E-Check από Aegean

• Thread starter Thread starter anno1978
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Eπειδή είμαι (ήμουν καλύτερα μιάς και όσο ζούμε μαθαίνουμε) λιγάκι της παλιάς σχολής, πετάω μεθαύριο κ μου ήρθε mail για e-checkin. Το τυπώνω σπίτι και πάω απ' ευθείας στην πύλη? :D Αν έχω αποσκευές, πάω σε drop-off counter? :D
Ευχαριστώ προκαταβολικά :great:

Πολυ σωστα οπως το εγραψες! φιλε OA701 της παλιάς σχολής :D
Με χειραποσκευη απ' ευθείας στην πύλη (μιση ωρα πριν την αναχωρηση), με αποσκευές, σε drop-off counter!

Χαιρετώ! Εχει μήπως κανείς υπόψιν που ειναι το drop off counter της Aegean στο Μακεδονία??

Λεω να δοκιμάσω το E-check in για πρώτη φορά τώρα τον Δεκέμβριο κ είμαι σε φάση ενημέρωσης ακόμα!

Μόλις μπαίνεις στο τερμιναλ Β, το μπροστινό δλδ,στο δεξι σου χερι είναι τα counter της Aegean. Εκεί θα δεις που λεει bag drop-off..Αλλά επειδή εδώ είναι ελλάδα μην περιμένεις οπωσδήποτε να δεις να παιρνουν επιβάτες μόνο για drop-off..συνήθως πηγαίνουν όλοι από την κανονική σειρά,αρα χάνεται η έννοια της γρήγορης εξυπηρέτησης στο drop-off..Όλα βέβαια εξαρτώνται από το τι ωρα θα πας,πόσο κόσμο θαχει κτλ...

Το φαντάστηκα οτι θα είναι εκει spotterakis γιατι δεν θυμόμουν κανένα αλλο ξεχωριστό σημείο της Aegean!!

Ακομα αυτο που κατάλαβα ειναι οτι στο E-checkin το βασικό πλεονέκτημα ειναι οτι εξασφαλίζεις τη θεση της αρεσκείας σου απλα 2 μερες πιο νωρίς κ οπότε την ημέρα που ταξιδευεις εισαι λίγο πιο χαλαρός (σαν εχθες θυμάμαι την ήμερα λήξης τον Ολ. αγώνων που η αδερφή μου ειχε μείνει εκτός πτήσης γιατι είχαμε αργήσει στο checkin κ είχανε κλείσει ολες οι θέσεις :? )

Παίδες καλησπέρα,

πέταω με Α3 για LHR με Α321, κι επειδή όλες οι θέσεις σε παράθυρο μπροστά από το φτερό είναι κατηλλειμένες, σε ποιες πίσω σειρές θα μου συστήνατε να κοιτάξω ή έστω ποιες να αποφύγω;

Έκανα απο σήμερα βεπ τσεκ ιν χάρη στην βοήθεια σας (ευχαριστώ ολους που ποσταραν εδω στο τοπικ) κ αύριο βράδυ θα σαν ενημερώσω για το πως πήγε το ταξίδι (αν πετάξουμε για γερμανια με τέτοιο καιρό :D )!

Πραγματικα πολυ ενημερωτικό το τοπικ!

(just for the record το α321 ηταν σχεδον ολο free κ κράτησα στη δεξιά πλευρά σειρά 6 δυο θέσεις επειδή ηθελα οσο πιο μπροστα για να κατέβω γρήγορα μετα :D )

Το πιο κουλό που μου έχει συμβεί με web check-in οποιασδήποτε εταιρίας.

Πετάω αύριο TXL-MUC-ATH, με ένα εισιτήριο αγορασμένο στο aegeanair.com και έλαβα 2 e-mail για να κάνω check-in, ένα από DLH για το TXL-MUC και ένα από Aegean για το MUC-ATH. :? :|
Αυτό σημαίνει ότι καλύτερα να μην κάνω web check-in για να μην αναγκαστώ να πάρω τη βαλίτσα στο MUC και να περάσω και έλεγχο.... :|

Το που θα πάει η βαλίτσα δεν έχει σχέση με το check-in, απλά θα το πεις στην κοπέλα στο drop-off και θα σου τσεκάρει τη βαλίτσα κατευθείαν για Αθήνα (δείχνοντάς της και τα δύο boarding pass)... Βλακεία πάντως αυτό, δεν μπορεί η Star Alliance να κάνει κάτι και με το check-in;

By the way, τι έγινε με το mobile boarding pass της Α3; Γιατί το έφαγε η μαρμάγκα μετά την μετάβαση στο Amadeus και δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ;;; Αφού η Amadeus το παρέχει σαν υπηρεσία!

Όλες αυτές οι υπηρεσίες είναι modules που ενσωματώνονται στην Altea, παρέχονται επιπρόσθετα και προφανώς η Amadeus τους ζητάει αρκετά λεφτά για να τους την ενεργοποιήσει. Το mobile boarding pass είχε βγει βιαστικά όταν η ΟΑ το προσέφερε πρώτη και η Αιγαίου έπρεπε να δείξει ότι δεν είχε μείνει πίσω στις εξελίξεις.