Amsterdam Schiphol (AMS/EHAM)

• Thread starter Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το συμβόλαιο που υπογράφεις, έχει συγκεκριμένες ώρες. Οπότε αν υπογράψεις για 160 ώρες τον μήνα, θα πληρωθείς για 160 ώρες.

Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή βάση, να αναφέρω ότι ο κατώτατος μισθός στην Γερμανία σήμερα είναι στα 9,60€/ώρα (από 1.10 αυξάνεται στα 12€). Να βρεις μια θέση εργασίας που θα σου πληρώνουν από την πρώτη μέρα πάνω από 2.200 € / μήνα καθαρά στην Γερμανία (και μάλιστα χωρίς να έχεις σπουδάσει) είναι σχεδό σίγουρο ότι δεν θα το καταφέρεις. Το ότι και με αυτά τα λεφτά είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα (πόσο μάλιστα με οικογένεια) είναι άλλο καπέλο και η κατάσταση από μήνα σε μήνα δυσκολεύει.

Και ένα ακόμη: το αεροδρόμιο του DUS έχει πάρα πολύ καλές σιδηροδρομικες συνδέσεις, οπότε δεν πρέπει να ψάξεις διαμέρισμα στο κέντρο του Ντίσελντορφ. Το ενοίκιο εκεί, το 90% των Γερμανών δεν μπορεί να το πληρώσει :eek: Αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. ;)

Όπως τα γράφει ο Akis είναι. Τα 2200 καθαρά, είναι καλά χρήματα. Σίγουρα δεν είναι λίγα. Να δουλεύεις 3 ώρες με τόση ζήτηση αυτή την στιγμή είναι δύσκολο. Το κέντρο του DUS, αν θες να αποταμιεύεις δεν σου χρειάζεται. Δεν ξέρω αν έβαλες 85μ2 για παραπάνω από ένα άτομο αλλά είναι σαν να μου λες ότι θες να μένεις Κολωνάκι στην Αθήνα (απλά το κέντρο Ντισελντορφ έχει καλύτερα μαγαζιά:p). Οι τιμές στο κέντρο είναι επειδή εκεί μένουν οι της KPMG και της EΥ. Σε απόσταση 15-20' από το αεροδρόμιο έχεις πολύ φτηνά σπίτια (σε σχέση με τον μισθό πάντα) και βασικά μπορείς να πάρεις και ένα καλό μεταχειρισμένο αμάξι, με λίγα χρήματα. To numbeo είναι πολύ καλή πηγή για το κόστος ζωής σε μια πόλη, πχ συγκριτικά με Αθήνα/ Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω πόσα βγάζουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι, αλλά 2Κ καθαρά δεν νομίζω.

Ότι οι EY και η KPMG είναι καλοπληρωτες και θα σου δώσουν χρήματά να μένεις σε υπέρ λουξ διαμέρισμα!
Για κάτω από καμιά γέφυρα το ακούω.
Η παράθεση της αμοιβής ήταν brutto όμως όχι netto. Αλλά και καθαρά να είναι, είναι πολύ οριακά, τώρα που έχει γίνει ακόμα και το Kaufland bijouterie.
Το Amsterdam είναι ποιο ακριβό σε όλα και για τέτοια δουλειά δεν θα περάσεις και μια ώρα στο τρένο.

Καλά οι μισθοι των 6 ψηφίων δεν ειναι και άσχημοι. Προφανως δεν μιλάμε για ιντερνς αλλά αν εχεις 10 χρονια εμπειρίας, εχεις και 1200Ε να δώσεις για το νοικι σου αν δουλευεις εκεί

Μεταξύ των interns και των partners υπάρχει και και η κυρία μάζα εργαζομένων που απλα δουλεύουν για να έχουν τα ονόματα στο βιογραφικό και αυτοί δεν είναι σε αυτή την κλίμακα. Δεν ξέρω γιατί πιστεύεις ότι είναι τόσο κουβαρνταδες! Ίσως έχεις διαφορετική εμπειρία η πληροφόρηση. Αυτοί που δουλεύουν νύχτες και αργίες ποιο πιθανό είναι να κερδίζουν παραπάνω.

nick7488 είμαστε εντελώς εκτός θέματος. Το μέσο εισόδημα στο Ντίσελντορφ είναι 70Κ, αναλόγως πώς τον ορίζεις (με μπόνους, χωρίς κλπ) και το θέμα δεν είναι αν αυτός είναι ο μέσος, είναι ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που βγάζουν αυτά ή πολύ παραπάνω. Το ότι η PWC, η ΕΥ και οι παρόμοιες πληρώνουν παραπάνω από τον μεσο, το ξέρω επειδή είναι η δουλειά μου. Δεν είπα κάπου ότι δεν δουλεύουν ασταμάτητα ή αν ''συμφέρει'' να δουλέψεις εκεί. Στο ΝRW μένουν 10εκ άνθρωποι σε απόσταση μιας ώρας από το Ντισελντορφ, που είναι και η ακριβότερη πόλη. Εσύ εκφέρεις μια εκτίμηση ως γεγονός αλλά απέχει πολύ από το να είναι γεγονός.

Last edited:
Ένα βίντεο που δείχνει την ουρά για έλεγχο ασφαλείας στο AMS - έχω κάποιες δυσκολίες να πιστέψω ότι είναι αυτό (και όχι πχ να μπεις στο αεροδόμιο ; ), ξέρει κανείς τι ισχύει; Φαίνεται πάντως να υπάρχουν προσωρινές εγκαταστάσεις/τέντες...

Ως αυτόπτης μάρτυρας μπορώ να το επιβεβαιώσω. Η ουρά για τον έλεγχο ξεκινάει εντός του αεροδρομίου, απλά δε μπορεί να γίνουν πολλά ζιγκ-ζαγκ γιατί θα γεμίσει το τέρμιναλ, οπότε το overflow οδηγεί εξωτερικά, στις "τέντες της ντροπής" (όπως τις ονομάζουμε). Ενίοτε ο κόσμος περιμένει και εκτός από τις τέντες (οπότε απλά καίγεται). 5km τα κάνεις άνετα πάντως.

Πεταξε φιλος μου πριν μια εβδομάδα, το βίντεο ειναι πραγματικό και αφορά όντως security check. Mου μετέφερε πάντως πως η ουρά κινείται "σχετικά" γρήγορα και αν πλησίαζε η πτήση σου, μπορούσες να ενημερώσεις security και να σε πάει μπροστά στην ουρά. Εννοείται πως κόσμος που εφτανε στο αεροδρόμιο λιγότερο από 4 ώρες πριν, κινδύνευε να χάσει τελικά την πτήση του.

Αν υποθέσουμε ότι πας στο αεροδρόμιο με τρένο, ο σταθμός σε βγάζει ουσιαστικά μέσα στο αεροδρόμιο, πως βρίσκεσαι εκτός αεροδρομίου να περιμένεις στην ουρά;