Emirates cabin crew

Re: Emirates info

H αλήθεια είναι ότι πολύ θα ήθελα να είχα και εγώ κάποιον να μου λύσει βασικές απορίες όταν αποφάσισα να ξενιτευτώ. Η μετεγκατάσταση σε μια άλλη χώρα δεν είναι τόσο εύκολη όσο μπορεί να την φαντάζεστε και ειδικά σε μια μουσουλμανική χώρα. Θα τα πούμε στην πορεία, αν ζητηθεί.
Πρέπει να πω ότι και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο φίλος @alex96 είναι τόσο επιθετικός και καχύποπτος με τα μέλη του φόρουμ. Σίγουρα κάποια πράγματα είναι χιλιοειπωμένα και επαναλαμβανόμαστε, αλλά στο κάτω κάτω δεν χρεωνόμαστε για το κάθε post που διαβάζουμε. Κάποιοι ίσως βαριούνται ή δεν ξέρουν που να ψάξουν και τι και ρωτάνε ξανά και ξανά. Δεν είναι κακό όμως... Καλή διάθεση για συζήτηση να υπάρχει (γιατί αυτός είναι και ο ουσιαστικός σκοπός του φόρουμ) και δεν χρειάζονται εντάσεις και προσωπικές κόντρες. Καταλαβαίνω ότι για κάποιο παλαιότερο και πιο έμπειρο μέλος οι επαναλήψεις είναι κουραστικές, αλλά... καλή καρδιά.
Πρέπει να συμφωνήσω όμως ότι η φίλη ανώνυμη έδωσε πάρα πολλά προσωπικά στοιχεία και αυτό δεν χρειάζεται. Σίγουρα θα μπορούσε να στοχοποιηθεί και να γίνει ταύτιση προσώπου και βιογραφικού, αν κάποιος από την εταιρεία παρακολουθεί το φόρουμ... Ας είμαστε πιο διακριτικοί σε αυτά που γράφουμε λοιπόν, για τη δική μας προστασία.
 
Re: Emirates info

Έχετε απόλυτο δίκιο. Το θέμα λήγει εδώ.
Και με συγχςρείτε για την αναστάτωση. Θα συνεχισω να διαβάζω σιωπηλά οποιαδη΄ποτε άλλη πληροφορία σχετικά με την εταιρία και το Ντουμπάι. Οοπιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη ζωή εκεί θα ήταν χρήσιμη.
 
Re: Emirates info

Παραβλέπω την συνεχιζόμενη κόντρα και επανέρχομαι να τονίσω ότι εδώ είμαστε για να συζητήσουμε ότι θέλετε για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ας τελειώσει εδώ η κόντρα και να προχωρήσουμε σε απορίες, συμβουλές για την Emirates και ότι άλλο θέλετε για το Dubai.
 
Re: Emirates info

ανωνυμη":3pm24g4j said:
Έχετε απόλυτο δίκιο. Το θέμα λήγει εδώ.
Και με συγχςρείτε για την αναστάτωση. Θα συνεχισω να διαβάζω σιωπηλά οποιαδη΄ποτε άλλη πληροφορία σχετικά με την εταιρία και το Ντουμπάι. Οοπιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη ζωή εκεί θα ήταν χρήσιμη.

Φιλενάδα, μη χαλιέσαι από μια ανόητη κοντριτσα. Δεν θέλουμε σιωπηλούς παρατηρητές εδώ. Θέλουμε ενεργούς φίλους, που θα ρωτάνε και από τις απαντήσεις όλοι έχουμε να πάρουμε κάτι. Η ερώτηση σου για τη ζωή εκεί είναι πάρα πολύ γενική και θέλει πολλές ώρες γραψίματος για να απαντηθεί. Ελπίζω στην πορεία να γίνουν πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις και να καλυφθείς. Μη χάνεσαι, περιμένω σύντομα απορίες και να είσαι σίγουρη ότι θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω, όσο μπορώ,,,
 
Re: Emirates info

[/quote]Φιλενάδα, μη χαλιέσαι από μια ανόητη κοντριτσα. Δεν θέλουμε σιωπηλούς παρατηρητές εδώ. Θέλουμε ενεργούς φίλους, που θα ρωτάνε και από τις απαντήσεις όλοι έχουμε να πάρουμε κάτι. Η ερώτηση σου για τη ζωή εκεί είναι πάρα πολύ γενική και θέλει πολλές ώρες γραψίματος για να απαντηθεί. Ελπίζω στην πορεία να γίνουν πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις και να καλυφθείς. Μη χάνεσαι, περιμένω σύντομα απορίες και να είσαι σίγουρη ότι θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω, όσο μπορώ,,,[/quote]

:) Να είσαι καλά, ευχαριστώ πολύ!
Να την κανω πιο συγκεκριμενη λοιπον!Την καθημερινή ζωή μιας γυναίκας εκεί θα την χαρακτήριζες δύσκολη σε γενικές γραμμές? Και αν ναι για ποιό λόγο κυρίως? Που περιορίζεται σε σχέση με τους άντρες? Φαντάζομαι ότι αρχικά όπως και σε κάθε τέτοια αλλαγή πορείας στη ζωή μας θα δυσκολευόμασταν όπως και να'χει. Έχω φίλους/ες στο Ντουμπάι, δυστυχώς κανείς δεν εργάζεται σε αεροπορική, αλλά μου έχει κάνει εντύπωση πως η μία κοπέλα π.χ. μου λέει ότι είναι οκ, κοσμοπολίτικα πολύ αλλά χάλια κλίμα, η άλλη μου λέεί ότι πέραν της δουλειάς της δεν θα έμενε ποτε΄εκεί και να μην το σκέφτομαι καν να πάω και άλλοι (αντρες κυρίως) είναι ενθουσιασμένοι. Είναι η θρησκεία που περιορίζει μια γυναίκα εκεί, είναι το mentality των ανθρώπων (που προφανως αυτά θα μου πεισ συνδέονται)?
 
Re: Emirates info

Γιατί είσαι τόσο επιθετικός με την ‘ανώνυμη’ ;
Για να "δοκιμάσω" την αντίδραση σε μια πιεστική κατάσταση.Αυτό είναι το πραγματικά απαραίτητο,ανάμεσα σε άλλα,για τη συγκεκριμένη εργασία και όχι τόσο το πως θα είσαι ντυμένος στη συνέντευξη.Το έγραψα ήδη.Εξ άλλου,έγραψες ό,τι υφίσταται "ελευθερία λόγου".Οι επόμενες ερωτήσεις για τη ζωή στο DXB είναι πραγματικά ουσιαστικές και χρήσιμες.
ΥΓ:Όπως έγραψε και ο cabin crew,δε χρειάζονταν η αποκάλυψη τόσων προσωπικών δεδομένων.Οπότε,ψάξε ποιος "βοήθησε" αυτή τη κοπέλα πραγματικά.Τα "γουτσουγουλίνια" ή κάποιος που μπορεί να μην είναι αρεστός αλλά να παραθέτει την αλήθεια;
 
Re: Emirates info

Προσωπική μου άποψη ότι το Ντουμπάι είναι ένα πόλη ωραίο μέρος για να ζήσουν άντρες και γυναίκες. Δεν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να σε ανησυχεί. Μιλάμε για μια κοσμοπολίτικη πολύ, στα πρότυπα δυτικών πόλεων, και ας είναι σε μουσουλμανική χώρα. Οι γυναίκες περιορίζονται λίγο όσον αφορά την ένδυση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κυκλοφορούν με κελεμπίες. Φαντάσου λοιπόν ότι τον Αύγουστο με 52 βαθμούς ζέστη και 100% υγρασία τι θα φορούσες αν ήσουν π.χ. στη Μύκονο... Ε, καμία σχέση. Μοντέρνο μεν, κάπως συντηρητικό δε ντύσιμο για τις κυρίες (όχι προκλητικά μπλουζάκια, διάφανα, με μεγάλο ντεκολτέ κλπ, όχι καυτά σορτσάκια). Αυτό που δεν μου άρεσε και ίσως σε ενοχλήσει πολύ στην αρχή, είναι ο πρόστυχος, γλοιώδης τρόπος με τον οποίο οι ντόπιοι κοιτάζουν τις ξένες κοπέλες, λες και είναι σίγουροι ότι τους περιμένουν για να .... Η ζωή στο Ντουμπάι είναι πολύ ωραία, με πολλές επιλογές για διασκέδαση, σε μια πόλη καθαρή, ασφαλής και πολύ σύγχρονη.
 
Re: Emirates info

cabin crew":31lucuvk said:
Προσωπική μου άποψη ότι το Ντουμπάι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να ζήσουν άντρες και γυναίκες. Δεν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να σε ανησυχεί. Μιλάμε για μια κοσμοπολίτικη πολύ, στα πρότυπα δυτικών πόλεων, και ας είναι σε μουσουλμανική χώρα. Οι γυναίκες περιορίζονται λίγο όσον αφορά την ένδυση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κυκλοφορούν με κελεμπίες. Φαντάσου λοιπόν ότι τον Αύγουστο με 52 βαθμούς ζέστη και 100% υγρασία τι θα φορούσες αν ήσουν π.χ. στη Μύκονο... Ε, καμία σχέση. Μοντέρνο μεν, κάπως συντηρητικό δε ντύσιμο για τις κυρίες (όχι προκλητικά μπλουζάκια, διάφανα, με μεγάλο ντεκολτέ κλπ, όχι καυτά σορτσάκια). Αυτό που δεν μου άρεσε και ίσως σε ενοχλήσει πολύ στην αρχή, είναι ο πρόστυχος, γλοιώδης τρόπος με τον οποίο οι ντόπιοι κοιτάζουν τις ξένες κοπέλες, λες και είναι σίγουροι ότι τους περιμένουν για να .... Η ζωή στο Ντουμπάι είναι πολύ ωραία, με πολλές επιλογές για διασκέδαση, σε μια πόλη καθαρή, ασφαλής και πολύ σύγχρονη.
Κατάλαβα...αυτό για τα βλέμματα των ντόπιων πρέπει να ισχύει σε μεγάλο βαθμό γιατί μου το έχουν μεταφέρει και οι γνωστοί μου εκεί. Απ'όσο γνωρίζω η εταιρία σου παρέχει στέγη και οι κοπέλες συγκατοικούν ανά 2-3 σε κάθε σπίτι σωστά? Αρα κοινωνικές σχέσεις είναι εύκολο να χτίσεις από την αρχή τησ διαμονής εκεί. Εάν παρ΄αυτα δεν μπορείς να συνεργαστείς με τισ συγκατοίκους για τον χι ψι λόγο μπορείς να επιλέξεις να μείνεις κάπου αλλού?Φιλίες είναι εύκολο να αναπτυχθούν εκεί? Φανταζομαι όλη μέρα συναναστρέφεστε με άτομα της εταιρίας περισοότερο. Είχατε χρόνο να κάνετε και κάτι άλλο πέραν της δουλειάς?
 
Re: Emirates info

Όσο καιρό είσαι στο initial training (7 εβδομάδες) θα βλέπεις πολλές ώρες και κάθε ημέρα συγκεκριμένα άτομα. Είναι φυσικό με κάποιους να έρθεις πιο κοντά και να δημιουργηθούν φιλικές σχέσεις. Δυστυχώς, μετά το τέλος του training θα χαθείτε γιατί μπορεί να μην μένετε κοντά και το πρόγραμμά σας να μην βολεύει να συναντιέστε. Στο χέρι του καθενός είναι βέβαια πόσο θα αναζητήσει τη συντροφιά των φίλων του. Με τη συγκάτοικο σου σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Όχι ότι θα βλέπεστε και αρκετά συχνά, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει η κοινή βάση. Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα συγκατοίκησης, έχεις δικαίωμα μέσα στον πρώτο μήνα να ζητήσεις αλλαγή διαμερίσματος. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο μια φορά. Αν θελήσεις και δεύτερη ή τρίτη αλλαγή, επιβαρύνεσαι τα έξοδα μεταφοράς και κάποιο penalty. Καλό είναι όμως όταν πας΄με το καλό να είσαι προετοιμασμένη ψυχολογικά ότι η συγκάτοικος μπορεί αν μην είναι και ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Υπομονή χρειάζεται και με τον καιρό θα βρείτε ένα κώδικα επικοινωνίας. Εκτός και αν υπάρχουν ακραίες συμπεριφορές, όπου δεν υπάρχει σωτηρία.Θυμάμαι στο πρώτο διαμέρισμα που πήγα έμενα με ένα Γάλλο και έναν Ινδό. Ο Ινδός ήταν τόσο αντικοινωνικός και αρνητικός σε όλα,που μετά από 9 μήνες συγκατοίκησης δεν λέγαμε ούτε καλημέρα. Αλλά σου είπα ότι δεν θα βλέπεστε και ιδιαίτερα συχνά, ειδικά αν είσαι στο Α380 που έχει και περισσότερες διανυκτερεύσεις.
Χρόνος για να κάνεις κάτι άλλο, υπάρχει πάρα πολύς. Πέρα από τα 8-10 ρεπό το μήνα, έχεις και αρκετές μέρες που είσαι standby στο αεροδρόμιο ή στο σπίτι και μπορεί να μην πετάξεις. Οπότε καταλαβαίνεις ότι το μισό μήνα σχεδόν είσαι στο Ντουμπάι με ελεύθερο χρόνο για βόλτες, ψώνια, εκδρομές κλπ.
 
Re: Emirates info

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πιο γενικό για την υποβολή βιογραφικού όχι μόνο στην Emirates, αλλά σε οποιαδήποτε αεροπορική του εξωτερικού.Επί 2 χρόνια έψαχνα δουλειά οπότε υπάρχει αυτό το "κενό" στο βιογραφικό όσον αφορά την εργασιακή εμπειρία αλλά και γενικότερα γιατί για αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπάρχει στο βιογραφικό ούτε εργασία ούτε απόκτηση πτυχίου γιατί είχα ολοκληρώσει τις σπουδές και επιπλέον σπουδές θέλανε χρήματα και δεν τα διέθετα. Θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για πρόσληψη?Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος αδρανής λόγω της απαίσιας εποχής που διανύουμε, αλλά μια εταιρεία του εξωτερικού θα το κατανοήσει ή θα δημιουργηθεί κακή εντύπωση ότι εγώ δήθεν καθόμουν και δεν έκανα τίποτα?
 
Top