vassdel
V.I.P.-Class-Member
- Εγγραφή
- 25/01/2009
- Μηνύματα
- 1.197
- Likes
- 4
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- LGEL
Τα φώτα της καμπίνας (τουλάχιστον στο ελικόπτερο που τα γνωρίζω καλά), όταν ανάβουν, μέσω των παραθύρων φωτίζουν τον περιβάλλοντα χώρο του ελικοπτέρου πολύ περισσότερο από ότι τα formation, position & anti-collision. Η αντανάκλαση που δημιουργείται είναι εκτυφλωτική και προκαλεί παραισθήσεις στο χειριστή (στους επιβάτες και να προκαλέσει, μας είναι αδιάφορο :twisted: ). Πολλές φορές, σε μεταφορά ασθενούς, οι γιατροί χρειάζεται να ανοίξουν τα φώτα καμπίνας για να παρέξουν ιατρική βοήθεια στον ασθενή και αυτό μου έχει προξενήσει δυσφορία (επισημαίνω πως ο χώρος του cockpit απομονώνεται από την καμπίνα, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό). Όπως ανέφερα και νωρίτερα, η μεγαλύτερη απόσταση που έχει το cockpit ενός επιβατικού αεροσκάφους από ότι του ελικοπτέρου, ίσως να απαλείφει αυτό το πρόβλημα - αλλά απάντησα σε σχέση με την προσωπική μου εμπειρία. Η αλήθεια είναι πως και τα παράθυρα των airliner είναι πολύ μικρότερα από ότι αυτά του ελικοπτέρου, οπότε όλα συνηγορούν στο ότι αυτό που λέω μάλλον δεν έχει εφαρμογή στα μεγάλα αεροσκάφη. Πάντως, οποιοσδήποτε χειριστής αεροσκάφους, μπορεί να παρατηρήσει αν η αφή φωτών καμπίνας σε νέφη ή σε περιβάλλον με υγρασία, μπορεί να επηρρεάσει την αντίληψη ή την εικόνα του πιλότου για το περιβάλλον, οπότε αν διαβάζει κανείς και το έχει παρατηρήσει, μπορεί να μας διαφωτίσει.
Στο Πούμα, υπάρχει μετρητής κατανάλωσης καυσίμου, ο οποίος παρέχει μια καλή ακρίβεια. Το πείραμά μου θα γινόταν στο έδαφος. Ανάβω όλα τα power consuming devices (και μερικά είναι τρομερά ενεργοβόρα) και παρατηρώ την κατανάλωση.
Εν συνεχεία, συνδέω την εξωτερική πηγή ισχύος (APU), κλείνω ηλεκτρικές συσκευές και γεννήτριες (εκτός του fuel flow indicator) και ξαναματαπαρατηρώ την κατανάλωση. Αν κάτι αλλάξει, το ποστάρω
τυχαίο, αλλά πριν 5 μέρες μου έτυχε μια μικροβλάβη στον αέρα - ένα ελικόπτερο στο οποίο άναβε μονίμως η γενική ένδειξη βλάβης (master warning), χωρίς να παρουσιάζει κάποιο άλλο πρόβλημα. Δεν υπήρχε κίνδυνος, αλλά είναι άσχημο να πετάς, έστω και VFR/VMC με λαμπάκι αναμμένο, οπότε σκεφτόμουν πως μπορώ να λύσω το πρόβλημα της αφής. Οπότε, ο Κ2 πρότεινε να κάνουμε reset στα ηλεκτρικά για να σβήσει. Μόνο που δεν μου όρμηξε ο flight engineer και το υπόλοιπο πλήρωμα, μην τυχόν και σκεφτώ να σβήσω ο,τιδήποτε ηλεκτρικό εν πτήσει 
Στο Πούμα, υπάρχει μετρητής κατανάλωσης καυσίμου, ο οποίος παρέχει μια καλή ακρίβεια. Το πείραμά μου θα γινόταν στο έδαφος. Ανάβω όλα τα power consuming devices (και μερικά είναι τρομερά ενεργοβόρα) και παρατηρώ την κατανάλωση.
Εν συνεχεία, συνδέω την εξωτερική πηγή ισχύος (APU), κλείνω ηλεκτρικές συσκευές και γεννήτριες (εκτός του fuel flow indicator) και ξαναματαπαρατηρώ την κατανάλωση. Αν κάτι αλλάξει, το ποστάρω


