Αποχαιρετισμος

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θερμή παράκληση : μην γ*****τε και αυτό το θέμα

Ναι, έφαγα στη μάπα καθυστερήσεις.
Ναι, έφαγα στη μάπα αγένεια.
Ναι, έφαγα στη μάπα τη τσίχλα που επιδεικτικά μασούσαν κάποιες αεροσυνοδοί

Αλλά,

τα καλά πληρώματα ήταν πραγματικά αξέχαστα.
Τα 45 λεπτά που περπάταγα από το σπίτι μου για να βρεθώ στο φράχτη του Ανατολικού αεροδρομίου και να παρακολουθήσω αεροπλάνα της Ολυμπιακής (και άλλων εταιρειών) άξιζαν τον κόπο.
Η γλυκιά ανάμνηση της αναμονής συγγενικών προσώπων στις αφίξεις εσωτερικού στο Δυτικό αεροδρόμιο, χαζεύοντας τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής, πάντα μου φέρνει τον νόστο της παιδικής ηλικίας.
Μου έδωσε την ευκαιρία να πετάξω σε πιλοτήριο 727, με άλλα 4 άτομα συν 3 το πλήρωμα, σύνολο 8!!! (Όχι, δεν κάνω πλάκα, όποιος θέλει πμ για τις λεπτομέρειες. Από άλλη οπτική βέβαια, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο από άποψη ασφάλειας)
Η παιδική απορία με την οποία γεννήθηκε η αγάπη για την αεροπορία, είναι σε μία από τις πρώτες πτήσεις με Ολυμπιακή :
- Μπαμπά, 737 είναι ο αριθμός της πτήσης ; (κοιτάζοντας το 737 που ήταν τυπωμένο στα σκιάδια των παραθύρων του 737-200)
- Ναι, παιδί μου. (τώρα, τί να του πω του παιδιού, αστο στην άγνοιά του θα σκέφτηκε ο πατέρας μου)
Λίγες στιγμές έχω νιώσει ρίγος στη ζωή μου, και μία από αυτές ήταν στην θέα του 747 στην μακρυνή Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η πιο αξέχαστη πτητική εμπειρία μου, Μελβούρνη - Αθήνα το 1994 σε ηλικία 14 ετών.

Αντίο

Aντίο...έτσι απλά

Ένα απλό αντίο

Μας έδωσες λύπες αλλά και χαρές
θα μας λείψουν οι αυθεντικοί σου κύκλοι
Η γλυκία Ελληνική καλημέρα στους Έλληνες της διασποράς σε Αφρική Αμερική Καναδά

Αλλά πάντα θα είσαι στις καρδιές μας!!!

Κοίτα ψηλά και θυμήσου...είμαστε και θα 'μαστε η Ολυμπιακή σου......

Όλα τα εκτός θέματος σβήστηκαν. Όποιος αξιωθεί να γράψει εκ νέου κάτι άσχετο πάει αμέσως για κλείδωμα του λογαριασμού του. Έτσι απλά!

Τιμή στα Ελληνικά χρώματα που τόσα χρόνια όργωναν την υφήλιο.
Φωτό της ναυαρχίδας του σμήνους 737-400 στο Ηράκλειο Κρήτης,το οποίο εκτέλεσε την OAL 519 χθες το βράδυ... :|
http://www.myphone.gr/gallery/showgallery.php?cat=3281
Κανονικά θα ήταν η τελευταία πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών από το Ηράκλειο,αλλά τελικά η OAL 515 η οποία είχε καθυστερήσει την άφιξή της για τεχνικούς λόγους (με αεροσκάφος της SKY WINGS) έκλεισε την αυλαία.
Οι πιο πολλοί επιβάτες της 515 έφυγαν νωρίτερα λοιπόν με την 519 και έγιναν αποδέκτες των άκρως συγκινητικών αναγγελιών του συγκυβερνήτη της...

Πολλοί θα την αναπολήσουμε την Ο.Α.Ευτυχώς το τελευταίο μου ταξίδι το έκανα από την Φρανκφούρτη με α/φος και πλήρωμα της Ο.Α.Έστω και με παλιά α/φη η εταιρεία αυτή μου άρεσε.Εδώ "κολλάει" όσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις!Θα έπρεπε να συνεχίσει το νέο καθεστώς όπως τελειώνει το παλιό,αλλά δεν το βλέπω...

Με αντικειμενική άποψη διαχρονικής δεοντολογίας και συναισθήματος τα είπε όλα πιο πάνω ο FLIGHTATT και ο τετράμπαρος του 340 με δυο κουβέντες στη τελευταία άφιξη από Καναδά σήμερα στο Βενιζέλο!!

SX-Petros":um2nbrtt said:
"Καλα, μη λιωσετε και στο κλαμα. Ολυμπιακη ειχαμε , Ολυμπιακη θα εχουμε. Το θεμα ειναι η νεα κατασταση να μην προσεγγισει την παλια.
Γιατι τοτε ειναι που ολοι θα κλαιμε (παλι)."

Γεια σου φιλε μου,

Συγνωμη αλλα γιατι δεν μπορεις να σεβαστεις καποια αισθηματα φιλων απο το φορουμ ????Η Ολυμπιακη δεν θα ειναι η ιδια οπως παλια.Ευχομαι πραγματικα η νεα ΟΑ να γινει μια αξια αεροπορικη εταιρια αλλα δεν θα ειναι αυτη που ξεραμε η εταιρια των κυκλων του Αριστοτελη Ωναση.
Συγνωμη που μιλαω ετσι αλλα νομιζω οτι καποιος που αγαπησε την παλαια ΟΑ ειναι φυσικο να ειναι στεναχωρημενος

Οχι, δεν μπορω.

Τη γνωμη μου γιατι ΔΕΝ πρεπει να τη γραψω?

Επισης, καταλαβε οτι αυτο που σταματησε χτες δεν ηταν "η εταιρεια των κυκλων του Ωνασση". Αυτο εχει πεθανει εδω και πανω απο 30 χρονια. Για εκεινο, κι εγω θα εκλαιγα. Για αυτο,τωρα, μονο "ΟΥΦ!" μπορω να αναφωνησω.

Στο μέσον περιπου της σελιδας απο το airliners.net υπαρχουν μερικες φωτο απο την τελευταια αναχωρηση του 340 απο το Μοντρεαλ, ειναι σε μετρια ανάλυση αλλα αξιζουν μια ματια

Το 340 της ΟΑ ηταν και για μενα το αεροπλανο με το οποιο εκανα το πρωτο long haul ταξιγι μου, αποτελουσε μετρο συγκρισης για τα υπολοιπα οπως και η ΟΑ γενικότερα.
Προσωπικα δεν εχω να θυμαμαι καποιο δυσαρεστο γεγονος αλλα μονο ευχαριστα.
Ελπιζω και ευχομαι η νΟΑ να ειναι ανταξια των προσδοκιων μας και γρηγορα να αναπτυξει δικτυο προορισμων αντιστοιχο ή και μεγαλυτερο της παλιας!
Καλη επιτυχία στην νΟΑ λοιπον!

εδω και το video

Για να πω κι εγώ τη γνώμη μου, θα συμφωνήσω με τους... λίγους σε αυτό το θέμα. Η OA συνεχίζει με το ίδιο όνομα (αντί για Airlines είναι Air, αλλά αυτό το έχουμε ξαναδεί με την fake εξυγίανση της Airways σε Airlines) και τους ίδιους κύκλους (άντε με λίγο πρασινάκι παραπάνω). Να πω ότι στη θέση της ΟΑ άνοιξε η Pantheon με άλλο όνομα και άλλο logo, να το καταλάβω. Τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής από τότε που ιδρύθηκε γράφουν Olympic στην άτρακτο και έχουν τους 6 κύκλους σε μπλε φόντο στην ουρά!

Αυτό που αλλάζει επιτέλους είναι ότι ιδιωτικοποιείται (και ελπίζω αυτό να μην την οδηγήσει στις κατάντιες του παρελθόντος), ότι επιτέλους αλλάζει το στόλο της και παίρνει νέα αεροπλάνα και ότι επιτέλους αλλάζει το livery (αν και εγώ θα προτιμούσα κάτι πιο ανανεωτικό). Φυσικά και δε λέω αντίο στην ΟΑ γιατί συνεχίζει να πετάει κανονικά όπως χιλιάδες εταιρίες παγκοσμίως που κάποια στιγμή εκσυγχρονίστηκαν, ιδιωτικοποιήθηκαν, άλλαξαν Livery, ανανέωσαν το στόλο τους. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτή τη λύπη και τα "δάκρυα", εκτός αν εκφράζεται από εργαζομένους στην εταιρία που δεν θα συνεχίσουν στο νέο σχήμα ή από Έλληνες προορισμών όπου δεν συνεχίζει δρομολόγια. Από την άλλη δεν ξέρω αν αυτή η συγκίνηση που βγαίνει στο φόρουμ έγκειται στο ότι κλείνει η "κρατική" ΟΑ (με ότι αυτό συνεπάγεται), αλλά και πάλι θα έπρεπε μάλλον να ήμασταν ευτυχείς που γίνεται αυτό. Η Ολυμπιακή συνεχίζει να πετάει και μάλιστα με το ίδιο όνομα (το Air δε συνιστά για μένα αλλαγή, πόσο μάλλον όταν δεν αναγράφεται καν στα αεροσκάφη) αλλά με 2 σημαντικές αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει από πολύ καιρό (ανανέωση στόλου & livery). Γι αυτό και δεν κατανοώ γιατί αποχαιρετάμε μια εταιρία που συνεχίζει να πετάει!!! :roll:

Στο μόνο πράγμα που θα πω αντίο είναι τα A340 όπου, μετά από δεκαετίες, η Ολυμπιακή μένει χωρίς widebody αεροσκάφη. :(
Και αυτό κάνετε υποσυνείδητα οι περισσότεροι που την αποχαιρετάτε. Όσοι έχουν γράψει σε αυτό το φόρουμ μηνύματα ή έχουν αναρτήσει νοσταλγικές φωτογραφίες, αναφέρονται στο Α340 και λινκάρουν φωτογραφίες του. Αυτό θα μας λείψει και όχι η Ολυμπιακή.