Αεροπορική σύνδεση Ελλάδας -Κίνας

  • Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ε μα τώρα σοβαρά περίμεναν ότι θα πήγαινε κανείς Κίνα μέσω.... Γαλλίας;;; Δηλαδή ok, καλή φάση να μην αλλάζεις αεροπλάνα κλπ, αλλά άμα φας και 3-4 ώρες παραπάνω τι να το κάνεις... Επειδή το έψαχνα πέρσι κάποια στιγμή πάντως (ως ελάχιστο δείγμα επιβατικού κοινού :mrgreen:) η Chinca είχε φύγει από τη λίστα μου πρώτη πρώτη, και τελικά η λίστα έμεινε μόνο με εταιρίες από Αραβικές χώρες και άλλες ανατολικότερες....
 
Με την επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνου στην Beijing International Tourism Expo (BITE) 2010 και την συνάντησή του με την Διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού του Πεκίνου κα Zhang Hui Guang, ανακοίνωσαν ότι η αεροπορική εταιρεία Capital είναι έτοιμη να προχωρήσει σε απευθείας σύνδεση Ελλάδας – Κίνας.
Έψαξα για εταιρεία Capital, η Beijing Capital Airlines έχει 24 Α319-100 αλλά μάλλον σαν θυγατρική της Hainan Airlines θα χρησιμοποιήσουν δικά της αεροσκάφη για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο. Οπότε οι πτήσεις μάλλον θα είναι charter.
Γνωρίζει κανείς κάτι ποιο έγκυρο;
 
Δεν έχω απάντηση, έχω όμως μια δεύτερη ερώτηση: τί απέγινε εκείνη η Air China; το έκοψε προσωρινά το δρομολόγιο όπως έλεγε πέρσι ο υπερπράκτωρ, ή ουδέν μονιμότερο του προσωρινού;
 
Στην διακοπή της γραμμής της AirChina έχουμε και εμείς ευθύνη, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας σαν σύνολο, όχι μόνον σαν τουριστική κοινότητα αλλά σαν μια κοινωνία που στηρίζεται στον τουρισμό της.
Πολλά τα λάθη μας στην Τουριστική αγορά της Κίνας. Είναι μια περίεργη αγορά, οι άδειες για ταξίδι στο εξωτερικό δύνονται από το κράτος. Οι τουριστικές περίοδοι συγκεκριμένοι, συνήθως φθινόπωρο παίρνουν την άδειά τους οι Κινέζοι (Οκτώβριο). Αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να επιμηκύνουμε την τουριστική μας περίοδο. Οι Κινέζοι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι των ανωτέρων τάξεων και οι απαιτήσεις τους πολλές (παράδειγμα, παραπονέθηκαν γιατί στο ΕλΒελ δεν υπήρχαν πινακίδες στα Κινέζικα) αλλά αφήνουν και αρκετό χρήμα. Εκεί που πηγαίνουν απαιτούν τάξη, ευπρέπεια, εξυπηρέτηση. Αν και αγαπούν τον Ελληνικό πολιτισμό, οι Ελληνικές προσφερόμενες υπηρεσίες είναι αρκετά χαμηλές για τα δικά τους επίπεδα. Συνήθως αυτού του επιπέδου οι τουρίστες δεν είναι του ήλιος και θάλασσα. Θέλουν πολιτιστικές εκδηλώσεις επιπέδου και εξυπηρέτηση. Πολιτισμό έχουμε αλλά πάσχουμε στην εξυπηρέτηση (όχι στη δουλοπρέπεια) αλλά στο συνολικό τουριστικό μας πακέτο. Είμαστε επικριτικοί για την AirChina, ήταν το πρώτο εγχείρημα και δεν πέτυχε. Ένας από τους σοβαρούς λόγους ήταν τα επεισόδια πρόπερσι στην Αθήνα, τα οποία σόκαραν την Τουριστική αγορά της Κίνας και οι υπεύθυνοι ήταν σκεπτικοί στο να δώσουν άδειες για να επισπευτούν την χώρα μας. Μπορεί να είχαν και αυτοί επεισόδια στην πλατεία Τιεν Αν Μεν αλλά δεν τα γνωρίζουν μόλις έμαθαν για τα δικά μας – όπου φύγει –φύγει. Έχουμε και εμείς μεγάλες ευθύνες για την αποτυχία της AirChina. Τώρα εάν κατεβάσουμε το επίπεδο των κινέζων τουριστών και το κράτος δώσει άδειες σε εργάτες και μικρομεσαίους να ταξιδεύσουν τότε μπορεί η Capital - Hainan να τα καταφέρει.
 
Aγαπητέ belavia, επειδή τυγχάνει να είμαι αποδέκτης δεδομένων επισκέψεων κινεζικών αντιπροσωπειών ετησίως, θα συμφωνήσω στο κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού (το μόνο τουριστικό κομμάτι που τους ενδιαφέρει) και θα διαφωνήσω κάθετα στα περί συσχέτισης επισοδείων & τουρισμού. Τουριστικό ρεύμα Κινέζων προς την Ελλάδα επισήμως δεν υφίσταται. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι απαιτήσεις αδειοδότησης εξόδου από την χώρα, και συνήθως απαιτούνται ειδικές προσκλήσεις από μεριάς ελληνικών "αρχών" που πια ελέγχονται εξειδικευμένα. Ένα περίπλοκο στόρυ που το βαφτίζουμε σε μεγάλο βαθμό "τουριστικό ρεύμα" για χψω λόγους. Και φυσικά το εγχείρημα της Αir China ήταν προδιαγεγραμμένο από την αρχή. Αυτό το γνώριζαν. Απλά προσπάθησαν να πάρουν κάνα κομμάτι από την ελληνική τουριστική κίνηση. Αυτό δεν βγήκε, οπότε πάπαλα. Η συμφωνία του ΥΠ.ΠΟ.Τ. δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη απόλυτα, αλλά παίζουν πολλά περισσότερα από το θέμα "τουρισμός". Είδωμεν.

δικός σου
 
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πράγματι ‘ρεύμα’ για Ελλάδα από Κίνα. Υπάρχει όμως μια παράμετρος που δεν πρέπει να παραβλέψουμε, το μέγεθος της αγοράς. Όσο περιορισμένες και να είναι οι άδειες για βίζα και όσο λίγοι και αν είναι οι πλούσιοι σχετικά, οι απόλυτοι αριθμοί τρομάζουν για να το αφήσεις ανεκμετάλευτο. Κάπου δίαβασα ότι οι εκατομμυριούχοι είναι περίπου στις 500.000 στην Κίνα και για να σας πω την αλήθεια δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτοί δεν μπορούν να ‘κανονίσουν’ την βίζα τους εαν θέλουν. Η Audi μόνο από το γειτονικό Ingolstadt, πούλησε 150.000 μονάδες τον προηγούμενο χρόνο και τα Βρετανικά πανεπιστήμια, όλων των επιπέδων, βουλιάζουν στους Κινέζους (οι οποίοι ακούω ότι ξεπέρασαν τους Ινδούς και τους Έλληνες φοιτητές σε πληθυσμό).

Το να προσαρμοστεί η στρατιγική μας στις ‘ιδιαιτερότητες’ τους δεν κοστίζει τίποτα μπροστά στο κέρδος που ενδεχομένως θα αποφέρει. Βέβαια πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια και να μην στέλνουμε τον κάθε ερασιτέχνη Αβραμόπουλο ή Γκερέκου να κάνουν πωλήσεις. Για παράδειγμα διάβαζα ότι οι Κινέζοι δεν ξοδεύουν λεφτά σε ακριβά ξενοδοχεία αλλά σε φίρμες ρούχων, τσαντών κτλ Οι Παριζιάνοι ξενοδόχοι με 5στερα να περιμένουν τα γουαν, προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν οργανώνοντας πακέτα με κινέζους μεταφραστές και τουρ στις Galerie la Fayette , στα Printemps και όπου αλλού βασιλεύει ο καταναλωτισμός. Νομίζω λοιπόν ότι το να βάλει το Ελ. Βενιζέλος πινακίδες στα κινέζικα και να έχει 3 μεταφραστές πρόχειρους για όποτε φτάνει μια πτήση, δεν κοστίζει παραπάνω από τους φόρους που θα πληρώσει ένα ποστοστό ενός μεγάλου αεροσκάφους για μια προσ/απογείωση.

Φυσικά αν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τους Κινέζους όπως ακριβώς τους δυτικούς , τότε δεν βλέπω πώς μόνο με Κνωσό και γάμους στην Σαντορίνη θα τους προσελκύσουμε και τους τουρίστες και τα αεροπλάνα τους.
 
Ευχάριστα νέα,….. πάντα τέτοια να ακούμε. Άλλο ένα βήμα έγινε για να αρχίσει αυτό το περιβόητο δρομολόγιο για την Κίνα. Έστω και κοινού κωδικού να είναι, ας αρχίσει όμως.
Μετά την TAP που είναι η τελευταία Ευρωπαϊκή που άρχισε πτήσεις κοινού κωδικού με την Air China μέσω FRA για Πεκίνο και Σαγκάη, από την Λισαβόνα και το Πόρτο. Ας αρχίσει αυτή η Α3 τις πτήσεις κοινού κωδικού που της έχουν ανατεθεί.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1884502
 
Top