Boeing 787

• Thread starter Thread starter CaptainChris
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πιστεύω θα είναι ένα πετυχημένο αεροσκάφος.. ίδωμεν.. :)
Αλλά θα έχει και ανταγωνιστή το A350 της Airbus, εξίσου όμορφο. :o

To "μυστικό", το πήρε το ποτάμι. Ο κόσμος το'χε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.

Η TUI group τελικά θα πάρει 11 787(αγνώστου τύπου και μηχανών) και 50 737NG (επίσης χωρίς να είναι γνωστό αν θα είναι όλα -800 ή θα υπάρχουν και -700 ή -900).

Μέχρι τώρα η παραγελλία φαινόταν σαν unidentified στην λίστα παραγγελιών της Boeing.

Το τελευταίο αεροπλάνο θα παραδοθεί το 2012, οπότε θα έχουν αποχωρήσει και τα τελευταία 757-767 από Αγγλία και Σκανδιναβία-Ολλανδία κλπ.

Σε συνδυασμό με τον επικείμενο γάμο με την First Choice UK, τα 787 φτάνουν τα 15. Η μοιρασιά είναι άγνωστο πώς θα γίνει, αλλά μάλλον 6-7 κομμάτια θα είναι Αγγλία και τα υπόλοιπα στις άλλες χώρες.

Θεωρείται δεδομένο ότι τα 787 και 737NG θα πετούνται από όλους τους πιλότους σαν mixed fleet flying.

http://www.boeing.com/news/releases/200 ... 6b_nr.html

YΓ. Μπορεί κανένας να βάλει μία δημοσκόπιση (εγώ είμαι εντελώς άχρηστος) για το ποιάς εταιρείας το 787 πιστεύετε θα είναι το πρώτο που θα προσγειωθεί στην Ελλάδα?

Φιλε gonso καλημερα. Πρωτα πρωτα για να κανεις δημοσκοπηση πρεπει να ανοιξουμε αλλο θεμα μου φενεται γιατι εδω στο υπαρχων δεν μου βγαζει τις επιλογες :? . Προσωπικα πιστευω με την σημερινη κατασταση των στολων στην Ελλαδα η ΟΑ θα ηταν η πρωτη διοτι εχει δοσει περισσοτερο εμφαση σε στολο αεροσκαφων Boeing. Η Aegean οπως φενεται θα μεινει σε στολο Airbus (εκτος του οτι η Aegean ειναι regional η πιθανοτητα αγορας αεροσκαφους long haul ειναι παρα πολυ μικρη). Αλλα για να ειμαι ειληκρηνης στην Ελλαδα η πρωτη εταιρια που θα αγορασει Boeing 787 δεν εχει ανοιξει ακομα

Αποκλειεται να εννοει ο gonso για Ελληνικη εταιρεια με 787. Καμια απο τις δυο "μεγαλες" ( :doubt: ) δεν υπαρχει περιπτωση να αγορασει 787 δεδομενης της υποδομης τους...

Εγω προβλεπω σιγουρα κατι τσαρτεραδικο (ΤUI, Blue panorama κλπ) σε κανενα Ηρακλειο η Ροδο. (Οπως παλια, με το πρωτο MD-11 απο Finnair σε charters!)

Σαφώς και δεν εννούσα ελληνικές εταιρείες. Όρεξη για ανέκδοτα πρωί πρωί !

Από μία πρώτη ματιά θα συμφωνήσω με τον 747 ότι μάλλον κάποια τέτοια εταιρεία θα είναι. Όμως, πιστεύω ότι (ειδικά η TUI), θα τα κόψει τα μεγάλα αεροπλάνα από τα short haul. Εκτός και εάν το longhaul προιόν τους δεν θα πηγαίνει καλά (μάλλον απίθανο) ή αν γίνει αυτό που συζητιέται αρκετά τελευταία περί της νέας φορολογίας της αεροπορίας που θα είναι ανα αεροπλάνο και όχι ανα επιβάτη. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον τα 8-10 δρομολόγια ανα προορισμό την ημέρα που έχουν μερικές εταιρέιες σήμερα, θα κοπούν και θα μπούν πιό μεγάλα αεροπλάνα. Ήδωμεν.

Α καλα παιδια ειμαι τελειως εκτος θεματος! Αντι να διαβασω προσγειωθει διαβασα παραγκελθει. Οκ I am sorry :oops: Πιστευω καποιο της TUI.

Καπου διαβασα οτι η Blue Panorama θα ειναι η πρωτη αεροπορικη εταιρεια στην Ευρωπη που θα πεταξει το Β787. Απ'οτι ξερω εχει παραγγειλει 4 αεροσκαφη αυτου του τυπου με παραλαβη του πρωτου το 2009. Ειδομεν...

Δεν γνωριζω αν εχει δημοσιευτει εδω περα αλλα καποιες ενδιαφερουσες φωτο. http://flightblogger.blogspot.com/

Σήμερα ακούστηκε ότι τα 10 όπσιον για 787 της First Choice, θα γίνουν firm orders. Άρα συνολικά 15 αεροπλάνα. Άμα προσθέσουμε και τα 11 της TUI, μιλάμε για ένα στόλο 787 συνολικά 25 αεροπλάνα. Κάτσε καλά .......

Το χρονοδιάγραμμα είναι για το πρώτο το 2009 και το τελευταίο (αυτών των παραγγελιών) το 2011.

Με 25 αεροπλάνα στην TUI, την βλέπω χλωμή την Blue Panorama για European Launch Customer. Μην ξεχνάμε ότι η Τόμσον (Britannia) είναι blood brothers με την Βoeing. H Britannia ήταν και European Launch Customer του 767 !

Επειδή μένω στην περιοχή, κάθε χρόνο που έχει Farnborough, αν έχει φέρει τίποτα καινούριο η Boeing, το πηγαίνει για βόλτα στην Thomsonfly/Britannia. Αυτό έγινε και με το 777 και με το 767-400. Με το τελευταίο μάλιστα, γίνανε και δύο πτήσεις-βόλτα για όποιον υπάλληλο της Τhomsonfly ήθελε ! Μιλάμε για πολύ αγαπημένα αδέρφια.

Άντε, φτιάξτετο το ...τιμημένο, δεν μπορώ να περιμένω :banana: