GainJet

• Thread starter Thread starter seven4seven
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Νέα ελληνική εταιρεία με 757;

Συγκρινεις ανομοια μεγεθη. Οι πρωτη κατηγορια που συμφωνω οτι κουτσοδουλευουν ειναι τσαρτερ εταιριες με καποια αεροπλανα ενος σημαντικου μεγεθους. Η αλλη κατηγορια ειναι εταιριες κυριως για VIP πτησεις με μικρα αεροπλανα και ελικοπτερα. Τι σχεση εχουν;
Το αν οι τσαρτερ εταιριες στην Ελλαδα ειναι υποβαθμισμενες , αυτο ειναι δικο τους προβλημα. Γιατι στο εξωτερικο ειναι οργανομενες; Για οσους βεβαια ισχυριζονται ορθα οτι δεν υπαρχει μεγαλο Tour operating οπως στο εξωτερικο θα τους αναφερω οτι εκτος απο συνεπεια στα τακτικα , αναλογη συνεπεια εχει η Aegean και στα τσαρτερ κυριως με πακετα ιταλικων και γαλλικων Τ.Ο.Αρα γιατι μια εταιρια και μαλιστα με το πλεον καταλληλο τσαρτερ αεροπλανο (757) να μην δημιουργηθει;Εξαλλου λιγες VIP εταιριες διαθετουν μεγαλα αεροπλανα.

Φημες λενε οτι τα MD ειναι στον στολο και το 757 τελος καλοκαιριου με business configuration.

Re: Νέα ελληνική εταιρεία με 757;

Αυτό λέω κι εγώ! Δεν μπορούν να συγκριθούν αυτά τα δύο. Γι΄αυτό λέω ότι κάνουν καλά αυτοί που ασχολούνται με τις VIP πτήσεις (και αρχίζουν να επενδύουν και σε μεγάλα VIP αεροπλάνα), αλλά και αυτοί που θέλουν να φτιάξουν νέες εταιρείες.
Γιατί να επενδύσουν σε κάτι που ξέρουν ότι όποιος το ξεκίνησε στην Ελλάδα έφαγε τα μούτρα του, όπως τα charter, ενώ βλέπουν ότι το business aviation δείχνει να έχει ψωμί;
Μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι μου αρέσει αυτή η κατάσταση. Και εγώ θα ήθελα να δω στην Ελλάδα ελληνικές εταιρείες charter να φέρνουν τουρίστες, αντί για ξένες. Φαίνεται όμως ότι ακόμα είμαστε μακρυά από κάτι τέτοιο.
Είμαι πάντως από αυτούς που βλέπουν κάθε νέα προσπάθεια με ελπίδα και αισιοδοξία.

Έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα όμως, από μένα off topic τέλος εδώ.

Σωρός πληροφοριών για την GainJet.
Gulfstream G200 με νηολόγιο SX-IRP πέταξε ferry flight CYYR-EGGW για παράδοση στην GainJet!
Σήμερα στο site της εταιρείας προστέθηκε και το SX-IRP αλλά και το 757 on order!
Περιέργως δεν αναφέρονται τα δύο MD-83!

Το SX-ONE (G200) έχει αποχωρήσει απο το στόλο απο τον Απρίλιο και τώρα πετάει σαν OE-HSG.

Η Μeelad Air έβαλε στο site της τα 2 MD-83 που θα πετάνε για την Gainjet
SX-DMH & SX-DMM

Τα εχει εδω και 2+ βδομαδες... :doubt:

Μερικων ημερων ειναι το κολαζ στην κεντρικη (απαισια ποιοτητα των φωτο!!!) :wall:

Σύμφωνα με πληροφορίες πρέπει να ήρθε το ένα από τα 2 MD-80 στα κόκκινα χρώματα της Meelad. Μήπως γνωρίζει κανείς?

ΓΙα χτες στις 2035 ήταν προγραμματισμένο να φτάσει από ARN ως GNJ173 το OELMM.