώτη κατηγορία εδώ και δεκαετίες... και το κακό είναι ότι κινδυνεύουν να αποκλειστούν και από τη δεύτερη κατηγορία... Αν σε αυτή τη φάση θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το μόνο που πρέπει να ζητάμε είναι η εταιρία να λειτουργεί έστω αξιοπρεπώς. Σε επόμενη φάση, όταν -και αν- γίνει κάποια εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για οράματα και σχέδια είτε αυτά έχουν να κάνουν με την παρουσία της στο internet είτε σχετίζονται με άλλες πλευρές της λειτουργίας της...
Με συγχωρείτε αν έγινα κάπως κυνικός, αλλά δεν αισθάνομαι ότι μπορώ να έχω πολλές απαιτήσεις από την Ολυμπιακή αυτή τη στιγμή.