ToSofoPaidi":24tz1t0x said:Σαν εμπειρία ωστόσο ήταν συνολικά θετική, απο αυτές που φτιάχνουν όνομα και δεν το χαλάνε. Και έτσι θα έπρεπε να είχε κινηθεί η εταιρεία γενικότερα. Τώρα ίσως τα πράγματα να έχουν περάσει εκείνη την αδιάκριτη διαχωριστική γραμμή που σε στέλνει από την επιτυχία ή την επιβίωση, στην αποτυχία. Οψόμεθα...
Αυτή φαίνεται πως ήταν η επιθετική στρατηγική της εταιρίας στην οποία αναφέρθηκα προηγουμένως και δεν έχει τίποτα το "καινοτομικό", αφού έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες με επιτυχία. Η athens επέλεξε να ποντάρει (όλα ή τίποτα!) στις εντυπώσεις με την καλή εξυπηρέτηση και με το πλήθος δρομολογίων. Συμφωνώ με τα όσα λέτε για τα Dash 8 και τα ATR, όμως το erj-145 ήταν μέρος αυτής της στρατηγικής κι αν για μια στιγμή ξεχάσετε τα όσα γνωρίζετε περί jet και turboprop και κρίνετε ως απλοί επιβάτες θα δείτε τη διαφορά. Φίλε alex96, νομίζω υπερτιμάς το επιβατικό κοινό. Όταν ο επιβάτης έχει μάθει μόνο το atr, τις καθυστερήσεις και το "ξινό" δημοσιουπαλληλικό πρόσωπο της πΟΑ φυσικό είναι να εντυπωσιαστεί μπαίνοντας σε κάτι που μοιάζει με bussiness jet και όταν προσφέρονται χαμόγελα και σοκολατάκια. Άλλωστε η εταιρία διαφήμισε αεροσκάφη ΣΑΝ bussiness jet.
Επίσης δεν βλέπω κανένα λόγο που δεν θα ήταν καλή ιδέα για να χρησιμοποιούνται τα ERJ στα δρομολόγια που διάλεξε η Athens. Η Embraer σχεδίασε αυτά τα αεροσκάφη για οικονομική και συχνή λειτουργία έτσι ώστε να μπορούν να καλύπτουν περισσότερα δρομολόγια ανά μέρα ούτως ώστε να αντισταθμίζεται το κόστος λειτουργίας, που ούτως ή άλλως δεν είναι πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με κάποιο turboprop feederliner. Ακόμα και στα μικρά αεροδρόμια των Κυθήρων και της Ικαρίας τα erj μπορούν να επιχειρούν άνετα αρκεί να έχουν την απαραίτητη διαμόρφωση. Εδώ βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία θα μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει εκ των προτέρων τα εμπόδια που βρήκε μπροστά της με τα μικρότερα αεροδρόμια. Αντ' αυτού η εταιρία επέλεξε να κάνει "test-drives" με τα γνωστά αποτελέσματα. Το χειρότερο από αυτά, κατά την άποψή μου, ήταν το ότι μετά την έναρξη δρομολογίων στην Κοζάνη η εταιρία "ανακάλυψε" ότι τα αεροσκάφη της, όντας jets, απαιτούν ανώτερο επίπεδο πυρασφάλειας.

(Όλα αυτά βέβαια σύμφωνα με ειδησεογραφικά άρθρα, με όσα έχουν γραφτεί σ'αυτό το φόρουμ και σύμφωνα με ενδείξεις, αφού οι περισσότερες λεπτομέριες σχετικά με τα τεχνικά προβλήματα των embraer μου διαφεύγουν.)