Ellinair - Προβλήματα


Με τρία χρόνια καθυστέρηση οι επιδόσεις του 2019


Για την ιστορία του πράγματος, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του 2019, ο κύκλος εργασιών της αεροπορικής εταιρείας που δημιούργησε ο εκλιπών επιχειρηματίας, Μπόρις Μουζενίδης διαμορφώθηκε σε 83,48 εκατ. ευρώ έναντι 112,451 εκατ. ευρώ το 2018, καταγράφοντας πτώση 25%. Επιπλέον, οι ζημιές ανήλθαν σε 5,525 εκατ. ευρώ ενώ οι σωρευμένες ζημιές διαμορφώθηκαν στο ποσό των 17 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας παρέμειναν αρνητικά σε -1,354 εκατ. ευρώ ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 11,154 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων σηματοδοτεί ένα πρώτο βήμα για να ξαναζωντανέψει η Ellinair ή απλά έγινε για τυπικούς λόγους.
 
1,3 εκατ. ευρώ χρωστά η εταιρεία σε 50 υπαλλήλους της. Καθημερινή.

"Σημαντικές οφειλές προς τους πρώην εργαζομένους της έχει δημιουργήσει η Ellinair, η αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που έχει αναστείλει τη δραστηριότητά της από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημικής κρίσης. Κατά πληροφορίες της «Κ», ο αερομεταφορέας μόνο προς 50 εργαζομένους χρωστάει αποδοχές (δεδουλευμένες και υπερημερίας) περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι είναι πολύ υψηλότερο δεδομένου ότι η Ellinair απασχολούσε περισσότερα από 260 άτομα (στοιχεία 2019)"

Χρέη προς εργαζομένους από την Ellinair
 
Η επιδότηση που πήραν πέρσι από το κράτος, λόγο COVID, που πήγε; Στις τσέπες των γιων του Μουζενίδη; Δεν έπρεπε να πληρωθούν τα χρέη; Θέλουν και να ξανανοίξουν...
 
Για κάποιους ο Μουζενίδης ήταν αξιόπιστος. Εγώ δεν είμαι σε θέση να το κρίνω. Από τις σύντομες και περιορισμένες επαφές που είχαμε πρέπει να ομολογήσω ότι όλα κύλησαν ομαλά και "καθαρά". Αν πράγματι έλαβαν επιδότηση υποθέτω ότι θα πρέπει είτε να αναλάβουν ξανά έργο είτε να επιστρέψουν τα χρήματα εφόσον μπορούν να βρεθούν. Διαφορετικά η δική μου λογική λέει ότι η συνέπεια είναι η ανάκληση άδειας, αν και δεν ξέρω τι προβλέπει η νομοθεσία. Συνήθως αυτές οι συνεννοήσεις γίνονται σε άλλο επίπεδο, με προσωπικές γνωριμίες και πολλές φορές πολιτικές πιέσεις. Αν πράγματι καταχράστηκαν χρήματα συμφωνώ μαζί σου, αλλά ίσως οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι. Η πανδημία έπληξε πολλούς, μικρούς και μεγάλους. Κατά ένα περίεργο τρόπο υπάρχει αλληλεξάρτηση, αν χαθεί ο μικρός σιγά σιγά αποδυναμώνεται και ο μεγάλος, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα γνωστά συστήματα.
 
Όπως φαίνεται κανείς δεν έχει εσωτερική πληροφόρηση. Τι να γίνεται άραγε? Γίνεται πράγματι κάποια αξιόλογη προσπάθεια αναβίωσης της Εταιρείας ή οι εμπλεκόμενοι με την πρόφαση ότι εργάζονται πάνω σε αυτό το σενάριο τσεπώνουν παχυλούς μισθούς?
 
Προσδοκώ ανάσταση νεκρών :2:
 
Όλοι αυτοί δηλαδή τι κάνουν στην εταιρεία; πληρώνονται; η Μουζενίδης είναι νεκρή εταιρεία δεν υπάρχη πλέον. Προσπαθούν να ξαναστησουν την Elinair;
 
Υποθετικά πληρώνονται αφού εμπλέκονται ως εργαζόμενοι, εκτός και αν έχουμε και άλλους εθελοντές στον αεροπορικό χώρο. Πάντως από τα ονόματα βλέπω: πατέρα και γιό, γιό και γαμπρό του αποδημήσαντα και έναν έμπειρο. Υπάρχει φυσικά και κάποιος διαπλεκόμενος. Δηλαδή τώρα που αποχώρησαν δύο μέλη θα δραστηριοποιηθεί η εταιρεία? Αυτοί φταίγανε άραγε για περισσότερο από ένα χρόνο? Μπορούν τα ΔΣ να έχουν ζυγό αριθμό μελών? Καλή τύχη !!
 
Σταμάτησα να διαβάζω στο "ανενεργούς"
 
Όλοι αυτοί δηλαδή τι κάνουν στην εταιρεία; πληρώνονται; η Μουζενίδης είναι νεκρή εταιρεία δεν υπάρχη πλέον. Προσπαθούν να ξαναστησουν την Elinair;
Νομίζω ότι η Ελληναιρ πλέον είναι ξεχωριστή εταιρεία απο τον όμιλο Μουζενίδη. Αν αυτό βέβαια μπορεί να γίνει (σαν κάτι τέτοιο να είχα διαβάσει) και δε ξέρω κατα πόσο έστω και πτωχευμένος ο όμιλος, υφίσταται.
Τώρα λεπτομέρειες, ποιοι την πήραν και πως την πήραν δεν γνωρίζω παρα μόνο ραδιο αρβύλα.
ο Τσαγκαράκης δεν ήταν παλιά στην SKY EXPRESS ? και μετά στη ΜΙΝΟΑΝ ? ή κάπου εγώ μπερδεύομαι με τα παραπάνω κρητικά επιθετα?
Σταμάτησα να διαβάζω στο "ανενεργούς"
Ειρήσθω εν παρόδω εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι απο το 2018 ( ή μάλλον με σταμάτησαν να ασχολούμαι ) :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
 
Top