Να καταθεσω και γω τη δικη μου εμπειρια.
Το καλοκαιρι ταξιδεψα με Wizz BUD-SKG. Επειδη ειχα βρει ναυλο 49 ευρω τελικη τιμη, ειχα πει κατα τη διαρκεια του Booking "δεν κλεινω και priority boarding να δουμε πως ειναι? Εξαλλου τοτε ηταν μονο 3 ευρω".
Πραγματι οταν εφτασα στο Ferihegy 1 - το terminal μονο για λοκο στη Βουδαπεστη, το οποιο μου φανηκε παρεπιπτοντως αξιοπρεπεστατο και δε χρειαζεται να τρεχεις 100 χιλιομετρα μεσα στις ερημιες για να το βρεις ειναι μονο 1000μ μακρυα σπο το "κανονικο" αεροδρομιο. Πραγματι λοιπον εκανα check - in απο τους πρωτους (ετυχε) και πηρα στη καρτα επιβιβασης το κοκκινο στικακι.
Οταν φτασαμε στη πυλη, πληθος τρελων Ουγγρων ειχαν μαζευτει κανα σαρανταλεπτο πιο πριν κανοντας τρελες ουρες για το πιο θα μεπι πρωτος. Εμεις το παιζαμε ανετοι, καναμε βολτες στα μαγαζια και οταν ηρθαν τα λεωφοριακια δειξαμε το στικακι και περασαμε πρωτοι. Οταν μπαιναμε στο λεωφορειο ολοι πηγαιναν και στριμοχνωνταν μπροστα. Λεω κατι θα ξερουν θα ανοιξει πρωτα αυτη τη πορτα ο οδηγος.
Τελικα να μην τα πολυλογω αφου γεμισαν ΚΑΙ τα 2 λεωφορεια αποβιβασε κοσμο πρωτα αυτο που γεμισε τελευταιο και μεις περιμεναμε σαν τους μ...κες να ανεβουμε στο αεροπλανο πρωτοι. Και αφου ανοιξαν οι πορτες ετρεξαν ολοι σα τρελοι να ανεβουν και εγω τα ειχα ηδη παρει στο κρανιο. Ημουν ετοιμος να πω στις αεροσυνοδους δυο κουβεντες μεσα για τη μεγαλη απατη που ονομαζεται priority boarding.
Τελικα αυτο που εγινε ηταν οτι κατσαμε και βγαλαμε ενα καρο φωτογραφιες το αεροπλανο, επιβιβαστικαμε πραγματικα τελευταιοι και μολις μπηκαμε μεσα βρηκαμε 2 θεσεις παραθυρο σε μια πτηση που ηταν 95% full. Τι να πω. Καθαρη τυχη μαλλον.
Να μη ξεχασω να πω οτι στον πηγαιμο προτιμησαμε τη SkyEurope η οποια και ιδια τιμη ειχε (50 euro one way) και assigned seating εχει, και τσαμπα αποσκευες και πιο ομορφες αεροσυνοδους....

Κριμα που εκλεισε το hub της στη BUD, πως θα παμε του χρονου στο Sziget festival....