Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Στο Timetable του Gatwick μου βγαζει το HER-LGW της Α3..Η Α3 δεν βγαζει βεβαια ακομα πτήσεις μετα τις 30.10.16..Λαθος του συστηματος ή ξερουν κατι που δεν ξερουμε; Αν ναι θαναι το πρωτο χειμερινο για την Κρητη απτο εξωτερικο, διοτι το εχει και Χριστ/να, οχι απλως μεχρι Νοεμβριο
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Παιδιά καλησπέρα, η Ryanair έβαλε πρόσφατα δρομολόγιο από LCLK - EBBR και οχι Brussels South Charleroi (2 weekly). Εδώ δεν θα μπορούσε να είχε καλύψει το δρομολόγιο η Aegean;
Σημειωτέων ότι είχε προκαλέσει ήδη εντύπωση πως όταν ήρθε να καλύψει η Aegean το κενό που άφησε η Cyprus Airways στην Κύπρο δεν υπήρχε καν σκέψη για αυτό το δρομολόγιο ( αν και η Cyprus το είχε κόψει ήδη οταν λειτουργούσε).
Απορία εύλογη μιας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άτομα που απασχολούνταν στον χώρο των Κυπριακών lobby/consultancy firms απορούσαν πως εδώ και 2 χρόνια δεν υπήρχε αεροπορική σύνδεση με κράτος μέλος της Ε.Ε απευθείας για Βρυξέλλες.
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Η Ryanair έτσι και αλλιώς έχει παραπλήσιο δρομολόγιο από αεροδρόμια που χρησιμοποιεί περισσότερο (Charleroi - Paphos). Μπήκε στο συγκεκριμένο μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της Κύπρου, που επιθυμούσε σύνδεση του κύριου αεροδρομίου που εξυπηρετεί την Λευκωσία με την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και είχε προκυρήξει σχετικό διαγωνισμό (άσχετα που η Ryanair λέει πως δεν τρώει τα χρήματα των φορολογουμένων :twisted: ). Ενδεχομένως το BRU - LCA να μην ταίριαζε στα επιχειρησιακά σχέδια της Α3.
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Να προσθέσω ότι τόσο η Α3 όσο και η ΟΒ έδειξαν ενδιαφέρον για το δρομολόγιο αυτό όσο θα ηταν επιδοτούμενο, μετα η FR δήλωσε πως δεν θελει λεφτά και το πήρε αυτη.
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Βγήκε το χειμερινό πρόγραμμα. Όπως και στο θερινό συνεχίζεται η τάση όπου όλοι σχεδόν οι προορισμοί θα έχουν και πρωινές και μεσημεριανές αναχωρήσεις για να τροφοδοτούν τις πτήσεις προς Μέση Ανατολή. Από τα καινούργια φετινά παραμένουν μόνο το Άμστερνταμ (προφανώς) η Λισαβόνα και η Τζέντα με 2xWeekly. Αντίθετα το Ρίγιαντ δεν φαίνεται (προς το παρόν) να συνεχίζει το χειμώνα, ενώ και η Λυών σταματάει μέσα Νοέμβριου (από μέσα Ιανουαρίου πέρσι).
Αναλυτικότερα (η σύγκριση σε σχέση με το περσινό χειμερινό πρόγραμμα)

ATH-LON παραμένει ως έχει με 17Weekly προς LHR και τα 4Weekly για LGW.
ATH-MAN αυξάνεται από 2 σε 3Weekly.
ATH-CDG παραμένει 2 Daily.
ATH-MRS παραμένει 2xWeekly.
AΤΗ-AMS 5xWeekly (οι 2 το μεσημέρι).
ΑΤΗ-BRU 12Weekly (ωστόσο η μεσημεριανή θα αναχωρεί νωρίτερα, στις 15:00.
ΑΤΗ-ΖRH & ATH-GVA και οι δυο καθημερινές και με πρωινές και με μεσημεριανές αναχωρήσεις.
ATH-MUC/FRA/STR/TXL Όλες daily. Το TXL έχει και αυτό πρωινές και μεσημεριανές αναχωρήσεις.
ATH-DUS Η απευθείας θα αναχωρεί καθημερινά από 4weekly έως τώρα + η πρωινή μέσω SKG, οπότε έχουμε 2daily.
ATH-HAM αυξάνεται από 2 σε 3weekly.
ATH-LIS 2weekly.
ATH-MAD 6weekly, και για πρώτη φορά και με μεσημεριανές αναχωρήσεις όπως και το ATH-BCN (5weekly).
ATH-CPH 4weekly όπως πέρσι, όμως οι 2 θα αναχωρούν μεσημέρι.
ATH-ARN παραμένει με 2weekly.
ATH-VIE daily με πρωινές και μεσημεριανές αναχωρήσεις.
ΑΤΗ-PRG 6weekly με πρωινές και μεσημεριανές αναχωρήσεις.
ATH-WAW 5weekly με πρωινές και μεσημεριανές αναχωρήσεις.
ATH-BUD αυξάνεται από 3 σε 4weekly (μόνο πρωί).
ATH-OTP 10weekly παρά την παρουσία της FR.
ATH-KBP αυξάνεται από 3 σε 4weekly (2πρωινές/2μεσημεριανές).
ATH-DME παραμένει με 5weekly ωστόσο μόνο οι 2 πρωινές. Οι υπόλοιπες βραδυνές (για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του χειμώνα νομίζω). (To SKG-DME συνεχίζει με 2weekly).
ΑΤΗ-ΤBS & ΑΤΗ-ΕVN και οι δύο με 2weekly.
ATH-IST παραμένει στα 20xweekly (δεν πραγματοποιείται η βραδινή του Σαββάτου).
ATH-ADB daily με 2πρωινες/3μεσημεριανες/3βραδυνές.
ATH-SOF 11weekly όλες με A320 παρά την επικείμενη έλευση της FR. :!:
ATH-TIA 10weekly. Κάποιες βραδυνές με Α320.
ΑΤΗ-ΒΕG αυξάνεται σε daily (από 5weekly). Οι πρωινές με Α320, οι μεσημεριανές με DH4. :!:
ATH-FCO παραμένει μετά από πολλά χρόνια και τον χειμώνα με 2 καθημερινές. :!:
ATH-MXP ανεβαίνει στα 12weekly.
ATH-LCA 6daily :!:
ATH-CAI 7weekly (από 3weekly πέρσι). Κάποιες μέρες θα έχει απογευματινή αναχώρηση.
ΑΤΗ-ΤLV ανεβαίνει από 4 σε 7weekly. Και εδώ κάποιες μέρες θα έχει απογευματινή αναχώρηση.
ATH-AMM 3xWeekly.
ATH-BEY 7weekly στα πρότυπα των CAI & TLV.
ATH-JED 2weekly.
ATH-IKA 5weekly από 3, πέρσι.
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

sunnysky":2ptidd7a said:
Η Ryanair έτσι και αλλιώς έχει παραπλήσιο δρομολόγιο από αεροδρόμια που χρησιμοποιεί περισσότερο (Charleroi - Paphos). Μπήκε στο συγκεκριμένο μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της Κύπρου, που επιθυμούσε σύνδεση του κύριου αεροδρομίου που εξυπηρετεί την Λευκωσία με την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και είχε προκυρήξει σχετικό διαγωνισμό (άσχετα που η Ryanair λέει πως δεν τρώει τα χρήματα των φορολογουμένων :twisted: ). Ενδεχομένως το BRU - LCA να μην ταίριαζε στα επιχειρησιακά σχέδια της Α3.

Χαρά που θα κάνουν οι Κύπριοι ευρωβουλευτές και τα στελέχη τους που ταξιδεύουν με FR ! :D
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Οι Ευρωβουλευτές και τα στελέχη μάλλον συνεχίζουν να πετάνε μεταξύ άλλων με την Α3 μέσω ATH. Όχι γιατί κατηγορηματικά δεν πετάνε FR, αλλά γιατί τα 2 weekly και οι ώρες της FR δεν βολεύουν καθόλου για επαγγελματικά ταξίδια… Ίσως γι΄αυτό η Α3 δεν βλέπει ανάγκη για απευθείας πτήση, αλλά θέλει να γεμίζει τα 2 καθημερινά δρομολόγια στο ATH-BRU.

Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί εκεί έχει βάλει τόσο νωρίς την βραδινή πτήση. Η επιστροφή από Βρυξέλλες στις 18.20 είναι πλέον πολύ νωρίς (θα έπρεπε να φύγεις γύρω στις 16.00-16.30 από το κέντρο να τη προλάβεις – κάτι που για πολλούς είναι αδύνατο), ενώ οι άφιξη στις 22.30 συνεχίζει να είναι αργά για ανταποκρίσεις. Ούτε καν SKG δεν έχει πια τέτοια ώρα.
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Δίκιο έχεις. Όσον αφορά την αλλαγή ώρας είναι αν δεν κάνω λάθος η δεύτερη φορά που αλλάζει η Aegean το συγκεκριμένο slot. Η OA (και επί MIG) αναχωρούσε αν δεν κάνω λάθος γύρω στις 19:50 με ώρα άφιξης στην Αθήνα 00:20. Προσωπικώς έχοντας δουλέψει Βρυξέλλες έπαιρνα την βραδινή πτήση μιας και βόλευε η ώρα αναχώρησης από το κέντρο. Το 18:20 όντως δεν έχει νόημα.

Επίσης επειδή έχει αναφερθεί σε προηγούμενη συζήτηση, τα καινούργια δρομολόγια σε PMI (Mallorca) και SPU (Split) στοχεύουν στην αγορά από Long Distance τουρίστες (πχ Αυστραλία, Β.Αμερική, Ν.Αφρική). Στην συνέντευξη τύπου του Νοεμβρίου εξάλλου ο Βασιλάκης το είχε τονίσει ότι αυτά τα δρομολόγια στοχεύουν σε αυτή την αγορά.
Π.χ Παρέα 5 Αυστραλών ταξιδεύει για 1 μήνα στην Ευρώπη και θέλει να επισκεφτεί Μαγιόρκα, Σπλιτ και Μύκονο. Τώρα για επιπλέον συμφωνίες με Tour operators δεν ξέρω αν έχουν γίνει στα συγκεκριμένα δρομολόγια.
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Και η Μάλτα φαίνεται πως δε συνεχίζει το χειμώνα και υποκύπτει στο 3x weekly της Ryanair.
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Περιμένω ανάλυση Jerry για το χειμερινό 8) Το μόνο δικό μου σχόλιο είναι πως και η γραμμή ATH-RHO πάει για 50-50 μεταξύ A3 και FR αφού 3 Α320+1 DH4 Vs 3 738 μας δίνουν περίπου ίδιες θέσεις. Ασχολίαστο μέχρι να οριστικοποιηθεί η χρήση πρα πρα για την ιστορική 701/201, κάτι όμως δεν πάει καλά αν το τάισμα των πρωινών ανταποκρίσεων απο ΑΤΗ βγαίνει με ένα q400...
 
Top