Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μηπως πηγες SKG-ATH-MAN με ΟΑ?

NFEEFE":3nqbyunj said:
Μηπως πηγες SKG-ATH-MAN με ΟΑ?

Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να θυμηθώ αλλα είμαι 90% σίγουρος πως δε πήγα μέσω Αθηνας.

Είναι το μοναδικό δρομολόγιο (από τα 160+ που έχω κάνει) για το οποιο δε μπορώ να θυμηθώ λεπτομέρειες, και θα σκάσω. Αν πάντως κάποιος εδώ γνωρίζει 100% πως η ΟΑ δεν πέταξε ποτε SKG-MAN τότε μάλλον θα το έκανα μέσω Αθηνας και έχω αρχίσει να τα χάνω.

Μια ερώτηση:

Τα καύσιμα για ένα a320 ή 319 πχ της ολυμπιακής φτάνουν για να πάει Άμστερνταμ και να γυρίσει χωρίς ανεφοδιασμό;

Και μια παρόμοι:

Φτάνουν τα καύσιμα ενός 747 ή a340 για να πάει Παρίσι-Βοστώνη και να γυρίσει χωρίς ανεφοδιασμό; (λίγο απίθανο μου φαίνεται)

Rudy":9vwbf9nr said:
Αν πάντως κάποιος εδώ γνωρίζει 100% πως η ΟΑ δεν πέταξε ποτε SKG-MAN τότε μάλλον θα το έκανα μέσω Αθηνας και έχω αρχίσει να τα χάνω.

Η ΟΑ δεν πετούσε ποτέ (προγραμματισμένα) SKG-MAN.

Απ' το '97 έως το '03 που ήμουν SKG είχα μεταβεί 3 φορές ΜΑΝ και τις 3 μέσω ΑΤΗ οπότε δύσκολο να υπήρχε πτήση, τουλάχιστον τη χειμερινή περίοδο και να μου διέφυγε. Τώρα, αν μιλάμε για καλοκαίρι, ίσως να υπήρχαν τσαρτεριές...

Και μία ερώτηση απο εμένα:
Γνωρίζει κανείς με ποιά/ποιές αεροπορικές συνεργάζεται ο Καβαλιέρος για τσαρτεριές?

OA701":2bwtcz1z said:
Και μία ερώτηση απο εμένα:
Γνωρίζει κανείς με ποιά/ποιές αεροπορικές συνεργάζεται ο Καβαλιέρος για τσαρτεριές?
Φίλε ΟΑ701 είναι σίγουρα η Astra. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει και άλλη εκτός από αυτή.

Σωστά, την είχα ξεχάσει. :roll: Εκτός και αν παίζει μεγαλύτερο "ψάρι", καλά τους έκατσε στην Astra. Φυσικά, περιττό να πώ ότι αναμένουμε more details για το εγχείρημα...

Οταν ενα αεροπλανο ειναι "παρκαρισμενο" σε καποιο τερμιναλ τροφοδοτειται με εξωτερικη παροχη ρευματος σωστα; Κατα τη διαδηκασια του push back που δεν εχει βαλει μπρος τους κινητηρες και προφανως εχει αποσυνδεθει η εξωτερικη παροχη λειτουργει καποια γεννητρια η τροφοδοτειται απο μπαταριες μεχρι να εκκινησουν οι κινητηρες;

Δέν τροφοδοτείται πάντα από εξωτερική παροχή (GPU,Ground Power Unit) ένα αεροπλάνο.Πολλοί τύποι έχουν δική τους γεννήτρια (APU,Auxiliary Power Unit) που είναι ένας μικρός jet κινητήρας τοποθετημένος στην ουρά τού αεροπλάνου και λειτουργεί όταν το αεροπλάνο είναι σταθμευμένο.

Ομως,όπως σωστά υπέθεσες,όλα τα επιβατικά αεροπλάνα διαθέτουν συσσωρευτές (μπαταρίες),είτε έχουν APU είτε όχι.

Οταν το αεροπλάνο έχη απομακρυνθεί (pushback) από την "φυσούνα",τότε εφ'όσον έχη δική του APU αυτή ήδη βρίσκεται σε λειτουργία.Αν δέν έχη,χρησιμοποιεί τίς μπαταρίες του γιά να εκκινήση τους κινητήρες-υπάρχει ειδική διαδικασία battery start γιά τον σκοπό αυτό.

Και οταν λεμε μπαταριες για τι ακριβως μιλαμε απο θεμα τασης και χωρητικοτητας;