Αεροπυρόσβεση

• Thread starter Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Yeap.....Σε επισκευή και αυτό (Brest (IMO 8625090)), τώρα 11:35 γύρισα από το λιμάνι και ο τσάτσος μου ! Με ενημέρωσε ότι το έφτιαξαν... Το 215 όχι το Brest. Ο καιρός όμως δεν επιτρέπει την οποία διαδικασία καθέλκυσης 7-8 ΒΔ , πάμε για αύριο.

Ούτε σήμερα 30 Ιουλίου κατάφερε να φύγει λόγω κακών καιρικών συνθηκών, πάμε για αύριο.

IMG-c8d3635bb677b44f5603f2bb08ce81ff-V.jpg

Υ.Γ Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πριν το ξεκίνημα του αέρα.

Last edited:
Καλημερομήνα, για να δούμε αν θα επιτρέψουν οι συνθήκες την απογείωση.....

IMG_20250801_061257.jpgIMG_20250801_061651.jpg

Τα Canadair δεν "φαίνονται" στο FR24....
Σωστά. Από ότι φαίνεται, τα transponders των CL-415 στέλνουν Mode-S αλλά τα έχουν προγραμματίσει στην μη εξουσιοδοτημένη ταυτότητα "000000" οπότε το FR24 τα αγνοεί. Τα transponders των CL-215 μάλλον είναι μόνον Mode A/C.

Προς τα εκεί θα πάει το πράγμα. Διαφαίνεται ότι το ATR είναι το μόνο turboprop που θα παραμείνει σε παραγωγή, και μάλιστα είναι Ευρωπαϊκό.

Μου βγήκε τυχαία στο FB η παρακάτω φωτο ενός "φτιαγμένου" DA62MPP στα Μέγαρα. Φαίνεται κάμερα μπροστά και έξτρα πτερύγια στην ουρά. Το σχέδιο στην ουρά παραπέμπει στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Γνωρίζει κάποιος κάτι;
Εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται στην Ελλάδα και κάνει συνεχώς πτήσεις το SP-OPK αλλά δεν γνωρίζω αν είναι το εικονιζόμενο που έχει αλλάξει χρώματα.

Μάλλον πρόκειται για αυτό, αν και το νηολόγιο OE-UDA στη φωτό είναι προσωρινό της Diamond για Ferry flights. Φαντάζομαι θα αλλάξει, και αφού έφτασε μόλις πριν λίγες ημέρες και δεν το έχει αναλάβει η ΠΥ ακόμα, δε νομίζω να πετάει.

Σήμερα στις 11:00 θα γίνει η τελετή παραλαβής του πρώτου DA62-MPP στο αεροδρόμιο Μεγάρων.