H Star Airways στην Ελλάδα;

• Thread starter Thread starter spotterakis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

spotterakis

Concorde-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
EZY
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
"Έπεσα" πάνω σε αυτή τη νέα λόκο αλβανική εταιρεία, η οποία υποθετικά θα ξεκινήσει πτήσεις από Απρίλιο προς Θεσσαλονίκη από τα Τίρανα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται στο πινακάκι με τους προορισμούς (chi siamo) (στο destinazioni έχουν και την Αθήνα). Οι πτήσεις θα γίνονται με 2 μισθωμένα Α-320 στην κλασική βερσιόν των 180 θέσεων..Λεπτομέρειες ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Δεν ξέρω εάν είναι εταιρεία-φάντασμα ή πρόκειται για σοβαρή προσπάθεια,αλλά οι διμερείς συμφωνίες επιτρέπουν την έναρξη πτήσεων σε μια οποιαδήποτε αλβανική εταιρεία;κι αν ναι, τόσο καιρό γιατι δεν πετάει η Albanian airlines ή Belle Air στη Θεσ/νίκη, η οποία κάποτε είχε και αυτή πρόθεση να πετάξει Ελλάδα..(με την πρόθεση έμεινε..)..
Προς το παρόν το σάιτ δεν είναι ενεργό και λειτουργεί μόνο στα ιταλικά (ακούγεται ότι πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται πρώην στελέχη της πολύπαθης myair)..
Eάν τελικά ξεκινήσει μακάρι να έρθει και Θεσ/νίκη να προσφέρει μια γρήγορη εναλλακτική για Αλβανία..Και μη μου πείτε ότι δεν θα πιάσει γιατί είναι κοντινή η απόσταση από εδω, διότι κ από τον Ιταλικό βορρά δεν είναι μακριά αλλά σκοτώνονται ΑΖ/ΑΡ,Belle air, Albanian Airlines..(αν και ενα 180 Α-320 είναι πολύ μεγάλο για αρχή..)

http://www.starairways.al/

Στο chi siamo-flotta δείτε τα Α-320

Υ.Γ. όποιος γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία και το όλο εγχείρημα ας μας διαφωτίσει..

Η Θεσσαλονίκη ποτέ δεν είχε πολλούς Αλβανούς (συγκριτικά με Αθήνα) και είναι πολύ κοντά στα αλβανικά σύνορα για να είναι κερδοφόρο ένα τέτοιο δρομολόγιο.

Ναί η Θεσ/νίκη έχει πολλά άτομα που κατάγονται από Αλβανία όπως και στην Αθήνα.......Όλλα αυτά τα άτομα θα προτιμήσουν να πάρουν το αεροπλάνο για να είναι σε πολύ λίγο χρόνο στα Τίρανα! Είναι πολύ καλή περίπτωση.......Να και κάποιες φωτογραφίες απο παλιές τσάρτερ πτήσεις των Αλβανικών εταιριών στην Ελλάδα.........http://www.airliners.net/photo/Hemus-Ai ... 36faa3d895
http://www.airliners.net/photo/Albanian ... 6dd70caeee

teris3":3n593utu said:
Η Θεσσαλονίκη ποτέ δεν είχε πολλούς Αλβανούς (συγκριτικά με Αθήνα) και είναι πολύ κοντά στα αλβανικά σύνορα για να είναι κερδοφόρο ένα τέτοιο δρομολόγιο.

πολύ κοντά δεν το λες, το google maps το βγάζει 6Ω17Λ με αυτοκίνητο, πόσο μάλλον με λεωφορείο που κάνουν συνήθως αυτά τα δρομολόγια.

teris3":1bbkngh3 said:

:shock: :shock: Ή δεν ζεις στη Θεσ/νίκη ή (αν ζεις)δεν βγαίνεις από το σπίτι σου συχνά!!..Επίτρεψε μου να διαφωνήσω γιατί εργάζομαι σε υπηρεσία που με φέρνει καθε μερα σε επαφή με αλλοδαπούς...Οι Αλβανοι και οι Γεωργιανοί είναι οι 2 μεγαλύτερες μεταναστευτικές κοινότητες στην πόλη μου...!
Πάντως εάν η Star Airways έρθει στη Θεσ/νίκη θα είναι η πρώτη τακτική σύνδεση της πόλης με τα Τίρανα μετά την διακοπή δρομολογίων της πΟΑ εδώ και μια δεκαετία ή και παραπάνω..

Ωραίο το airbusακι τους.....αλλά 180 θέσεις δεν νομιζω να έχει καλές πληρώτητες....μακάρι να βγώ λάθος. :)

spotterakis":zio8up6b said:
teris3":zio8up6b said:

:shock: :shock: Ή δεν ζεις στη Θεσ/νίκη ή (αν ζεις)δεν βγαίνεις από το σπίτι σου συχνά!!..Επίτρεψε μου να διαφωνήσω γιατί εργάζομαι σε υπηρεσία που με φέρνει καθε μερα σε επαφή με αλλοδαπούς...Οι Αλβανοι και οι Γεωργιανοί είναι οι 2 μεγαλύτερες μεταναστευτικές κοινότητες στην πόλη μου...!
Πάντως εάν η Star Airways έρθει στη Θεσ/νίκη θα είναι η πρώτη τακτική σύνδεση της πόλης με τα Τίρανα μετά την διακοπή δρομολογίων της πΟΑ εδώ και μια δεκαετία ή και παραπάνω..

Χαχαχαχα...φίλε spotterakis , και συχνά από το σπίτι μου βγαίνω και δουλέυω σε ξενοδοχεία που έχουμε πλέον 70% αλλοδαπούς.
Γιαυτό και σου ξαναλέω -σε περίπτωση που δεν έγινα κατανοητός- η Θεσσαλονίκη ΔΕΝ έχει πολλούς Αλβανούς συγκριτικά με τον πληθυσμό της.
Οι Γεωργιανοί ασφαλώς και είναι 20πλάσιοι στην Θεσσαλονίκη με δικές τους περιοχές και καταστήματα.
Οι Αλβανοί ούτε κατά διάνοια δεν συγκρίνονται με τους Γεωργιανούς από πληθυσμό. Ούτε κατά διάνοια.
Από αυτούς που μπάινουν Ελλάδα το 95% κατεβαίνει Αθήνα και ένα 5% μένει Θεσσαλονίκη.