Αποχωρεί η SWISS από τη Θεσσαλονίκη

• Thread starter Thread starter osc4r
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μας δουλευουν;ποια πληρωματα απασχολούσαν;το ιδιο που ερχόταν στις 0145 ξεκουραζόταν μεστο α/φος και ξαναφευγε 450..

Και έμενα πολύ περίεργο μου φαίνετε. Εγω σκεφτομε πως ο λόγος είναι ότι η Αιγαίου δεν πάει καλά (η μετοχή της είναι αρκετά χαμηλή και προβλέπετε ζημία και το 2013!) και προσπαθούν να μας υποχρεώσουν όλους να πετάμε με Α3.

spotterakis":3jkvw1o0 said:
Μας δουλευουν;ποια πληρωματα απασχολούσαν;το ιδιο που ερχόταν στις 0145 ξεκουραζόταν μεστο α/φος και ξαναφευγε 450..

Ναι, αλλά φαντάζομαι ότι το πλήρωμα δεν κάνει άλλες πτήσεις ούτε την μέρα πριν ούτε την μέρα μετά, ίσως αυτό εννοούν.

Παρ΄όλ΄αυτά δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια λένε ότι αυτή η πτήση δεν είναι κερδοφόρα. Δηλαδή επί χρόνια διατηρούσαν μια πτήση που δεν τους έφερε κέρδος :?: Ή μόνο τώρα έγινε μη κερδοφόρα.... Αν και αυτό δεν μπορώ να φανταστώ, γιατί δεν είδα ούτε μείωση επιβατών ούτε μείωση τιμής (το αντίθετο...) ούτε συχνές προσφορές. Τουλάχιστον όχι από Βρυξέλλες (εντάξει, δεν μπορώ και πάντα να κλείσω εβδομάδες ή και μήνες πριν), δεν ξέρω πώς ήτανε από Ελλάδα...

Και άν θέλουν να πάμε με A3, ας μας βάλλει ανταποκρίσεις που μας φέρουν πρωί στον προορισμό μας και επιτρέπουν επιστροφή το βράδυ. Για παράδειγμα πτήση Αθήνα - Θεσσαλονίκη γύρω στις 1 νύχτα (σαν ανταπόκριση στην βραδινή πτήση από Βρυξέλλες ή / και Ζυρίχη), για να μην αναγκαστώ να διανυχτερεύσω στην Αθήνα. Το ίδιο ισχύει για το πρωί. Ή μήπως και το Sofitel δεν πηγαίνει καλά και θέλουν να του φέρουν πελάτες :evil:

Προφανώς τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς έχουν αλλάξει και δε χρειάζεται υψηλός δείκτης νοημοσύνης για να το καταλάβει κανείς.
Επίσης, οι ώρες της SWISS είναι άθλιες. Ίσως εξυπηρετούν κάποιους, πολλούς όμως τους ταλαιπωρούν. Το ωράριο του συγκεκριμένου δρομολογίου είναι μια μπακαλίστικη λύση για να εξυπηρετηθεί ένας προορισμός μετρίου ενδιαφέροντος όπως η Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς, το προφίλ της Θεσσαλονίκης είναι ιδανικό για πτήσεις all-economy ή/και low cost κι όχι για SWISS.

Διαφωνώ. Δεν υπήρχε πιο βολικό ωράριο από αυτό που είχε η Swiss στη Θεσσαλονίκη. Άψογες ανταποκρίσεις, συνήθως μέχρι τις 09.00 ήσουν σε όποια ευρωπαϊκή πόλη ήθελες και Νέα Υόρκη στις 12.35!!! Και είχες και τη δυνατότητα να επιστρέψεις ακόμη και αυθημερόν με άνεση. Τώρα αυτά που λες ότι και καλά ταλαιπωρήθηκαν πολλοί δεν τα πιστεύω. Αν δεν τους βόλευαν οι ώρες ας έπαιρναν Turkish (με ανταπόκριση την επόμενη ημέρα :twisted: ), ή Lufthansa με 400 ευρώ και να φτάσουν στον προορισμό τους πολύ αργότερα.

Ας ελπίσουμε ότι η Aegean θα έχει φέτος σχετικά προσιτούς ναύλους για ταξίδια μέσω Αθήνας (και όχι 300 ευρώ) και βολικές ανταποκρίσεις για Θεσσαλονίκη.

Σαφώς, η άφιξη στη Θεσσαλονίκη στη 1:45 κι η αναχώρηση στις 4:50 είναι πολύ βολικές ώρες!

Έχει δίκιο ο Cross.Και εξαιτίας αυτών των ωρών οι μόνοι που το χρησιμοποιούσαν ήταν φαντάζομαι Έλληνες ή κάτοικοι της Ελλάδος.Ποιος ξένος θα επιλέξει να ρθει Θεσσαλονίκη τέτοιες ώρες;

Έχω τύχει 2 φορές να είμαι στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όταν φτάνει το αεροπλάνο. Σας πληροφορώ χειμώνα το πολύ να ήταν 50-50 έλληνες-ξένοι με σχεδόν γεμάτο αεροπλάνο (επιβάτης μου είπε η τελευταία σειρά είχε 2-3 κενές θέσεις) και πρόσφατα καλοκαίρι 60-70% ξένοι με πληρότητα 100%! Βολεύει απίστευα για ανταποκρίσεις! Απλά όσον αφορά το πλήρωμα μάλλον δε μπορούν να ταξιδέψουν αλλού μετά από εδώ, πράγμα που θα άλλαζε αν ξεκινούσε λίγο πιο αργά από Ζυρίχη το αεροπλάνο.

Ulrike":3dy4tzf5 said:
Και άν θέλουν να πάμε με A3, ας μας βάλλει ανταποκρίσεις που μας φέρουν πρωί στον προορισμό μας και επιτρέπουν επιστροφή το βράδυ.

Δεν ξερω αν εχει αναφερθει καπου αλλου αλλα ακουγεται στους κυκλους του αεροδρομιου πως η πρωτη πτηση της Α3 για Μοναχο θα ειναι στις 5.00 το πρωι για να εξυπηρετει τις ανταποκρισεις της μαμας. Δεν ξερω ποση ισχυ εχουν αυτες οι φημες.

nikosoik":3dy4tzf5 said:
Απλά όσον αφορά το πλήρωμα μάλλον δε μπορούν να ταξιδέψουν αλλού μετά από εδώ, πράγμα που θα άλλαζε αν ξεκινούσε λίγο πιο αργά από Ζυρίχη το αεροπλάνο.

Ποσο πιο αργα ? Η πτηση φευγει απο Ζυριχη στις 22.35 και το night-time curfew ξεκιναει στις 23.00. Οι πτησεις της Swiss ειναι σε αυτες τις ωρες που ειναι τοσα χρονια οχι μονο για να εξυπηρετουν τις ανταποκρισεις αλλα και γιατι το αεροπλανο απο τη στιγμη που φευγει πριν τις 23.00 απο Ζυριχη δεν μπορει να γυρισει πισω πριν τις 6.00 το πρωι. Οπως και να εχει θεωρω γελοιο τον λογο με τα πληρωματα και νομιζω ειναι απλο να καταλαβει ο καθενας το γιατι. Το παιχνιδι ολο παιζεται μεταξυ Lufthansa - Aegean κατι το οποιο ειναι ολοφανερο.

Ελπίζω κάπου εκεί οι Ιταλοί να δούν φώς και να μπούνε κρατώντας έστω την γαλατάδικη και τον χειμώνα για εμάς τους λάτρεις του Ιταλικού χυμού ροδάκινου παρέα με σαλατίνι :D