«Έκπτωτη» η Athens Airways

Re: Απογοήτευση Athens Airways

Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι προορισμοί της εταιρείας είναι πλέον μονοπωλιακού χαρακτήρα, οπότε, δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής στην τελευταία παράγραφο, λέγοντας ότι οδηγούμαστε σε μονοπωλιακές καταστάσεις και ότι οι επιθέσεις από συγκεκριμένους προορισμούς αποβλέπουν σε αυτές. Ως Κυθήριος στην καταγωγή, ορκισμένος πολέμιος των ακτοπλοϊκών ταξιδιών άνω των τριών ωρών και με πολλούς λόγους να ταξιδεύω πλέον αρκετά συχνά στο νησί, αναγκάζομαι να ομολογήσω ότι πλέον η Athens Airways ήταν η εταιρία που με έκανε να εκτιμήσω και πάλι το καραβάκι, που φτάνει μαύρα μεσάνυχτα στο λιμάνι και με αφήνει 500 μέτρα από το σπίτι μου.
 
Re: Έκπτωτη η Athens Airways

Κι εγω αυτο καταλαβαινω... Βεβαια ετσι που ειναι τα πραγματα στην εταιραι, το ενα θα φερει το αλλο, αλλα ακομα δεν καταλαβα κατι τετοιο. Απο που το εμαθες αυτο Αλεξ (αν φυσικα μπορεις να το πεις ;) ).
 
Re: Απογοήτευση Athens Airways

Αυτά παθαίνουμε που δεν έχουμε ιντερνετ σε όλα τα χωριά στα Κύθηρα. Έρχονται τα πάνω κάτω και δεν μαθαίνουμε τίποτα. Μόλις διάβασα τις αναρτήσεις για την πιθανή "απομάκρυνση" της Athens από τα άγονα δρομολόγια και μόνο ελπίδα με γεμίζουν. Εάν αληθεύει το δημοσίευμα του ΣΚΑΙ, τότε είναι μία σίγουρα θετική εξέλιξη, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Την ίδια στιγμή δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ορισμένες αναφορές της εταιρείας στο δελτίο τύπου που εξέδωσε. Φαντάζομαι ότι θεωρούμε και εγώ μέρος των "ενορχηστρωμένων" επιθέσεων που υπηρετούν το μονοπώλειο γι' αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να εξηγηθώ.
Ταξιδεύω μία φορά την εβδομάδα κατά μέσο όρο για επαγγελματικούς λόγους στα Κύθηρα. Από το Δεκέμβριο που ξεκινήσε η συγκεκριμένη εταιρεία μέχρι σήμερα έχω κάνει χωρίς καμία υπερβολή 20 πτήσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Για την ακρίβεια 19 αφού στη τελευταία χάλασε το αεροσκάφος και την ακύρωσε. Σε Embraer μπήκα ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τη προηγούμενη Παρασκευή (ξέρετε, εκεί που χάλασε και δεν πετάξαμε). Όλες οι υπόλοιπες πτήσεις γινόντουσαν με ATR και σπανίως από το Μαρτιο και μετά με Dash. Πέραν όμως του τύπου του αεροσκάφους, που έχω πει και παλαιότερα ότι δεν με πολυενδιαφέρει, το θέμα της συνέπειας ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της εταιρείας. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις ταξίδι και μάλιστα επαγγελματικό, με την Athens. Από τις 19 πτήσεις που έχω κάνει μαζί της ήταν συνεπής μόνο στις 4. Δεν ξέρω λοιπόν τι λέει η εταιρεία. Εγώ ξέρω ότι τέτοια εξυπηρέτηση στα Κύθηρα δεν είχαμε ούτε τις κακές μέρες της πΟΑ. Θεωρώ ότι αν και καθυστερημένα, η ΥΠΑ καλώς έπραξε...
 
Το άρθρο και από τη "Ν"

Αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΥΠΑ, οπότε μάλλον είναι επίσημο. Η ΥΠΑ επίσης είναι σαφής : "Ελέγχεται, ακόμη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, γιατί εκτελούσε τις πτήσεις με εξωσυμβατικά αεροσκάφη μισθωμένα από ξένες εταιρείες με ξένα πληρώματα, γεγονός που αντίκειται στους όρους του διαγωνισμού και των συμβατικών της υποχρεώσεων.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τόσο με προφορικές και έγγραφες συστάσεις, όσο και με επιβολή, από 30 Απριλίου έως και σήμερα, των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία προστίμων (περίπου 22, ύψους 30.000 ευρώ) προσπάθησε να υποχρεώσει την εταιρεία στην πιστή τήρηση των υποχρεώσεών της."

Τα υπόλοιπα της εταιρείας περί στοχοποίησης είναι αστεία. Η εταιρεία αδυνατεί να εκτελέσει το πτητικό της έργο με τα 2 ERJ που πότε πετάνε, πότε δεν πετάνε.
 
Re: Απογοήτευση Athens Airways

Καλά η συνομωσία κλπ. των μονοπωλίων. Στην έκθεση ιδεών παίρνουν άριστα.

Όμως στην ιστοσελίδα της Athens Airways αναφέρει ακομα και σήμερα για στόλο 4 Embraer που προβλέπεται να αυξηθεί. Πως γίνεται τώρα και τα δυο από αυτά να είναι άφαντα από τον περασμένο Νοέμβριο και να προσπαθεί μάταια να βγάλει το πρόγραμμα με τα απομένοντα δυο μόνο, δεν μας το εξηγεί.
 
Αγαπητά μέλη, προσωπικά πιστεύω ότι η εταιρεία έιχε φτάσει στα όρια της αδυναμίας. Αυτό ήταν φανερό καιρό τώρα. Αντί να βγάζουν προσχηματικά δελτία τύπου που απλά δυσχεραίνουν τη θέση τουςκαλά θα κάνουν να αναδιοργανωθούν, να προσπαθήσουν να βάλουν κάτω ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα στρατηγικής και να αφήσουν κατά μέρος το παραμύθι που φτιάξαν για να παίξουν οι ίδιοι. Όχι τίποτε άλλο, αλλά οδεύουν προς ένα ακόμη άδοξο τέλος.
Άσχετο.. κανέναν οικονομικό απολογισμό έχουμε δει;

δικός σας
 
Όδευσαν ήδη. Αυτό τον καιρό βλέπω ισολογισμούς. Αν το βρω θα το κάνω scan όπως και παλαιότερα. Κρίμα πάντως γιατί είχαν ξεκινήσει καλά... Φίλος και μέλος του Συλλόγου σε επαγγελματικό ταξίδι είχε πικρή εμπειρία από πρώτο χέρι σε πτήση που καθυστέρησε λόγω επαναλαμβανόμενου technical, με αλλαγή αεροσκάφους κτλ. Εεε όταν βλέπεις να μπαίνει ο μηχανικός στο cockpit με την εργαλειοθήκη του, να αναγγέλλεται η αναχώρηση, μετά από λίγο να ματώνει, να ξανά αναγγέλλεται, να ξανά ματώνει.... να γίνεται αλλαγή αεροσκάφους ... πως να μην γίνουν καταγγελίες στην ΥΠΑ και να εν τέλη να γίνει έκπτωτη της ανάθεσης. Κρίμα. :(
 
Το μόνο που με στεναχωρεί είναι οι υπάλληλοι της εταιρείας στις άγονες γραμμές που θα μείνουν χωρίς δουλειά. Και λέω στις άγονες γραμμές γιατί φαντάζομαι ότι η εταιρεία θα συνεχίσει στους υπόλοιπους προορισμούς (ή μάλλον θα επιστρέψει στους υπόλοιπους προορισμούς της). Το δελτίο τύπου είναι απαράδεκτο. Τα "μεμονωμένα" περιστατικά ήταν ο κανόνας για την εταιρεία άσχετα αν θέλει τώρα να πουλάει τρέλα. Και αν όντως δέχθηκε "ενορχηστρωμένες" επιθέσεις από τα μονοπώλεια, σίγουρα άφηνε εκτεθιμένο καθημερινά το πισ.... της για να τα δεχθεί. Σήμερα πάντως επικοινώνησα με την Athens από την οποία μου είπαν όταν ζήτησα να κάνω κράτηση, το γνωστό παραμύθι που αναφέρεται και στο δελτίο τύπου. Πήρα και στην ΟΑ στην οποία δεν γνώριζαν κάτι ακόμη. Το ζήτημα είναι να μάθουμε πότε ξεκινούν οι νέες εταιρείες, με τι δρομολόγια και κυρίως τι αεροσκάφοι. Και να το μάθουμε σύντομα γιατί είναι αρχή καλοκαιριού...
 
Και κάτι ακόμη για να μην μας λένε και μ.λ.κ.ς. Λέει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ότι χρησιμοποιούσε τόσο καιρό, πάντα μεμονωμένα, ξένα αεροσκάφοι εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάζονταν στα δικά της και ότι όλο αυτό γινόταν επειδή έχει θέσει πολύ ψηλά το θέμα της ασφάλειας των πτήσεών της. Δηλαδή τις τελευταίες μέρες (που φούντωσαν οι καταγγελίες) και δρομολογούσε μόνο τα RJ4, σταμάτησαν ξαφνικά τα τεχνικά προβλήματα ή έριξε λίγο νερό στο κρασί της στο θέμα της ασφάλειας; Αυτό το ερώτημα θα ήθελε μία απάντηση πιστεύω.
 
Re: Έκπτωτη η Athens Airways

grX":1xpi1r3n said:
είναι έκπτωτη και όχι πτωχέυσασα. Δηλαδή ακύρωθηκε η συμφωνία που είχε με το κράτος για τις άγονες λόγω δικής της υπαιτιότητας. Τουλάχιστον αυτό γράφει ο ΣΚΑΪ

Έκπτωτη προς πτωχεύσασα μου φέρνει εμένα. Προσέξτε απ' το link που έδωσε ο Jerry το πρωί

Νο1 :shock:
Πάντως, βάσει του ισχύοντος κανονισμού, η Αthens Αirways υποχρεούται να καταβάλει το ύψος της χρηματικής διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στη δική της προσφορά και τις προσφορές των επόμενων αναδόχων

Νο2 :shock: :shock:
στο μέλλον δεν θα μπορεί να μετέχει πλέον σε αντίστοιχους διαγωνισμούς για τα δρομολόγια άγονης γραμμής

Νο3 :shock: :shock: :shock:
Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη εκδώσει 10.000 εισιτήρια για το επόμενο χρονικό διάστημα, και θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα για όσους έχουν πληρώσει το εισιτήριο


Πρόσθεση 1+2+3=http://www.youtube.com/watch?v=FW7xfbIqTf4&feature=related :mrgreen:

Φυσικά, ακόμη δεν είναι σίγουρα τα παραπάνω, αφού η ZF θα εφεσιβάλει την απόφαση ΥΠΑ/ΥΜΕ :banana:
 
Top