Frequency scanner / AirBand

Έτσι ακριβώς φίλε bilirius κανονικά για να είσαι νόμιμος πρέπει να δώσεις εξετάσεις στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. Υπάρχει η δυνατότητα αυτό να το κάνεις στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=263&id=&tid=263 και εδώ http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=769&id=&tid=777 όπου έχει και θέματα εξετάσεων. Συνήθως αυτές γίνονται 2 φορές το χρόνο, Μάρτη και Οκτώβρη.
Όσον αφορά το YAESU FT-60E για αυτό που το θες είναι μια χαρά. Μπορείς να κάνεις ακρόαση της airband αλλά και να μιλάς με φίλο σου simplex (είπαμε νομίμως πρώτα με άδεια) στο φάσμα π.χ.144 - 148 MHz με την ισχύ εξόδου 5W που έχει. Όμως αυτό δεν είναι απόλυτο μιας και η διάδοση των ραδιοκυμάτων εξαρτάται κατά πολύ από τα εμπόδια που υπάρχουν και στην περιοχή της Δελφών υπάρχουν ψηλά και πολλά εμπόδια...
Αυτά εν ολίγοις για να πάρεις έτσι μια ιδέα.
 
ΑγοράAir-Band Scanner

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι καινούργιος στο forum.Και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις για αυτό.Όπως καταλάβατε είμαι λάτρης της Αεροπορίας, γι' αυτό και θα ήθελα την βοήθειά σας.Ποιο scanner θα μου προτείνατε να αγοράσω?(μέχρι 60ε μπορώ να δώσω).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Αριστοτέλης(μαθητής Λυκείου)
 
Γεια σου Αρη

Στα γρήγορα, θα σου έλεγα το AR-108 της Maycom. Πωλείται και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Μια ματιά σε όλες τις σελίδες αυτού του τtopic θα σου ήταν πολυ διαφωτιστική :D
 
Με αυτό θα πιάνω όλες τις VHF και UHF συχνότητες της Πολεμικής Αεροπορίας?
 
Μόνο τις VHF. Και τις Πολεμικής και της πολιτικής βέβαια. Αν θέλεις και UHF θα πρέπει να πας σε άλλο δέκτη που να είναι dualband VHF/UHF και ίσως (όχι απαραίτητα όμως) σε λίγο υψηλότερο κόστος.
 
Μπορεις να βρεις καινουργια και μεταχειρισμενα ΣΚΑΝΝΕΡ στο διαδυκτιο ( σε ελληνικες σελιδες οπως το ΡΙΚΑΡΝΤΟ , αλλα και ξενες , πχ ΕΒΑΥ ) Θελει ομως πολυ υπομονη και ψαξιμο σε συνδιασμο με γνωση του αντικειμενου . Η γνωμη μου , να επικοινωνησης με υπευθηνους ηλεκτρονικων καταστηματων ( πχ FREE BYTES στην Αθηνα = http://www.freebytes.com/catalog/index.php , ΜΕ'Ι'ΜΑΡΗΣ στην Θεσσαλονικη = http://www.meimaris.com/ ) που εχουν και γνωση και μεγαλη γκαμα και να σε βοηθησουν να διαλεξεις .
 
Καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο φόρουμ, εγώ χρησιμοποιω δυο δέκτες της eton που είναι μαζί και ραδιόφωνα παγκοσμίου λήψης. Το g3 και το satellit 750. Τι γνώμη έχετε για αυτούς τους δέκτες; Με ενα σκανεράκι μήπως άκουγα καλύτερα;
 
Οι δεκτες που αναφερεις εχουν vhf airband συχνοτητες? δηλ.118-136? Αν ναι ακους τις VHF ΚΑΙ ΟΧΙ τις UHF της πολεμικης αεροποριας..Απο την αλλη ομως με αυτους τους δεκτες ακους τις HF.Συνηθως ομως αυτες οι συχνοτητες χρησιμοποιουνται σε υπερατλαντηκες πτησεις.για να τις ακουσεις θελεις και την καταλληλη κεραια,που διαφερει εντελως απο αυτες για VHF-UHF
 
giorgos365":ibdbl67t said:
Οι δεκτες που αναφερεις εχουν vhf airband συχνοτητες? δηλ.118-136?
Το Satellit 750 σίγουρα έχει κάλυψη VHF/AM 118-137 MHz. Δεδομένου ότι το έχω περιεργαστεί μόνο σε έκθεση καταστήματος, δεν είμαι σε θέση να ξέρω πόσο καλά αποδίδει στην ζώνη αυτή, ιδίως σε περιβάλλον με ισχυρούς ραδιοφωνικούς σταθμούς FM (88-108 MHz).
 
Με μια εξωτερική κεραία που έχω στο μπαλκόνι ακούω αρκετά καλά. Βέβαια με πολλά παράσιτα, αλλά ευτυχώς έχει ρύθμιση για squelch.
giorgos365":jjnbtb9f said:
Οι δεκτες που αναφερεις εχουν vhf airband συχνοτητες? δηλ.118-136? Αν ναι ακους τις VHF ΚΑΙ ΟΧΙ τις UHF της πολεμικης αεροποριας..Απο την αλλη ομως με αυτους τους δεκτες ακους τις HF.Συνηθως ομως αυτες οι συχνοτητες χρησιμοποιουνται σε υπερατλαντηκες πτησεις.για να τις ακουσεις θελεις και την καταλληλη κεραια,που διαφερει εντελως απο αυτες για VHF-UHF
Καλύπτουν και οι δυο την airband, αλλά όπως είπες οχι UHF
 
Top