Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Airliners.GR 2016

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Χρήστο, οχι, δεν βρηκα Mafia airport, γιατι σύμφωνα με τη λογική που σου εξήγησα, δεν έψαξα ποτε για mafia airport. Με την ιδια λογικη που εψαξα "John Wayne airport" και οχι "Cowboy airport" η κατι τετοιο :)
Σε καθε περιπτωση, δεν ζητάω "αναβαθμολόγηση". Κουβέντα και παιχνίδι κανουμε, δεν δίνουμε ΑΣΕΠ :-)

Andreas_Cyprus, εχει γινει διευκρίνιση οτι ποτε δεν θα ψάχναμε ενα αεροδρομιο απο το εσωτερικό ενός υποστεγου. Ετσι έπαιξε ο Coanda. (Google: jet biplane) 8)

Γιώργο, την Bujumbura την βρηκα ψάχνοντας παρατημένες Καραβελλες στην Αφρική, γιατι φαινεται καθαρά μια στο γκουγκλοσκρηνσοτ . Το τερμιναλ μετα το πρόσεξα :-) http://www.airpics.net/photo/9U-BTA-Sud ... di/34253/L

Η δική μου εκδοχή για το 13ο αεροδρόμιο ήταν το MIA, όπου δολοφονήθηκε ο Hyman Roth. Το θεωρώ πιο «απτό» από ένα αεροδρόμιο, που λέγεται Mafia. Μαφιοζοταινίες, υπάρχουν πολλές. Δεν είχε ο Νονός την αποκλειστικότητα.
[url=https://www.youtube.com/watch?v=AO-VFDYy9Rk]https://www.youtube.com/watch?v=AO-VFDYy9Rk[/url]

Αλλά επειδή ήταν στο Godfather II, όπου ΔΕΝ έπαιζε ο Brando, που εικονίζεται, ασφαλώς και δε μπορώ να αρχίσω να διαμαρτύρομαι. Τι θέλω όμως να πω: στη συγκεκριμένη υποερώτηση είναι δύσκολο (για να μην πω υποκειμενικό) να δώσεις συγκεκριμένη απάντηση. Θέλει και λίγη φαντασία.

Το σίγουρο είναι ότι «περάσαμε καλά και αυτό βγήκε κι έξω»

Και ναι, αρχίστε από τώρα να ετοιμάζετε τις ερωτήσεις για το επόμενο κουίζ. :thx:

Σε ό,τι έχει να κάνει με την 24 (η οποία εμένα με δυσκόλεψε περισσότερο από όλες :wall: ), νομίζω ότι αυτό που διαφοροποιεί μια αεροπορική εταιρία από μια οποιαδήποτε άλλη εταιρία είναι ότι η πρώτη έχει AOC (Air Operator's Certificate). Για να έχεις AOC, πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα αεροπλάνο σε πλόιμη κατάσταση (airworthy). Παρόλο που δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτή η προϋπόθεση ισχύει για κάθε χώρα του κόσμου, είναι βέβαιο ότι αποτελεί προϋπόθεση στην Ε.Ε., στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και γενικώς στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη, οπότε νομίζω ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη μόνο εταιρίες που όντως έχουν στο στόλο τους τουλάχιστον ένα αεροσκάφος ικανό να πετάξει.

Σκεφτείτε ότι π.χ. ο κρεοπώλης της γειτονιάς μας θα μπορούσε άνετα να ονομάσει την εταιρία του butcher's airlines με σήμα το ιπτάμενο κότσι, να φτιάξει site με διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ, να βάψει και μια παρατημένη ντακότα στο livery της εταιρίας του και να βάλει τις υπαλλήλους του να προσφέρουν χυμό ντυμένες αεροσυνοδοί, την ώρα που φιλετάρουν το κοτόπουλο. Όπως καταλαβαίνετε, είναι δύσκολο να πάρει AOC :P

Όλα αυτά, πάντα με καλή διάθεση και χωρίς να θέλω να ενοχλήσω κανέναν που ακολούθησε άλλον τρόπο σκέψης. Άλλωστε, με το που διάβασα την ερώτηση, το δικό μου μυαλό πήγε στην...Bahamasair και δεν ξεκόλλησε ποτέ για να βρει όλες τις άλλες πιθανές -και πιο σωστές- απαντήσεις...

Να σας πω και την δική μου εκδοχή για το 13ο αεροδρόμιο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα... Βλέπουμε τον Marlon Brando.. Ο οποίος λίγο πριν πεθάνει είχε αγοράσει ένα ολόκληρο νησί (την Tetiaroa, https://en.wikipedia.org/wiki/Tetiaroa). Θεώρησα οτι επειδή έχει ιδιωτικό αεροδρόμιο το νησί, ψάχνουμε αυτό (NTTE/TTI). Μια αναζήτηση για "marlon brando airport" στο google σου βγάζει στην πρώτη σελίδα (τελευταίο αποτέλεσμα) "Marlon Brando's island paradise in Tetiaroa, French Polynesia"...
Και του χρόνου!

gonso":994td6sq said:
Εστώ και ένας από εσάς να μάθει κάτι καινούριο από το κουίζ, για εμάς το κουίζ θα είναι πετυχημένο.

Εκ της διευθύνσεως του Κουίζ

Προσωπικά σε έμενα το παραπάνω πέτυχε απολύτως γιατί έμαθα πολλά από αυτό το κουίζ,όπως για το tailcone και πολλά άλλα.
Θα ήθελα τέλος, να δώσω στην διεύθυνση του κουίζ ένα μεγάλο μπράβο για αυτό το κουίζ και στην διεύθυνση του airliners.gr ένα μεγάλο μπράβο που έχει μέλη αυτά τα άτομα που δημιούργησαν το κουίζ ( gonso,george) και τον συντονιστή ( lekpo1a). :great: :great: :great:

Επισης, ο Μπραντο ειχε και μια συζυγο πολυνήσια καποτε, αλλος ενας λογος να σκεφτει αυτον τον προορισμο. Τελικα τον απεκλεισα οταν διευκρινιστηκε οτι το αεροπλανακι μας κανει μια, γενικα, λογικη πορεια στον πλανητη. Απο το Κο Σαμουι στην Τετιαροα θα εκανε πισωγυρισμα.

Το Παλερμο, ομως; E; E; :lol:

MerNion":qavak96e said:
Να σας πω και την δική μου εκδοχή για το 13ο αεροδρόμιο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα... Βλέπουμε τον Marlon Brando.. Ο οποίος λίγο πριν πεθάνει είχε αγοράσει ένα ολόκληρο νησί (την Tetiaroa, https://en.wikipedia.org/wiki/Tetiaroa). Θεώρησα οτι επειδή έχει ιδιωτικό αεροδρόμιο το νησί, ψάχνουμε αυτό (NTTE/TTI). Μια αναζήτηση για "marlon brando airport" στο google σου βγάζει στην πρώτη σελίδα (τελευταίο αποτέλεσμα) "Marlon Brando's island paradise in Tetiaroa, French Polynesia"...
Και του χρόνου!
Χαχαχαχαχα το τερμάτισες!!!! :lol:

MerNion":1wlee53q said:
Και του χρόνου!

Ήταν κι αυτό ένα σκεπτικό μεν... αλλά ούτε το νησί, ούτε το αεροδρόμιο ονομάζονταν Marlon Brando.

Συν τοις άλλοις, στη φωτογραφία βλέπουμε ένα ρόλο του Marlon Brando. Δεν βλέπουμε αν θέλεις τον ίδιο αλλά τον Corleone. Π.χ. στη φωτογραφία του John Wayne έχουμε ξεκάθαρα μια προσωπική του φωτογραφία. :wink:

Και οι δικές μου επεξηγήσεις:

13. LGST/JSH
Στο αεροδρόμιο της Σητείας το δάπεδο αεροσκαφών που στάθμευαν τα μεγαλύτερα αεροσκάφη (από 737/320 και πάνω) βρίσκεται στο βόρεια του διαδρόμου 05/23... ενώ μέχρι και τον Αύγουστο του 2015 ο αεροσταθμός λειτουργούσε στα νότια του διαδρόμου (στην αρχική του θέση). Τα όποια charter αεροσκάφη κατέβαιναν στο αεροδρόμιο (Arke, Small Planet, Travel Service) στάθμευσαν στα βόρεια... και μεταφέρονταν με λεωφορεία απέναντι crossάροντας το διάδρομο. Το ίδιο συνέβαινε και με τα τρακτεράκια αποσκευών. Από τον Αύγουστο του 2015 ξεκίνησε η λειτουργία του νέου αεροσταθμού στα βόρεια και πλέον δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο.

16. A: 6 B: 400 Γ: 30
Όλες οι πληροφορίες για τα declared capacities των ελληνικών αερολιμένων που συντονίζονται βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (Hellenic Slot Coordination Authority):

http://www.hsca.gr/index.php/2014-12-08-10-22-54/ncfrms

17. A. LGZA/ΖΤΗ - LGKF/EFL Β. LGRX/GPA - LGPZ/PVK - LGSA/CHQ - LGBL/VOL - LGKL/KLX - LGSY/SKU

Υπάρχουν 6 ελληνικοί αερολιμένες που ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας είναι αποκλειστική ευθύνη της Πολεμικής Αεροπορίας (Β), οπότε και Tower και Approach παρέχονται από στρατιωτικούς ελεγκτές (Άραξος, Άκτιο, Χανιά, Αγχίαλος, Καλαμάτα, Σκύρος). Επίσης η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά βρίσκονται εντός TMA Ανδραβίδας οπότε ο έλεγχος Approach στα 2 αυτά αεροδρόμια παρέχεται από τους στρατιωτικούς ελεγκτές της Ανδραβίδας (Α).

Στο AIP στις σελίδες των παραπάνω αεροδρομίων αναγράφεται αναλυτικά η συγκεκριμένη πληροφορία.

http://www.ypa.gr/aip/login

18. Α. LGIR/HER Β. LGSM/SMI Γ. LGAD/PYR Δ. LGLM/LXS

Ψάξιμο στο Google Earth και εντοπίζουμε το πρώτο δάπεδο του αεροδρομίου Ηρακλείου (όταν είχε διάδρομο μόνο τον τότε 13/31), που στη συνέχεια έγινε στρατιωτικό δάπεδο και πλέον χρησιμοποιείται ξανά ως πολιτικό δάπεδο και διαθέτει και θέσεις nose-in/push-out, το δάπεδο για τα Canadair της Σάμου, το πολιτικό δάπεδο της Ανδραβίδας (εξυπηρετούσε charter πτήσεις μέχρι το 1986) και το πολιτικό δάπεδο της Λήμνου.

gonso":397zebbx said:
μας έσκασε μεγάλη εμπλοκή τελευταία στιγμή, όταν ο LEPKO1A ανακάλυψε ότι υπάρχει πατέντα στο google όπου ανεβάζεις μία φωτογραφία και αυτό σου λέει τί βλέπεις! Όπως καταλαβαίνετε, έπρεπε μία μία τις φωτό να τις καμουφλάρουμε και να ελέγξουμε αν μπερδέψαμε το google! Έτσι χάσαμε πολύ χρόνο που θα ήταν αφιερωμένος στον επανέλεγχο.

Φτου να πάρει. Νόμιζα ότι μόνο εγώ το ήξερα...