Ξεκίνημα για πιλότος στα 30+ – ερωτήσεις για σχολή και δουλειά

NovaShift

Νέο μέλος (Tourist)
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Καλησπέρα σας,

Έχω αποφασίσει να αλλάξω επαγγελματική καριέρα και να προσπαθήσω να γίνω πιλότος. Πριν προχωρήσω, θα ήθελα να κάνω ορισμένες ερωτήσεις, καθώς το κόστος εκπαίδευσης είναι σημαντικό (από όσα έχω δει) και θα ήθελα να έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις προοπτικές επιτυχίας.

Συγκεκριμένα:

1. Μέγιστο όριο ηλικίας πρόσληψης από αεροπορική εταιρεία
    Για να συγκεντρώσω τα απαραίτητα χρήματα και να ολοκληρώσω τη σχολή, υπολογίζω ότι θα είμαι περίπου 35 ετών. Υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης σε αυτή την ηλικία από αεροπορικές εταιρείες;
  2. Επιλογή σχολής
    Η σχολή που εξετάζω είναι η Global Aviation SA. Θα ήθελα να γνωρίζω αν θεωρείται αξιόπιστη επιλογή.
  3. Επόμενα βήματα μετά τη σχολή
    Ποια επιπλέον βήματα απαιτούνται, πέρα από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσω να ξεκινήσω να εργάζομαι ως πιλότος;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τη βοήθειά σας

Μεγάλη ιστορία να αφήσεις την δουλειά σου και να ασχοληθείς με τα αεροπορικά. Αν τελειώσεις στα 35 μέχρι να βρεις δουλειά θα πας 36. Βέβαια υπάρχει ζήτηση και θα υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμη. Το ζήτημα είναι που θα περάσεις αξιολόγηση (εταιρία), καποιες έχουν και ηλιακό όριο δεν ξέρω αν είναι μέχρι 37 και μετά τι τύπο θα πετάξεις. Οσο μεγαλώνεις τόσο γίνεται δυσκολότερο το θέμα εκπαίδευσης για έναν ενήλικα. Εκτός και είσαι τόσο πολύ passionate που είναι όνειρο ζωής. Οχι ότι θα αλλάξει κάτι τα ίδια θα συναντήσεις αλλά θα έχεις πείσμα να συνεχίσεις. Είναι μια μεγάλη επένδυση που πας να κάνεις σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο. Σκέψου το καλά. Η σχολή παίζει κάποιο ρόλο όχι τόσο καθοριστικό. Ο μαθητής κάνει την διαφορά. Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.

το μακρινό 2007, φίλος από την πόλη που έμενα τότε, έκλεισε το μαγαζί του στα 32 και πηγε αμερική γιατί δεν άντεχε στην σκέψη οτι δεν θα γίνει πιλότος όπως το ονειρευόταν. και τα κατάφερε. κι όχι μονο τα κατάφερε, απόλαυσε και τα πρώτα χρόνια του σαν επαγγελματίας σε χώρες μακρινές με μεγάλη επιτυχία σε πολύ δύκολες συνθηκες. αλλά ηταν τρελός για το πιλοτιλίκι. follow your dreams