Airspace Traffic monitoring

Προφανώς υπάρχει κάποιο εμπόδιο (βουνό πιθανότατα) που θα εμποδίζει το σήμα.
 
Μία ερώτηση. Νόμιζα ότι τα επιβατηγά αεροσκάφη χρησιμοποιούνε πάντα αεροδιαδρόμους. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται ένα 737 της Egyptair να ακολουθεί μία πορεία εκτός αεροδιάδρομου.

Τί ακριβώς συμβαίνει?

http://i185.photobucket.com/albums/x210 ... airway.jpg


Και μία φώτο των αεροδιάδρομων στην περιοχή:

http://i185.photobucket.com/albums/x210 ... irway2.jpg
 
Αγαπητέ papanebo, μπορείς να δώσεις ένα link για τη φωτογραφία των αεροδιαδρόμων ?
 
mimithem":38cus34h said:
Προφανώς του δώσανε direct...

Όταν λες direct τι εννοείς φίλε μου? Δεν είμαι και πολύ εξοικειωμένος με τους όρους :(

flying Doc":38cus34h said:
Αγαπητέ papanebo, μπορείς να δώσεις ένα link για τη φωτογραφία των αεροδιαδρόμων ?

Η φώτο είναι από το πρόγραμμα Jeppview της Jeppesen.
 
Όταν το αεροπλάνο πετάει προς κάποιο σημείο και ζητάει να πάει απευθείς στο επόμενο, δηλαδή ουσιαστικά να κόψει δρόμο. Και αν το εγκρίνει αυτό ο ελεγκτής του δίνει "direct". Γι'αυτό το βέλεπεις εκτός αεροδιαδρόμου.
 
Μπραβο και απο μενα στα παλικαρια το δυκτιο μεγαλωνει ολο και πιο πολυ! :great:
 
Γεια και χαρά σε όλους.

Με αφορμή την πρόσφατη εγκατάσταση σταθμού λήψης σημάτων ADSB στην Πάτρα, και με την συνεπακόλουθη σύνδεσή μας στο rdrinfo, παραθέτουμε μερικά στοιχεία γνωριμίας με τον σταθμό.

Ο δέκτης που χρησιμοποιούμε είναι το Bullion http://www.microadsb.com, με κόστος αγοράς και μεταφορικών τα 144 Ευρώ. Ο δέκτης βασιζεται σε PIC MPU, σε κάποια έκδοση η οποία υλοποιεί το TCP/IP. Για front-end λήψης φαίνεται να χρησιμοποιεί μια παραλλαγή της σχεδίασης του miniADSB http://miniadsb.web99.de/, και γενικότερα η όλη κατασκευή πρέπει να στηρίζεται στο υλικό και λογισμικό του adsbScope project http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/adsb/adsb_en.html. Αυτό είναι άλλωστε και το λογισμικό που έρχεται μαζί με το δέκτη.

Τα δεδομένα παρέχονται από τη θύρα ethernet που διαθέτει το Bullion, μέσω της οποίας γίνεται και η τροφοδοσία του (POE: Power-Over-Ethernet). Συνοδεύεται από το POE, όχι όμως από τροφοδοτικό.

Ο συγκεκριμένος δέκτης βγάζει τα δεδομένα σε format τυπου AVR (raw data), και υποστηρίζει μόνο μια συνδεση TCP/IP. Για τον λόγο αυτό, ο ένας και μοναδικός client που μπορεί να "σηκώσει" επιλέξαμε να είναι το adsbox http://diseqc.org.ua/projects/hard/adsb/index.html. Χρησιμοποιούμε το adsbox τόσο για την μετατροπή σε decoded data format, όσο και για την δυνατότητα να παίρνουμε τα δεδομένα με πολλούς clients ταυτόχρονα (rdrinfo, flightradar24, τοπική χρήση κλπ). Την ίδια δουλειά έκανε και το adsbScope, αλλά η συγκεκριμένη εφαρμογή στο κομμάτι του server έχει θέματα και κολλάει πολύ συχνά.

Το adsbox τρέχει σε ένα Asus EEE έχοντας για λειτουργικό μια παραλλαγή του Ubuntu (EasyPeasy).

Η κεραία που έχουμε φτιάξει (πρόχειρα) είναι αυτή http://www.tech-software.net/1090_ant_02.JPG, με την διαφορά ότι αντί για δίσκο έχουμε 4 radials.
Η συγκεκριμένη σχεδίαση παρουσιάζει έντονο Donut effect, δηλαδή, δεν λαμβάνει σήματα όταν βρεθούν σε μια ακτινα 30 ΝΜ από την εγκατάσταση, και πετάνε ψηλά (αρκετά χιλίαδες πόδια)

Ένα σημείο το οποίο αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ενώ το Bullion διαφημίζεται ως τον δέκτη που μπορεί να συνδεθεί απ'ευθείας στην κεραία, μια τετοια σύνδεση φαίνεται να έχει προβλήματα (ίσως προσαρμογής σύνθετης αντίστασης) και δεν φέρνει καλά αποτελέσματα (λίγα hits και λήψεις μέχρι 100 ΝΜ). Το πρόβλημα λύνεται με την μεσολάβηση ανάμεσα στην κεραία και στο Bullion ενος καλωδίου (περίπου 120 cm) κατάλληλο για τους 1.1 GHz.

Γενικά το Bullion είναι πολύ σταθερό. Δεν του έχουμε κάνει ποτέ power-cycle, και να ληφθεί υπ' οψιν ότι λειτουργεί σε απ' ευθείας έκθεση στον ήλιο, υπό θερμοκρασιακές συνθήκες που λίγο πολύ είναι σε όλους γνωστές αυτή τη εποχή (μέγιστες 35 έως 40 βαθμούς υπό σκιά, για αρκετές εβδομάδες).

Ως αναφορά τις επιδόσεις, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες, έχουμε δει και μέχρι 348 ΝΜ, αλλά κατά κανόνα, στις κατευθύνσεις όπου έχουμε ανοιχτό ορίζοντα (δυτικά προς Ν. Ιταλία), βλέπουμε συνέχεια από τα 250 ΝΜ και “μέσα”. Η όλη εγκατάσταση βρίσκεται σε χαμηλό (για την ώρα) υψόμετρο (50 μέτρα από επιφ. θάλασσας). Έχουμε δει ρυθμό μέχρι 1770 frames/min, αλλα ο κανόνας είναι τα 700 με 1100 frames/min.

Και μερικές φωτογραφίες.
http://imageshack.us/photo/my-images/833/ant0.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/88/ant1v.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/705/bul1.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/41/range1.png/

Αυτά για την ώρα.

Κώστας (sv3iao)
Ανδρέας (sv3icn)
Κώστας (sv3ibf)
Τάκης (sv3exp)
 
Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω χτες το μεσημέρι που ήμουν στο SKG το rdrinfo.net απο android κινητό με τον Opera αλλά και τον stock browser και για κάποιο λόγο κολλούσε μετά το accept και δεν έδειχνε τπτ.
Υπάρχει κάποιο γνωστό πρόβλημα;
 
Top