Υπάρχει λόγος ύπαρξης σχολών αεροσυνοδών?

georgina":3a4gppik said:
Cross":3a4gppik said:
εταιρίες χαμηλότερου επιπέδου (σαν αυτές που έχουμε στην Ελλάδα) θα μπορούσαν να αναζητήσουν "επίδοξα" πληρώματα καμπίνας σε σχολές, αυτό ομως το κάνουν για άλλους, δικούς τους λόγους.

Δηλαδή η Galf ή η ΤUI ή η Emirates που το κάνουν είναι χαμηλότερου επιπέδου;
Ειδικά η Gulf Air και η TUI ναι, είναι χαμηλότερου επιπέδου. Κι η Emirates δεν είναι τρομερή, απλά είναι ραγδαία αναπτυσσόμενη κι έχει καλές οικονομικές επιδόσεις. Εταιρίες κύρους είναι πχ. η Singepore Airlines, η British Airways, η Air France, η Cathay Pacific, η Lufthansa, η Qantas κά. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Φυσικά ρε παιδιά. Εταιρίες σαν την Λουφτθάνσα είναι κορυφή. Μην συγκρίνουμε άνισους θεσμούς.

όπως είπε και ο/η venus...
venus":2c4iaqtb said:
Όσοι επιλέγουν να σπουδάζουν στον αεροπορικό κλάδο, κατά τη γνώμη μου, δεν το κάνουν για πλάκα.

αν καθόμαστε τώρα να μαλώνουμε για τις εταιρείες... (βάζω και τον εαυτό μου μέσα).. Το όλο θέμα ειναι πως καλώς υπάρχουν αυτές οι σχολές αλλά πολύ πιθανόν με λανθασμένα κίνητρα..

Φίλε μου τι περιμένεις. Να ενδιαφέρεται ο κάθε ιδιώτης μόνο για την επικρατούμενη ασφάλεια κατά τη διάρκεια μιας πτήσεως; Οι περισσότεροι νοιάζονται μόνο για το ρευστό.

τελικα όσο αφορά τις σπουδές σε ιδιωτικες σχολές....

Κατ'αρχήν καλησπέρα είμαι καινούργια και πραγματικά αναρωτιέμαι αν οι ιδιωτικές σχολές είναι καλή επιλογή για σπουδές καθώς ενδιαφέρομαι για αεροσυνοδός..και αν όχι ποιός άλλος τρόπος υπάρχει?

(καθώς είμαι και 24 χρονών και έχω τελειώσει Μάρκετινγκ αντί κάποιας ανάλογης σχολής) :?

Stewardess school?

Δεν ξέρω αλλά και δεν νομίζω να χρειάζεται δίπλωμα κάποιας σχολής για να γινεις αεροσυνοδός. Είχα μια φίλη στην πάλαι ποτέ ΓΚΑΛΑΞΙ που δούλευε πριν σαν σερβιτόρα σε μπαράκι. Την πήρε η εταιρία και έγινε (αυτοματα χρισθείσα) αεροσυνοδός. Αλλες συναδέλφισές της είχαν δώσει εκατομύρια σε μια ιδιωτική σχολή της θεσσαλονίκης. Πάντως τον ιδιο μισθό πάιρνανε όλες τους και τον ιδιο καφέ σερβιριζαν. Τι να πώ.

Re: Stewardess school?

Eichman in Jerusalem":rasan8of said:
Πάντως τον ιδιο μισθό πάιρνανε όλες τους και τον ιδιο καφέ σερβιριζαν.

Δυστυχώς έτσι είναι.
Μακάρι κάποια στιγμή να μπει μια τάξη σε αυτό το επάγγελμα και οι αεροσυνοδοί να γνωρίζουν (τουλάχιστον) να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.
Έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε τους/τις αεροσυνοδούς "σερβιτόρους/ες του αέρα" ενώ θα έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετικά.

Κριμα

Παρόλα αυτά ακομα υπαρχουν κοριτσakia σαν τα κρυα τα νερα που <ονειρευονται> να γινουν αεροσερβιτορες με βασικο μισθο και χωρις πουρπουαρ μαλιστα. Strange days indeed.

Επιτρεψατε μου να εκφρασω και εγω την ταπεινη μου αποψη. Εχοντας αποφοιτησει απο μια παρομοια σχολη σας ενημερωνω οτι οι ξενες αεροπορικες εταιρειες εβλεπαν πολυ θετικα το γεγονος οτι εχω ενα πτυχιο απο τετοια σχιλη. Εννοειται οτι δεν σε απαλλασει απο την εταιρικη εκπαιδευση αλλα τουλαχιστον ξερεις δυο βασικα πραγματα παραπανω απο μια κοπελα που εχει τελειωσει π.χ. λογιστικη. Σε γενικες γραμμες θα ελεγα οτι ειναι ενα επιπροσθετο προσον που με αυτο και μονο ομως δεν εξασφαλιζεις θεση ιπταμενου σε καμια αεροπορικη εταιρεια.

εχει σπουδάσει κανενας στην A.S.T η στην nobilis ? θελω μερικές πληροφορίες σχετικά με αυτες τις σχολες....ποια απο τις 2 ειναι καλύτερη? υπαρχουν και αλλες στην Αθηνα ? αξίζει κάποιος να παει?
ευχαριστω!

Edited: Μεταφέρθηκε στο κατάλληλο θέμα!