Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Gonso 2011

• Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας
george_a":2200xlou said:
Σχετικά με τη Cyprus Turkish. Eίναι εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Μας αρέσει δεν μας (τους) αρέσει, η Κύπρος είναι μία, και η επικράτειά της είναι ολόκληρο το νησί. Η Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή, έχει ως έδαφος ολόκληρο το νησί (πλήν των ...Βρετανικών βάσεων). Άρα η έδρα της είναι εντός της Ε.Ε. Πιστεύω ότι πρέπει να μετρήσει.

Η Cyprus Turkish Airlines έχει διακόψει πτήσεις από το 2010. Επιπλέον, η de jure έδρα της ήταν στο Mecidiyeköy της Κωνσταντινούπολης, δεδομένου ότι αν είχε έδρα σε χώρα μη αναγνωρισμένη, δε θα μπορούσε να πάρει κωδικό ICAO, στην περιπτωσή μας TC-ABC. Συνεπώς, δεν πρόκειται για εταιρεία από χώρα μέλος της ΕΕ (προς το παρόν).

Μια διόρθωση: στην E6 το CL-44 δεν είχε παραδοθεί ποτέ και ως εκ τούτου δεν είχε πάρει ποτέ Ελληνικό νηολόγιο. Απλά είχε κρατηθεί από την ΥΠΑ το SX-ABC για την εταιρία Blue Star που σκόπευε να ανοίξει. Άρα δεν θεωρείται σωστή απάντηση... ;)

gonso":uwy2qfp9 said:
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ:

4) Η προσέγγιση της Κεφαλλονιάς, ελέγχεται από τους στρατιωτικούς ελεγκτές της Ανδραβίδας. Το ίδιο και της Ζακύνθου.

Να μάθω να κάνω υποθέσεις!... Δεν κάθισα να βρω όλα τα approach αλλά περιορίσθηκα σε ένα κείμενο που έλεγε: "...στις μεγάλες περιοχές (KERKIRA, χχχ,χχχ)..."

Ε5) Τα «ακραία» Ελληνικά ραδιοβοηθήματα.
Οι σωστές απαντήσεις ήταν Fiska στα βόρεια, Καστελόριζο στα ανατολικά, Κέρκυρα στα δυτικά (GAR-KEK-KRK, το ίδιο κάνει) και Τυμπάκι.

Ένσταση - Ένσταση κύριε πρόεδρε!!! γιατί GAR-KEK και ΚΡΚ κάνει το ίδιο;!!!! :cry:

Ε:cool: Άλλη μία ανοικτή ερώτηση, σχετικά με τις χώρες της Ευρωζώνης όπου δεν πετάει η Easyjet.

Σωστές απαντήσεις ήταν η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Σλοβακία και........η Φιλανδία. Η Easy δεν πετάει πλέον εκεί.

Αμα δεν μπορείς να πιστέψεις το site της εταιρείας... τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους το βρήκαν :mad:

Ε11) Το πιλοτήριο με το χασάπη και το δευτερανήψι του Γιώργου Μάγκα, ήταν Airbus Α300-600 ή Α310

Θεωρήθηκαν σωστά καί τα δύο και τα βρήκαν 13 στους 15. Για την ιστορία, για Α310 το κόβω.

Εγώ με τη σειρά μου υπέθεσα ότι είναι τα -600 όχι από κάποιο όργανο αλλά γιατί οι πιλότοι μου θυμίζουν μία συγκεκριμένη χώρα με μία συγκεκριμένη εταιρεία που είχε το συγκεκριμένο τύπο...

Ε15) Αεροδρόμιο με όνομα ποδοσφαιριστή ψάχναμε εδώ. Δεν ψάχναμε για ονομασία τέρμιναλ (Πούσκας στο Μπάλατον) αλλά ούτε και παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου με το πεπόνι!!!

ΕΝΣΤΑΣΗ - ΕΝΣΤΑΣΗ :) Τον παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου δεν τον λένε στα ελληνικά ποδοσφαιριστή; Αλλιώς και τον άλλο τον λένε... τερματοφύλακα :D

αν η απάντηση υποβλήθηκε ως SX-ABC, με την επισήμανση ntu, τότε αξίζει και επιπλέον bonus!!!

Η διατύπωση ήταν σαφής: ποια ΑΦ έχουν πάρει νηολόγιο. Όχι ποια πέταξαν. (θα βάζαμε τότε μέσα και την AFREK).

gonso":28uowrs4 said:
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ:

Ε10) Οι χώρες της Μεσογείου, που δεν έχουν τουριστική Τσάρτερ εταιρεία.

Και εδώ έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ποιά είναι η Μεσόγειος και τί είναι.... χώρα, πρίν κάν κοιτάξουμε σε εταιρείες. Τρείς «χώρες», απεκλείσθηκαν. Το Γιβραλτάρ δεν είναι χώρα. Ούτε η Παλαιστίνη, μιάς που είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση από μερίδα του υπόλοιπου κόσμου άρα με αστερίσκο στον ΟΗΕ. Το Μοντε Κάρλο είναι Πριγκηπάτο και δεν έχει κάν αεροδρόμιο. Παρ’όλα αυτά, ΔΕΝ αφαιρέθηκαν βαθμοί ποινής από αυτά. Απλά δεν πήραν τον 1 βαθμό του σωστού.

Πάμε τώρα στις χώρες που δεν έχουν τουριστική τσάρτερ εταιρεία και είναι οι σωστές απαντήσεις:

Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία, Κύπρος, Λιβύη, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαρόκκο, Σλοβενία και Συρία.

Πήρα ώς απάντηση τις εξής χώρες που είναι λάθος:

Κροατία > Trade Air
Αίγυπτος > Air Cairo
Ελλάδα > Bluebird
Ισραήλ > Arkia
Ιταλία > Neos
Λίβανος > Berytos, MenaJet, GlobeJet
Τυνησία > Nouvelair

Εάν υπάρχουν πιθανές ενστάσεις σε αυτά, ευχαρίστως να τις συζητήσουμε.

Όσον αφορά τις Arkia και Neos δεν τις θεώρησα charter γιατί αυτοπροσδιορίζονται ως scheduled στα abouts των sites τους. Για την bluebird επειδή είχε πάρει δρομολόγια από ΥΠΑ επίσης δεν την θεώρησα charter.

E11. Με το που είδα φάτσες κατάλαβα τις ανατολικές "καταβολές". Ως διεστραμμένο μυαλό θεώρησα προφανή απάντηση το Α300-600 για αυτό και έψαχνα για Α310. κατέληξα στην PIA. Και μετά από πολύ ψάξιμο....
Ο πουκαμισάτος Umar Anis με τον Capt. Imran Aziz
http://www.historyofpia.com/forums/viewtopic.php?f=6&t=5411

Ένσταση

Αφού πρώτα καταγγείλω τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες κέρδισε την πρώτη θέση ο νικητής του εύκολου κουίζ καθώς και τη συναλλαγή που έγινε κάτω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θέλω να καταθέσω δύο ενστάσεις:

Στην Ε2 (νομίζω πως) θα πρέπει να προστεθεί και η βελγική ΤΝΤ η οποία έχει στο στόλο της Α300-600. Β737, Β747, Β757, Β767 και Β777.
Επίσης, ίσως θα έπρεπε να θεωρηθεί σωστή (ή τουλάχιστον να μη θεωρηθεί λάθος) και η DHL Express.
Στην Ε10 η Βοσνία έχει την East Air (Boeing 737-300) με έδρα την Tuzla και η Συρία έχει την Cham Wings Airlines (MD83) η οποία έχει έδρα τη Δαμασκό.

Για την Ε10, θα συμφωνήσω με τον christos_uoa σχετικά με την Arkia η οποία θεωρεί(ται) ότι πραγματοποιεί scheduled πτήσεις και επιπροσθέτως να πω σχετικά με την Air Cairo ότι δεν την έλαβα υπ' όψη γιατί τη θεώρησα θυγατρική της Egyprtair (άρα scheduled).

Re: Ένσταση

fotis":34zlnq47 said:
Αφού πρώτα καταγγείλω τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες κέρδισε την πρώτη θέση ο νικητής του εύκολου κουίζ καθώς και τη συναλλαγή που έγινε κάτω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ...

Λάθος πληροφορίες έχεις...Πάνω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι έγινε

Και εγώ είχα βάλει την ΤΝΤ βασιζόμενος εδώ http://www.tntliege.com/67_A300-600F.html αλλά σύμφωνα με αυτό http://www.airfleets.net/flottecie/TNT Airways-stored-a300.htm είναι stored οπότε μάλλον για αυτό δεν την μέτρησε ως σωστή

Edit: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών δεν γνωρίζω καθόλου τον gonso

"Respect" για τη φωτογραφία με τον μουστακαλή!!!

διατηρώ τις δικές μου ενστάσεις για το Δυτικό αεροβοήθημα: VOR/DME GAR: 39o 36'23''N 19o 54'34''E (Γαρίτσα)...

...και το Don Scott Field (Ohio State University Airport) το οποίο έχει όνομα "ποδοσφαιριστή" μια και κάπως ονομάζονται οι "παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου"... :)

Μία ένσταση, όχι ότι αλλάζει το νικητή αλλά just for the credit: Το Hato του Curacao είχε βρεθεί και από μένα. Δεν έχω κάτσει να αθροίσω αν περάστηκαν οι βαθμοί ή όχι, και δεν έχει και πολύ σημασία. Just the credit ότι το βρήκα μαζί με το νικητή :)