Ενοχλητικοί Συνεπιβάτες

• Thread starter Thread starter aakunz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Προτελευταία μου πτήση με Ολυμπιακές Αερογραμμές, SKG - ATH, γύρω στα τέλη του Αυγούστου του '09. Επιβιβάζομαι από τους πρώτους, κάθομαι στη θέση μου (5Α, αν θυμάμαι καλά), κλείνω κινητό, βάζω ζώνη... Όλα έτοιμα για ένα ωραίο, σύντομο ταξιδάκι. Λογάριαζα, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Λίγο αργότερα σκάνε μύτη οι "αγαπημένοι" συνεπιβάτες μου: μια ομάδα παιδιών, γύρω στα 10 με 12 χρόνων, μάλλον από κάποια ανατολικοευρωπαϊκή χώρα, μαζί με τους συνοδούς τους. Ένα από αυτά κάθεται δίπλα μου, ενώ κάποια άλλα στη μπροστινή σειρά. Τα υπόλοιπα δεν είδα που κάθονταν, πάντως, απ' ότι κατάλαβα από τις "βόλτες" που έκοβαν αργότερα, μάλλον είχαν θέσεις σε ολόκληρη την καμπίνα. "Can I seat next to the window?" με ρωτάει ο μικρός. "No, I've asked for a window seat and I wouldn't like to change", απαντάω. Μέγα λάθος, το οποίο και πλήρωσα με το παραπάνω! Σε όλη την πτήση έκανε τα πάντα για να μου σπάσει τα νεύρα, τόσο αυτός όσο και οι "διάολοι" των μπροστινών θέσεων. Τι έβγαζε τα παπούτσια του και ξάπλωνε στις 2 θέσεις (τη δική του και τη διπλανή που ήταν άδεια), τι έσπρωχνε το κάθισμα όπου καθόντουσαν τα μπροστινά τσογλάνια, τι σηκώνονταν εκείνα, γύριζαν πίσω για να μιλήσουν, να φωνάξουν, να αρπάξει το ένα το PSP του άλλου. Ευτυχώς που η πτήση ήταν σύντομη! Υποθέτω πως σε άλλη περίπτωση θα το έπνιγα με τα ίδια μου τα χέρια. Το πλήρωμα της πτήσης δεν έκανε απολύτως τίποτα (εντάξει, δεν είναι μέρος των υποχρεώσων του να υποδείξει κανόνες ευγένειας στους επιβάτες), ενώ και οι συνοδοί τους απλά κάθονταν αμέριμνοι, αδιαφορώντας για το ότι είχαν ξεσηκώσει ολόκληρο αεροπλάνο με τις φωνές τους.

Στην πτήση μου με Α3,ATH-SMI λόγω των εορτών..Κυρία γύρω στα 50 με ύφος 40 καρδυναλίων,να μίλαει δυνατά μέσα στο λεωφορείο σε ένα γνωστό της και να του αναλύει τις αεροπορικές,ο θεός να τις κάνει,γνώσεις της...Λέω από μέσα μου.."Κοίτα να δεις που θα κάθεται δίπλα μου και θα μου σπάσει τα...νεύρα!" :evil: Εεε..καθόταν στην απέναντι σειρά! Δεν ήταν δύσκολο να το σκεφτώ. Όλα τα περίεργα σε εμένα τυχαίνουν! :evil:
Αφου καθίσαμε στις θέσεις μας,άρχισε να δυσανασχετεί γιατί καθόταν δίπλα σε αλλοδαπούς..Πραγματικά πολύ άσχημο να βλέπεις τις εκφράσεις τις! :evil: Οι αλλοδαποί ήταν μητέρα με το παιδάκι της και ούτε που μιλούσαν...Η κυρία αυτή λοιπόν,αφού ξεφύσηξε καμία 10αριά φορές,σηκώθηκε με ύφος,πήρε το μπουφάν της και πήγε και κάθισε 3 σειρές πιο μπροστά! Συγχωρείστε με αγαπητοί συμφορουμιστές,αλλά ήθελα να τη βουτήξω..... :rant:
Μετά από λίγο,ήρθε ένα γκρουπάκι καθυστερημένων επιβατών,καμία 30αριά άτομα και οι άδειες θέσεις ήταν σχετικά λίγες..Αναγκαστικά επέστρεψε στη θέση της..Αυτή τη φορά έκατσε ήσυχη και ούτε που μίλησε! Ευτυχώς η τροχοδρόμηση δεν άργησε και πολύ οπότε τα ξέχασα όλα και γούσταρα το Avrάκι!

Προηγουμένως είπα οτι συμβαίνουν όλα τα περίεργα σε εμένα..Λοιπόν,σε πτήση ATH-SMI τον περασμένο Ιούνιο με ΟΑ..Περίμενα πως και πως την πρώτη μου πτήση με το Q400! Μπαίνω στο αεροσκάφος και αρχίζω να περιεργάζομαι τα πάντα..Έρχεται και κάθεται δίπλα μου κυρία ηλικίας 65 ετών! (Έμαθα και την ηλικία της...) Μετανάστρια στην Αυστραλία χρόνια. Είχε να πάει στο χωριό της στη Σάμο καμιά 20ετία! Ευτυχώς δεν έψαχνε κανένα χαμένο αδερφό,γιατί δεν είχα και πολύ όρεξη να ζήσω το "Έχεις Γράμμα"..Να'ναι καλά η γυναίκα... :D Αλλά το να προσπαθείς να παρακολουθήσεις δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο την πρώτη σου απογείωση με Q400 και να σου μιλάνε,δεν είναι και οτι καλύτερο! Κανένα δεκάλεπτο απ'την απογείωση χρησιμοποίησα την τακτική του ψόφιου κοριού για να ηρεμήσω λίγο και να ρουφήξω όλο τον ήχο του turboprop! "Θα κοιμηθώ λιγάκι.." της είπα...Και σταμάτησε! Μετά από 2 λεπτά,άνοιξα τα μάτια και κοίταζα απ'το παράθυρο...Να'ναι καλά αυτές οι κυρίες..γίνονται "σπαστικές" απ΄την καλοσύνη τους! Θυμίζουν κάτι απ'την παλιά Ελλάδα...Τέλος πάντων! Αυτά τα ολίγα από μένα...

Ενοχλητικός δεν ήταν, αλλά σίγουρα παράξενος:
Σε πτήση AMS-ATH, έχω κλείσει 12Α για μένα και 12C για φίλο μου. Ανάμεσά μας στο Β, ένας τυπάς μέταλλο φουλ. Πλήρες σετ: αλυσίδες, καρφιά, τατού, ραφτά σε δερμάτινο μπουφάν, κονκάρδες, μαλλί μακρύ, piercing κλπ. Απόρρησα πώς διάβολο κατάφερε να το security, εκτός αν ήταν εκεί 5 ώρες πριν... :mrgreen:
Τον περιεργάστηκα, είναι αλήθεια, όσο πιο διακριτικά μπορούσα και, μιας και ήμουν και γω μέταλλο στα νιάτα μου (ο εν λόγω βέβαια τά'χε πατημένα τα 'ήντα), αλλά η πλάκα ξεκίνησε με την τροχοδρόμηση: άρχισε να στριφογυρνάει, να αλλάζει πλευρό, να κάθεται σε αναμένα κάρβουνα γενικώς. Νόμιζα πως τον ενόχλησαν οι 2-3 άσχετες κουβέντες που αντάλλαξα στα ελληνικά με το φίλο μου, αλλά η αλήθεια ήταν άλλη - είχε κλειστοφοβία και παρόλο που ήταν σε έξοδο κινδύνου με πολύ περισσότερο χώρο από τις συνηθισμένες θέσεις, ένιωθε αποκλεισμένος κ κόντευε να σκάσει. Άντεξε πάντως μέχρι μετά την απογείωση και μετά μετακινήθηκε στις από πίσω θέσεις (row 13) οι οποίες ήταν φυσικά τελείως άδειες, μιας και η KLM ζητάει 20 ευρώ για να σε βάλει να κάτσεις εκεί... :banana:

Εγώ προσωπικά δεν νομίζω πως ΟΛΟΙ οι επιβάτες που μιλάνε είναι ενοχλητικοί. Εμένα όπως και τον φίλτατο tasos-SMI περίμενα πως και πως την απογείωση με το Q400 της ΜΑ σε πτήσ WAW-BUD. Ο διπλανός μου μου μιλούσε συνέχεια και τον εξήγησα την τρέλα μου με την αεροπορία(πάντα ευγενικά)και ότι θέλω να ζήσω την πρώτη μου απογείωση με αυτόν τον τύπο Α/Φ. Αυτός πολύ ευγενικά σταματάει την κουβέντα και μετά την απογείωση την ξανά άρχισα εγώ. Λίγη ευγένεια χρειάζεται. Να διηγηθώ και εγώ ένα περιστατικό:
FR πτήση δεν θυμάμαι στην προσγείωση όλα τα μωρά του αεροπλάνου να ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ. Αχ που'σαι Ηρώδη.

Προσφατο ταξιδι ATH - HER τα Χριστουγεννα - το λεωφορειο ειναι σχεδον γεματο κ περιμενουμε τους υπολοιπους επιβατες. Καποια στιγμη μπαινει απο την πισω πορτα η μαμα κ απο μπροστα ο μπαμπας εχοντας στην αγκαλια το μωρο τους το οποιο το ειχαν ησυχασει κ ηταν ετοιμο χωρις γκρινιες για την πτηση. Πεταγεται μια κυρια σε απταιστα κρητικα:
-ωχου το κ ηντα καλο κ ησυχο απου ναι! Φερτε μου να το κρατησω λιγο! 4 εχω μεγαλωσει εγω!
Απανταει ο πατερας: Θα σας απογοητευσει, θα αρχισει να φωναζει
- Δε θα αρχισει ξερω εγω...

Το δινει τελος παντων ο πατερας, βλεπει το παιδι τη μουρακλα της κυριας κ βαζει τη σειρηνα... Τοτε βεβαια ηταν αστειο για ολους οσους ημασταν μπροστα, αλλα για κακη μου τυχη το ζευγαρι καθισε ακριβως μπροστα μου κ παρα το γεγονος οτι ειχα στη διαπασων τα ακουστικα μου δεν καλυπταν τελειως τα ουρλιαχτα του μωρου. Λυπηθηκα ασφαλως το ζευγαρι που για να κανει το κεφι της η κερά επρεπε μετα να φαει το μισο ταξιδι προσπαθωντας να ηρεμησει παλι το παιδι.
Ορισμενοι απλα δεν καταλαβαινουν τιποτα...

Συγνώμη φίλε μου αλλά δεν φταίει η Κρητηκοπούλα κυρία. Ο Μπαμπάς του μωρού φταίει και η αμέτρητη βλακεία του για να μη τον χαρακτηρίσω διαφορετικά. Κατ' αρχήν που ήξερε Ο Μπαμπάς του μωρού από που κρατάει η σκούφια της Κρητηκοπούλας κυρίας, τι ασθένειες μπορεί να έχει ή να είναι φορέας και πως μπορεί να μεταχειρισθεί το μωρό τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω-μαθαίνω για τέτοιους γονείς. Στην ILA το 2008 ένας, να μην τον χαρακτηρίσω, είχε πάρει μαζί του το βρέφος, θα ήταν max 4-6 μηνών, και το είχε στον ήλιο για πάνω από 2-3 ώρες, ίσως και περισσότερο. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να καεί η επιδερμίδα του (το μωρό είχε γίνει ινδιάνος), μιας και στα βρέφη είναι εντελώς διάφανη. Έχει τέτοιους η κοινωνία μας. Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...

panos":1c38nma5 said:
Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...

Ως γνωστόν...ο μπάρμπα-Άλμπερτ δεν ήταν σίγουρος για το σύμπαν...

Στην περιπτωση μου ειχα να κανω με πραγματικα δυο πολυ σπαστικους επιβατες(ηλικιας 20-21),λοιπον στο ΗΕR-ATH πριν καμια βδομαδα ετυχε να πεταξω με το Q400 και η θεση μου βρισκοταν ακριβως διπλα στην εξοδο κινδυνου,ερχετε η αεροσυνοδος να με ενημερωσει σχετικα με την περιπτωση εκτακτης αναγκης και αφου τελειωνει ακουω τον εναν να της λεει ''Εε μετα θα τον εξετασεις προφορικα ετσι??'' και φυσικα αρχισαν και γελαγαν.Κατα την απογειωση (οχι που δεν το περιμενα)
αρχισαν και καναν σαν μογγολα φωναζοντας τις κλασικες ανωριμες ατακες ''Πεφτουμεεε'' γυρνουσαν και μου λεγαν ''φιλε ολοι πανω σε εσενα βασιζομαστε'' και τετοια.Νταξι ειχε μια δοση χιουμορ αλλα εκεινοι επι 27 λεπτα της πτησης δεν σταματισαν ΚΑΘΟΛΟΥ να λενε μπουρδες οπου σαν κυριος στοχος τους ηταν η αεροσυνοδος που ακουγε τα απιστευτα ''Να σας ρωτησω κατι?? -Παρακαλω(αερ) -Θα μας μοιρασετε τυροπιτες?? '' δειχνοντας στην σακουλα για τον εμετο.Τελος κατα την προσγειωση ειχαμε παλι τις αναταραξεις μπουρδας τους με τα κλασικα ''Γιωργο πεφτουμε στα αληθεια αυτην την φορα -Καιρος ηταν θα γλιτωσω απο την μητερα μου'',οπως και κατα την εξοδο τους φροντισαν να κανουν την απελπιδα προσπαθεια να ΄΄ριξουν ΄΄ την αεροσυνοδο λεγοντας της πρωτου προλαβει να τους αποχαιρετισει ''Θα θελα πολυ να σε ξαναβλεπα σε μια απο της πτησεις μου''.

Υ.Γ. Οι αεροσυνοδοι δεν μπορουν να παρεμβουν σε τετοιες καταστασεις?

Η αεροσυνοδός ενημερώνει τον κυβερνήτη κ αυτός αποφασίζει για το μετά.οσο αφορά το οτι της την πέφτανε δε μπορεί να κάνει κανείς τίποτα.

πως να εμημερωσει τον captain ???και τι να του πει??οτι δυο χαζα γελανε ολοι την ωρα???
ο captain (οπως και οι υπαλληλοι της εταιρειας) μπορει να αρνηθει να πεταξουν οι επιβατες μονο αν κρινει οτι ειναι επικινδυνοι για την πτηση.
οτι γελανε και λενε σαχλα αστεια ειναι σπαστικο αλλα οχι επικινδυνο για την ιδια την πτηση.
και ειδικα μετα την απογειωση δεν μπορει να κανει τιποτα.για να ξαναγυρισει πισω και να τους ξεφορτωσει πρεπει να ειναι σοβαρα τα πραγματα.
ισως μια συσταση πολυ ευγενικα απο τις αεροσυνοδους οτι τα "αστεια" τους ισως ενοχλουν και φοβιζουν καποιους επιβατες. αστεια του στυλ "πεφτουμεεεεεε, σωθηκε το λαδι μας"!!!