Fiumicino (Leonardo da Vinci) - FCO

• Thread starter Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αν πετάς με Alitalia, έχεις την επιλογή να πάρεις και τα λεωφορεία της Alitalia που σε μεταφέρουν από το fiumicino στο κέντρο και τούμπαλιν... κάνεις κράτηση μέσα από την ιστοσελίδα της... η τιμή διαμορφώνεται στα 7 ευρώ η κάθε διαδρομή... η μισή τιμή ακριβώς από το τρένο Leonardo express.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις σας ! Από όλα αυτά που μου έχετε πει, το ταξί φαίνεται να είναι η πιο βολική λύση, καθώς το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Via Veneto κοντά στην Barberini Fontana di Trevi, από όπου περνά η γραμμή Underground Α που δεν βολέβει για Tiburtina, αλλά για Termini. Το LeonardoExpress κοστίζει 14 ευρώ το άτομο, άρα οι στους 4 βγαίνει 56 ευρώ, η άλλη γραμμή κάνει 8 ευρώ + 1,50 ευρώ για το εισητήριο του Underground, άρα είναι 2,50 ευρώ φθηνότερα από το ταξί. Προτιμώ να πιω ένα καφέ λιγότερο και να γλυτώσω όλη αυτή την ταλαιπορία ! Παρ' όλα αυτά σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε ! Και κάτι τελευταίο: υπάρχει πουθενά τόπος στο αεροδρόμιο για spotting; Καμιά ταράτσα, καμιά βεράντα; :great:

τα ταξι εχουν φιξ ταριφα για προορισμούς εντός των τειχών και όχι μόνο, τελεια και παυλα. καμμία συγκριση δεν γινεται ούτε με δικούς μας ούτε με βούλγαρους, αν ειναι δυνατόν..το κρατος είναι οργανωμένο και λειτουργεί. εννοείται παιρνουμε ΜΟΝΟ νομιμα ταξί, σε περίπτωση που ζητηθει εξτρα χρεωση καλούμε αμεσως 112, Carabinieri δηλ, και να ειστε σιγουροι κανεις ταριφας δε ρισκαρει Αυτοφωρο+απώλεια της αδειας για μερικα ευρω. και φυσικά λειτουργει (και εκ των υστερων) το γραφειο παραπονων του Δημου που υπαρχει στο λινκ. σε καθε περιπτωση ζητουμε αποδειξη και ΠΟΤΕ δεν πληρωνουμε κατι παραπανω απο τη φιξ ταριφα. ποτέ δεν ρωτάω πόσο κανει, εντος των τειχων δινω το ποσό που πρεπει 48Ε τωρα και αν μου ζητουσαν παραπανω τηλ 112. δεν μου εχει τυχει ποτε ακομα. μία φορά στη Ναπολη μου ζητησαν παραπάνω (κι εκει φιξ ταριφα από το αεροδρομιο) και με την απειλη του 112 εκανε πίσω ολοταχως ο ταριφας. αστεια πραγματα να μας κλεβουν κιολας με τοσο αυστηρους νομους..
http://www.viviromaintaxi.eu/index-eng.php

Πάντως και τα 48 ευρώ δεν είναι χαμηλό ποσό.Ίσα ίσα

48 € .... Εξαρτάται το budget του καθενος :D

πχ με terravision μεχρι termini (4€ - online) και μετά μετρο (1.5€) είναι σίγουρα φτηνότερα αλλά όλα αυτά είναι υποκειμενικά. (αν έχουν πολλές βαλίτσες, αν βρεχει, αν βιάζονται κλπ κλπ)
( btw με λεωφορείο μεχρι EUR Magliana και μετά μετρό είναι ακόμη φτηνότερα! )

Αν κάποιος ταξιδεύει μόνος του η τιμή είναι φαρμακείο.Δυστυχώς τα ταξί στην Ευρώπη είναι πονεμένη ιστορία.Αλλά εδώ το αστείο είναι ότι η τιμή προκύπτει κατόπιν συμφωνίας για προστασία του καταναλωτή.Όπως τα δικά μας 35 ευρώ για Ελβεν.
Είχα διαβάσει ότι η αντίστοιχη τιμή ήταν 40 ευρώ το 2011, άρα 20% αύξηση σε καιρούς κρίσης και τόσο μικρό διάστημα, μου φαίνεται υπερβολή προσωπικά.

billaras":dl015ko9 said:
48 € .... Εξαρτάται το budget του καθενος :D
πχ με terravision μεχρι termini (4€ - online) και μετά μετρο (1.5€) είναι σίγουρα φτηνότερα αλλά όλα αυτά είναι υποκειμενικά. (αν έχουν πολλές βαλίτσες, αν βρεχει, αν βιάζονται κλπ κλπ)
( btw με λεωφορείο μεχρι EUR Magliana και μετά μετρό είναι ακόμη φτηνότερα! )
48 E με τα μετρα της χωρας και για διαδρομή 40-50' είναι λογική τιμή, πόσο μαλλον οταν ισχυει για 4 ατομα και αποσκευες.
η δε τιμή ηταν σταθερή για 6+χρόνια (από 6/9/2006) παρολες τις αυξησεις των καυσιμων.
η λύση που προταθηκε ειναι πιο φθηνη αλλα σε ωρες αιχμης ειναι ιδιαιτερα χρονοβορα. μου εχει τυχει λεωφορειο που κανει πάνω από 1 ωρα για EUR, χωρια φυσικά την αναμονή του λεωφορειου+μετρό μετά..

Το θέμα διευθετήθηκε με την ομάδα. Καταλήξαμε στην επιλογή του ταξί, καθώς δεν θα ταλαιπωρηθούμε καθόλου και έτσι θα κρατήσουμε αντοχές για τις υπόλοιπες μέρες. Χαλάλι τα 5 ευρώ παραπάνω που θα πληρώσουμε. Επίσης στη στρογγυλή τραπέζη συζητήθηκε και το θέμα της εκδρομής. Βέβαια οι μέρες μας είναι λίγες (5 στο σύνολο) αλλά ο σκοπός είναι περισσότερο πνευματικός (αξιοθέατα, ιστορία κτλ) παρά υλικός (ψώνια). Άρα μια μονοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία και Πίζα θα ήταν καλή. Γνωρίζω πως αυτά τα δύο συνδιάζονται μέσα σε μια ημέρα, καθώς το έκανα παλαιότερα. Τα αποτελέσματα της έρευνας όσο αφορά τον οικονομικό τομέα, που είναι και ο πιο βασικός, δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά, καθώς το δρομολόγιο Termini-Firenze-Pisa-Termini κοστίζει γύρω στα 65 ευρωπουλάκια το άτομο. Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες της ιταλικής σιδηροδρομίας αν υπάρχει κάποιο ομαδικό εισητήριο που θα μπορούσαμε να κόψουμε 4 άτομα και να περιλαμβάνει αυτή τη διαδρομή, η οποία θα πραγματοποιείται μέσα σε μια ημέρα και σε χρόνους που θα μπορούμε να δούμε και τίποτα στις πόλεις (να μη χρειαστούμε δηλαδή 8 ώρες από Ρώμη-Φλωρεντία και 10 ώρες από Πίζα-Ρώμη). Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να κλείσουμε τα εισητήρια online για να πετύχουμε καλύτερες τιμές. Απολογούμαι για το off topic, αλλά δεν ξέρω που αλλού θα μπορούσα να υποβάλω τα ερωτήματά μου ! Ευχαριστώ !

Κλείνεις μέσω του http://www.trenitalia.it . Όσο πιο νωρίς κλείσεις, τόσο φθηνότερα είναι τα εισητήρια, αν κλείσεις ενάμιση με δύο μήνες πριν βρίσκεις και με 19 ευρώ το πήγαινε. Αν κλείσεις online, θα σου στείλουν τόσο email όσο και μήνυμα στο κινητό σου, οπότε μετά αυτό που σου χρειάζεται είναι το PNR, το οποίο θα είναι κοινό για όλους αν κλείσετε όλοι μαζί τα εισητήρια.

Το email που σου στέλνουν είναι κάπως έτσι:

Treno: Frecciabianca xxxx del xx/xx/2013
Partenza: Bologna Centrale (Ore: xx:xx); Arrivo: Milano Centrale (Ore: xx:xx)
Carrozza: x; Posto: x (Posti a sedere con prenotazione) ;
Tariffa: Super Economy; 1 Adulti; 2ª CLASSE Nome Viaggiatore:Xxxxx xxxxxxx;

Codice prenotazione (PNR): Xxxxxxx
Codice Master: xxxxxxxxxxxxxxxxx
Prezzo: EUR xxxxx
Carta fedelta:
Codice azienda: -
Consegna del biglietto: Biglietto Elettronico
Biglietto acquistato da/i: Xxxxxxxxxxx
Codice Cambio Prenotazione (CP): xxxxxxx
Codice Biglietto: xxxxxxxxx

Εγώ θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις από πίζα, έχει ένα τρένο που σε πάει απευθείας, φεύγει 8.10 από ρώμη και φτάνει πίζα 10.57 . Σε μιάμιση ώρα την πίζα την έχεις ξεμπερδέψει, μόνο η πλατεία των θαυμάτων αξίζει. Μετά παίρνεις το τοπικό τρένο για φλωρεντία, γι αυτό δε χρειάζεται να κλείσεις από πριν, απλά αγοράζεις 4 εισητήρια από το σταθμό, 7.80 το ένα έχουν (μην ξεχάσεις να τα ακυρώσεις αυτά τα 4, ενώ για το ρώμη-πίζα και την επιστροφή φλωρεντία-ρώμη δε χρειάζεται, σου αρκεί ο κωδικός κράτησης PNR). Έτσι γύρω στις 14.30-15 είσαι φλωρεντία και μένεις εκεί μέχρι το βράδυ, κλείνοντας από τώρα την επιστροφή από firenze smn για roma termini.

Αυτό τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε, πρώτα Πίζα και μετά Φλωρεντία. Αλλά καθώς προσπαθούσα να αγοράσω τα εισιτήρια αυξήθηκε η τιμή της μιας διαδρομής και δεν μου επέτρεπε να συνεχίσω τη διαδικασία πληρωμής. Και η νέα τιμή ήταν ακριβότερη και τελικά έκλεισα πρώτα Φλωρεντία και μετά Πίζα. ΑΛΛΑ ο πανέξυπνος μου υπολογιστής χρησιμοποιώντας το auto suggestion του συμπλήρωσε το επιθέτο μιας φίλης μου λάθος. Και δεν ξέρω αν πειράζει που είναι αναγράφεται λάθος το επίθετο της. Προσπάθησα να το αλλάξω από το modify your booking αλλά δεν μου το επιτρέπει. Να στείλω email να το διευθετήσω ή δεν χρειάζεται; Έκλεισα εγω τα εισιτήρια, συνεπώς έχουν το ίδιο PNR και εκδόθηκαν στο όνομα μου αλλά στο αναλυτικό γράφει τα ονόματα και των τεσσάρων. Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες και τη βοήθεια ! Θα ανταποδώσω με trip report ! :D

Υ.Γ.: Αν όντως χρειάζεται να στείλω email, θα μπορούσατε να μου το βρείτε; Επειδή στο Contact της ιστοσελίδας είναι μόνο ιταλικά και το io sono uno bello ragazzo δεν αρκεί για αυτή την περίπτωση !!!