E-Check από Aegean

• Thread starter Thread starter anno1978
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
xaris":3tjjmezb said:
Αυτό που έμαθα πρίν λίγο είναι ότι αν ταξιδεύεις με βρέφος δεν μπορείς να κάνεις E- Check-in στην Aegean...
Η Aegean είναι (ίσως) η μόνη εταιρεία η οποία προσφέρει web check in και για βρέφη.

Η πραγματικότητα όπως τη γνώρισα πρίν 45 λεπτά άλλα δείχνει.Μετά απο 2 τηλεφωνικές επικοινωνίες με την εξυπηρέτηση τους η κατάληξη ήταν ότι θα πρέπει να κάνω check-in στο αεροδρόμιο.Εκτός και αν: α) οι εργαζόμενοι εκεί δεν γνωρίζουν τη δουλειά τους......(κάτι που δεν πιστεύω),β) είμαι ανίκανος να εκτελέσω μια απλή διαδικασία......(που επίσης δεν συμβαίνει μετά απο αρκετά web check-in στο παρελθόν).

Ταξιδεύεις τις επόμενες 48 ώρες, προσπάθησες να κάνεις web check in και δεν το δέχτηκε το σύστημά τους;
Είμαι 100% σίγουρος για αυτό που έγραψα νωρίτερα γιατί το έγραψα από προσωπική εμπειρία, εκτός κι αν άλλαξε κάτι τις τελευταίες 15 μέρες.
Από περιέργεια, για πού πετάς;
Επίσης, το εισιτήριό σου έχει εκδοθεί από την Aegean και πετάς με αεροσκάφος της Aegean;
Ρωτάω γιατί αν πετάς με Aegean αλλά το εισιτήριό σου έχει εκδοθεί από από άλλη εταιρεία (πχ Lufthansa), τότε δεν μπορείς να κάνεις web check in γενικώς.

Πετάμε την Πέμπτη το μεσημέρι για Λάρνακα, δυο ενήλικες και ενα βρέφος, και η αγορά έγινε απο το site της Aegean. Στην πρώτη προσπάθεια για check-in δεν είχα καν τη δυνατότητα να μπω στο σύστημα, ενώ εμφανιζόταν μήνυμα ότι υπάρχει αδυναμία πραγματοποίησης μέσω web για το εισιτήριο μου. Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω ποιός είναι ο λόγος που δεν μπορώ, και μια κυρία μετά απο λίγο (αφού ενδεχομένως ¨ξεκλείδωσε¨ την αδυναμία πρόσβασης) με παρότρυνε να συνεχίσω τη διαδικασία.Αφού επιβεβαίωσα ότι τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ακριβή, βγήκαν δυό μηνυματάκια: το πρώτο δίπλα απο το όνομα της συζύγου μου ότι το check-in είχε ολοκρηρωθεί, και το δεύτερο ότι για εμένα και το παιδί δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία.Δεύτερο τηλέφωνο, με κατάληξη την πληροφόρηση αδυναμίας check-in για ενήλικα που έχει μαζί του στην κράτηση βρέφος.(Το boarding pass της συζύγου παρά το ότι είχε ολοκληρωθεί το check-in γι' αυτή, δεν μπορούσε να εκτυπωθεί, αν και έτσι και αλλιώς θα πηγαίναμε στα counters στο αεροδρόμιο. Ευτυχώς με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο να καθήσουμε μαζί).

Λογικά έχει αλλάξει τελευταία αυτό.
Έχω κάνει ο ίδιος web check in στην Aegean σε ταξίδια με τη σύζυγο και δύο βρέφη.

Όπως έγραψα και παραπάνω δεν είναι και τραγικό, αλλά όταν έχεις μικρό παιδί κάθε (πρόσθετη) ευκολία καλοδεχούμενη. :D

Όταν εκπαιδευόμουν στα συστήματα κρατήσεων, θυμάμαι ότι υπήρχε ένας περιορισμός ασφαλείας στο pre-seating των αεροπορικών εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, όταν σε μία σειρά υπάρχουν 3 θέσεις, οι μάσκες οξυγόνου επάνω από αυτές τις θέσεις είναι 4. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτές μου, δεν επιτρέπεται ποτέ να προ-καθήσεις περισσότερους από έναν επιβάτες με βρέφος στην ίδια σειρά, λόγω του ότι δε θα επαρκούν οι μάσκες οξυγόνου σε περίπτωση ξαφνικής αποσυμπίεσης. Επίσης, επιβάτες με βρέφη δεν κάθονται ποτέ σε σειρές με εξόδους κινδύνου ή όπου αλλού στο seat map υπάρχει ένδειξη "Infant not allowed".

Επίσης, στην Αιγαίου, όταν γίνεται τροποποίηση μίας κράτησης και έκδοση νέου εισιτηρίου (rebooking, exchange & reissue), το Amadeus μπλοκάρει το εισιτήριο και εμποδίζει το check-in, μέχρι να "βγει" το παλιό εισιτήριο από την κράτηση και να γίνει match του νέου. Ανάλογα με το σύστημα κρατήσεων, αυτή η διαδικασία μπορεί να μη γίνεται αυτόματα. Εν παραδείγματι, το Amadeus, δε μπορεί αυτόματα να αντικαταστήσει το αρχικό εισιτήριο με το νέο, όταν το PNR έχει δημιουργηθεί από το Galileo κι ενώ στο Galileo φαίνεται πως το exchange και reissue έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή (Ιούνιο συγκεκριμένα) είχα κάνει για πρώτη φορά ηλεκτρονικό check in με βρέφη σε πτήση της Aegean και μου είχαν δημιουργηθεί αποροίες σχετικά με την ασφάλεια σε περίπτωση αποσυμπίεσης κλπ.
viewtopic.php?f=76&t=3565&st=0&sk=t&sd=a&start=1110#p116455
Φαίνεται πως εντόπισαν και οι ίδιοι το κενό που υπήρχε σε αυτό το θέμα και (ευτυχώς) το "διόρθωσαν".
Το ιδανικό θα ήταν να σου επιτρέπει να κάνεις check in περιορίζοντας τις προς επιλογή θέσεις (όχι έξοδο κινδύνου, όχι περισσότερα από ένα βρέφη ανά τριάδα κλπ), αλλά θα ζήσουμε και χωρίς αυτό.

Έχω την εξής απορία, εάν πχ κλείσουμε ένα εισητήριο Αθήνα-Φρανκφούρτη-Αμβούργο όπου το ένα σκέλος το πραγματοποειεί η Α3 και το άλλο η LH, το check in της Α3 ξεκινάει 48 ώρες πριν ενώ της LH 24 ώρες πριν, ακόμα και αν είναι ο ίδιος αριθμ'ός εισητηρίου σε ποιανού site θα τσεκάρουμε? Στο ένα σκέλος θα μπορώ 48 ώρες πρίν και στο άλλο 24??

Σημασία έχει η εταιρεία που κάνει την πτήση. Με εισητήριο KLM σε πτήση της Delta, παρόλο που η πρώτη ξεκινά πριν τις 24 ώρες έπρεπε να περιμένω μέχρι να "ανοιξει" η πτήση στην δεύτερη.