skg1
Low-Cost-Class-Member
- Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
- OAL
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- LGTS
Προτελευταία μου πτήση με Ολυμπιακές Αερογραμμές, SKG - ATH, γύρω στα τέλη του Αυγούστου του '09. Επιβιβάζομαι από τους πρώτους, κάθομαι στη θέση μου (5Α, αν θυμάμαι καλά), κλείνω κινητό, βάζω ζώνη... Όλα έτοιμα για ένα ωραίο, σύντομο ταξιδάκι. Λογάριαζα, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Λίγο αργότερα σκάνε μύτη οι "αγαπημένοι" συνεπιβάτες μου: μια ομάδα παιδιών, γύρω στα 10 με 12 χρόνων, μάλλον από κάποια ανατολικοευρωπαϊκή χώρα, μαζί με τους συνοδούς τους. Ένα από αυτά κάθεται δίπλα μου, ενώ κάποια άλλα στη μπροστινή σειρά. Τα υπόλοιπα δεν είδα που κάθονταν, πάντως, απ' ότι κατάλαβα από τις "βόλτες" που έκοβαν αργότερα, μάλλον είχαν θέσεις σε ολόκληρη την καμπίνα. "Can I seat next to the window?" με ρωτάει ο μικρός. "No, I've asked for a window seat and I wouldn't like to change", απαντάω. Μέγα λάθος, το οποίο και πλήρωσα με το παραπάνω! Σε όλη την πτήση έκανε τα πάντα για να μου σπάσει τα νεύρα, τόσο αυτός όσο και οι "διάολοι" των μπροστινών θέσεων. Τι έβγαζε τα παπούτσια του και ξάπλωνε στις 2 θέσεις (τη δική του και τη διπλανή που ήταν άδεια), τι έσπρωχνε το κάθισμα όπου καθόντουσαν τα μπροστινά τσογλάνια, τι σηκώνονταν εκείνα, γύριζαν πίσω για να μιλήσουν, να φωνάξουν, να αρπάξει το ένα το PSP του άλλου. Ευτυχώς που η πτήση ήταν σύντομη! Υποθέτω πως σε άλλη περίπτωση θα το έπνιγα με τα ίδια μου τα χέρια. Το πλήρωμα της πτήσης δεν έκανε απολύτως τίποτα (εντάξει, δεν είναι μέρος των υποχρεώσων του να υποδείξει κανόνες ευγένειας στους επιβάτες), ενώ και οι συνοδοί τους απλά κάθονταν αμέριμνοι, αδιαφορώντας για το ότι είχαν ξεσηκώσει ολόκληρο αεροπλάνο με τις φωνές τους.