Αναζήτηση οικονομικών πτήσεων

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εμένα πάλι τεράστιο μου φαίνεται :D Παρ'ολα αυτά το έκλεισα αφού μάλλον δεν πρόκειται να βρώ φθηνότερα :(

deerhunter":31r2lap0 said:
γειά σας , πρώτη φορά γράφω στο forum,θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια εταιρία από Λονδίνο η Φρανκφούρτη η κάποιο άλλο αεροδρόμιο της ευρώπης που να πετάει για new york με λίγα χρήματα(low cost airline η charter ) η κάποια διεύθυνση στο internet για μεσα στον ιούλιο.ευχαριστώ

Εξαρτάται τι εννοείς λίγα χρήματα. Γενικά οι τίμες για NYC είναι πολύ ανταγωνιστικές από Δ.Ευρώπη.

Από Γερμανία:
AirBerlin (MUC,NUE,STR,DUS)

Από Αγγλία:
Virgin

Από Ιρλανδία:
AerLingus

Οι υπηρεσίες των οποίων δεν είναι low cost στις μακρυνές πτήσεις (αλλά ούτε και οι τιμές τους). Αλλιώς οι κλασσικές που μάλλον αξίζουν στο value for money γενικότερα: LH,BA,AF κτλ από αμερικάνικες δεν ξέρω, αλλά ρίξε μια ματιά και στις πιο εξωτικές Singapore και Jet Airways

Ενδιαφερομαι (για μια υποχρεωση που εχω) για αεροπορικα εισιτηρια για βαρκελωνη στις 10/9 και επιστροφη 11/9. 10 ειναι παρασκευη και πρεπει να ειμαι εκει περιπου νωρις μεσημερι το αργοτερο. Αυτο που μπορω να κανω ειναι να φυγω για βαρκελωνη και 9/9 πεμπτη, αλλα βραδυ(λογω οτι ειναι εργασιμη και δεν θελω περα απο μιας μερα αδεια να παρω και αλλη). Επιστροφη στις 11/9 σαββατο με ελαστικοτητα κυριακη πρωι. Εχω ψαξει ολους τους συνδιασμους και κατω απο 220 το ατομο δεν βρισκω(ψαχνω για μενα και τη γυναικα μου). Η αιγαιου εβαλε προσφορες και επιανε απο 15/9 και μετα...αρα δεν με επιασε. Κατι swiss και lufthansa δεν εχουν. Vueling μονο και βγαινει περιπου οσο εγραψα. Ξερει κανεις εμπειρικα αν πεταξουν καμια ευκαιρια για βαρκελωνη καμια εταιρεια? Και για εκτος βαρκελωνης που ενδεχομενος να συνδεεται με αλλη πτηση. Δεν ξερω μηπως κανω βλακεια και πρεπει να τα κλεισω σε αυτες τις τιμες? Εχω συνηθησει να κλεινω σε μικροτερα ποσα online μονος μου και μου κακοφαινεται και θελω να το παλεψω λιγο ακομη.....αλλα μηπως κανω λαθος?

Εγώ λίγο που έψαξα μου βγήκε στα 210 eurw με Vueling σύμφωνα με τα κριτήριά σου...(240 aegean 300 LH).Και είναι και το 'μαγικό' direct!
Απο κεί και πέρα ,με αλχημείες, κάτω απο 200 δύσκολο (έως no happening), άσε που θα έχεις τρελά waiting times..

Φιλε μου δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες(210 με vueling). Γιατι ναι μεν ειναι 120+90(210) το ατομο πηγαινελα, χ 2 = 420 αλλα βαλε +20 βαλιτσα + 4,5 χρεωση πιστωτικης mastercard(και μαλιστα ειναι η πιο φθηνη που εχεις επιλογη - γιατι δεν νομιζω να εχουν ολοι πιστωτικη της vueling που δεν χρεωνεσαι αυτη την χρεωση). Αρα μας κανουν 444,5 για δυο ατομα(με μια βαλιτσα).

Υπολόγιζα τα bare necessities.. Βασικά υπέθεσα οτι για 1 μέρα που θέλει να κάτσει θα του φτάνει μια μικρή βαλίτσα ικανή για hand baggage. Θα μπορούσε απο κεί και πέρα να προσθέσει βαλίτσα (αλλά θα έβγαινε το ίδιο με A3) ή να επιλέξει θέση κ.α ...
Όσο για το type of payment δεν το πρόσεξα.. (αν και με Visa Electron είναι just 4.50 eurw παραπάνω..).
Όλες οι low cost το ίδιο είναι φαίνεται....

Θέλω να κανονίσω ένα ταξιδάκι ια το επόμενο καλοκαίρι με lo-cos από RHO-DIAGORAS (LGRP).

Πότε λέτε είναι καλύτερη εποχή για αναζήτηση, σκέφτομαι Μάρτιο- Απριλιο που κλείνουν και τα συμβόλαια των πρακτορείων.

Κανένα καλό ιντερνετικό "ψαχτήρι" για τέτοιου είδους πτήσεις έχουμε; π.χ. LGRP --> LAX ψάχνει τα απίστευτα combinations.

Μία μικρή προσπάθεια εξήγησης/δικαιολόγησης των yield policies των αεροπορικών εταιρειών από το blog της Finnair. Νομίζω ότι αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να το διαβάσετε.

http://blogs.finnair.com/2010/09/15/tic ... ncing-act/

Την βοήθεια σας...

-Αναχώρηση από οπουδήποτε Γερμανία στις 6 ΟΚΤ με προορισμό MAD, κατά προτίμηση απόγευμα
-Επιστροφή (εδώ τα δύσκολα) από ΜΑD προς MUC ή NUE στις 7ΟΚΤ όσο το αργότερο δυνατόν (μετά τις 19.00). Γίνεται;

Εκτιμώνται δεόντως περιφερειακά αεροδρόμια και αεροπορικές τύπου LAN. :wink:

Budget μέχρι 500-600Ε

-EDIT-
Και όσο το δυνατόν λιγότερη ΙΒΕRIA 8)