Δουλεύω στους ανθρώπινους πόρους για αρκετά χρόνια, και μπορώ να πω ότι λίγες φορές έχω ακούσει υποψηφιο, ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες να λέει ότι δεν είχε τα προσόντα. Είναι από τις ευχάριστες στιγμές του επαγγέλματος, όταν μετά από συζητήσεις με 60-80 υποψηφίους σε μια μέρα, μαζευόμαστε με τους συναδέλφους και κρατάμε τα best of από αυτά που ακούσαμε.
Αυτό που μετράει είναι το τι ψάχνει ο/η υπέυθυνος επιλογής και πίστεψε με, δεν το γνωρίζεις αυτό, καμιά φορά δεν είσαι ούτε κοντά. Επίσης δεν είσαι ούτε κοντά στο να ξέρεις την εμπειρία της υποψήφιας που ήταν 1.70 και κάθε άλλης ή άλλου υποψηφίου διπλα σου. Ακόμα και αν έχετε μιλήσει, καμιά φορά ξεχνάτε ότι είστε σε ευθύ ανταγωνισμό για μια θέση και ο άλλος δεν είναι υποχρεωτικά διατεθειμένος να πει μόνο αλήθειες (το αυτό ισχύει και σε ότι διαβάζετε σε αυτό το τόπικ από διάφορες "κοπέλες'' για το πως να φερθείτε).
Αν εσύ μιλάς 4 γλώσσες μπορεί να είναι έξτρα προσόν αλλά δεν είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής. Ο σωματότυπος σε αυτή την δουλειά είναι σημαντικό μέρος, πρέπει να βοηθάς επιβάτες με τις βαλίτσες τους, να σπρώχνεις το μπαρ και βασικά να ανοίγεις την πόρτα γρήγορα αν - χτύπα ξύλο - κάτι γίνει. Είναι πιο σημαντικό από το να μιλάς πχ ολλανδικά, τα οποία το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορούν και να το επαληθεύσουν. Πρέπει επίσης να μιλάς σωστά ελληνικά και από τα ορθογραφικά και μόνο κάποιων μελών δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει (αυτό δεν είναι επί προσωπικού).
Επίσης αν όλο το ιπτάμενο προσωπικό ήταν με μέσο, πέρα από τους λόγους που εξήγησε ο ΑΝΖ, η Α3 δεν θα οργάνωνε τις ημέρες καριέρας σε όλη την Ελλάδα. Έχουν τεράστιο κόστος για μη εξειδικευμενο προσωπικό (και απαιτεί χρόνο) και αν μπορούσαν να βρουν "κοπέλες" από κονέ, απλά δεν θα τις οργανώναν, η Aegean δεν είναι δημόσιο. Ξέρω 3 κοπέλες που δουλεύουν στη Α3 και μπορώ να σου πω ότι δεν είχαν βύσμα, πιο πολύ λύση ανάγκης ήταν.
Και όχι, δεν πήρες 2 κιλά σε ένα βράδυ, απλά κάποιες ζυγαριές δεν έχουν την ίδια ακρίβεια ή δεν φορούσες τα ίδια ρούχα. Και μόνο που το γράφεις αυτό, θα έπρεπε να σε προβληματίζει.