Φίλε spy1, δεν μπήκα καν στη διαδικασία να συγκρίνω τις προηγούμενες διοικήσεις, γιατί ήταν και διαφορετικές οι συνθήκες τότε. Ο Μπουτάρης εκλέχθηκε με την αισιόδοξη προοπτική να φέρει νέο αέρα στην πόλη. Αντ' αυτού, το μόνο με το οποίο ασχολούνται εδω και 2 χρόνια είναι οι διαγραμμίσεις των τραπεζοκαθισμάτων στην Ικτίνου, οι πινακίδες των καταστημάτων, εβδομαδιαία ταξίδια στην Τουρκία και το Gay Pride. Δεν ξέρω αν κινείσαι ή όχι στην Θεσσαλονίκη, αλλά 3 στα 5 φανάρια στους δρόμους είναι καμένα, η πόλη βουλιάζει στα σκουπίδια, ο καθένας κάνει ότι θέλει, όταν θέλει, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, απόλυτη ανομία όσον αφορά παρεμπόριο, τσιγγάνους, καροτσάκια σούπερ μάρκετ, στάθμευση...δεν γίνεται καμία προσπάθεια τόνωσης της ζωής της πόλης, τα τέλη στα καταστήματα παραμένουν τα ίδια, τα πάντα βαμμένα, σπασμένα και κατεστραμμένα, ταξί παρκαρισμένα παντού, άθλιες συνθήκες κίνησης και κυκλοφορίας, καμένες λάμπες στους δρόμους, ακλάδευτα δέντρα που θυμίζουν Βόρνεο σε πολλά σημεία, σήματα και πινακίδες κατεστραμμένες. Η ΔΕΘ καταρρέει χρόνο με τον χρόνο όπως και οι κλαδικές, το λιμάνι δεν έχει επιβατηγά καράβια για το Αιγαίο πλην νομίζω 2, και αυτά μέχρι τη Χίο νομίζω, (με επιφυλαξη), το μετρό θα τελειώσει το 2037, και ενας δήμος 400,000 κατοίκων ασχολείται ακόμα με το πόσα σκαμπώ βγάζει το Νουβώ στην Αριστοτέλους...
Δεν λέω οτι δεν έβαλε και το χεράκι της η κρίση για όλα αυτά. Δεν λέω οτι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έφαγε πόρους ή οτι ήταν το καλό παιδί. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσει ο Δήμαρχος Μπουτάρης και αντί να ξοδεύει, όσα ξοδεύει, σε απελπισμένες υποψηφιότητες τύπου 'Ευρωπαικη Πρωτεύουσα Περιβάλλοντος (!!!) ή 'Ευρωπαικη Πρωτεύουσα Νεολαίας και Gay Pride, καλά θα κάνει να βάλει κανένα φράγκο στην άκρη και να σουλουπώσει λίγο την πόλη γιατί σαν να έχει πάρει λίγο λάθος τις προτεραιότητες μου φαίνεται. Δεν λέω, καλές οι πολιτιστικές δράσεις, αλλά αν λες οτι δεν έχεις λεφτά για λάμπες, ανταλλακτικά απορριματοφόρων και καμμένα φανάρια, βάζοντας σε κίνδυνο την κυκλοφορία και την ασφάλεια, μην τα ξοδεύεις προκλητικά σε ρομαντικές ενέργειες και ταξίδια προσέλκυσης τουριστών...οι οποίοι τουρίστες, ερχόμενοι εδω, βλέπουν μια πόλη που συγκρίνεται πλέον με το Κάϊρο σε πάρα πολλά πράγματα.
Συγγνώμη για την παρένθεση, μου έδωσε το ερέθισμα ο φίλος πριν, αλλά πραγματικά η Θεσσαλονίκη δεν ήταν ποτέ σε τόσο άσχημο επίπεδο σχεδόν σε όλους τους τομείς - να δω, Δήμαρχε, με τι αεροπλάνα θα έρθουν οι ξένοι για την Ευρωπαικη Πρωτευουσα Νεολαιας...συνέχισε έτσι, μέχρι να αρχίσουν να φυτρώνουν δέντρα μέσα στην Εγνατία απο την βρωμιά, καούν όλα τα φανάρια και γίνονται 200 ατυχήματα την ημέρα...μπορεί βεβαια, μέχρι τότε, να έχουμε διαγραμμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, (ασχετα με το αν θα σβηστούν με την πρωτη βροχή), οπότε αυτό απο ότι φαίνεται θα είναι και το σημαντικότερο έργο της θητείας Μπουτάρη... και μην ακούσω τίποτα για την ανάπλαση της παραλίας κλπ, αυτά ήταν ήδη δρομολογημένα να γίνουν...
Συγγνώμη και πάλι και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.