Hellas Jet news !

  • Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
skyMAN δηλαδή τώρα μας είπες:

1. Ότι οι λίστες της EASA και οι SAFA inspections είναι σικέ (μήπως είναι και η EASA μαγαζάκι του Βασιλάκη?)
2. Ότι η Α3 (τι κάνει νιάου στα κεραμίδια) δεν έχει την ασφάλεια πτήσεων ως πρώτη προτεραιότητα.

Μετά μας προτρέπεις να αναρωτηθούμε μαζί σου, για να μην τα κάνεις όλα μόνος σου.

Και 'γώ αναρωτιέμαι μήπως κάνω βλακεία που ασχολούμαι μαζί σου? :with:
 
καταρχην εισαι εριστικος και νομιζω οτι ετσι δεν κανουμε συζητηση.
Κατα δευτερον οχι δεν ειπα οτι ειναι σικε....εξηγησα τι εννοω αλλα μαλλον δεν το διαβασες καλα.
αναφερθηκα στο μεγεθος των εταιρειων και στις διαφορες τους.
τοσα ατυχηματα εχουν γινει και καμμια απο αυτες τις εταιρειες δεν ειναι πουθενα σε καμμια λιστα.αρα παει αναλογικα
οσο για την Α3 , ε ναι πως να το κανουμε , οι περισσοτερες ενδιαφερονται για το πως θα σερβιρουν το δισκο και πως θα φαινονται
κατα την διαρκεια του σερβις.
αυτο ειναι το ζητουμενο ? η για να μην υπερβαλλουμε...μονο αυτο ειναι το ζητουμενο?
εγω εχω τυχει σε πτηση με πολλες αναταραξεις και οι κοπελες φοβοντουσαν πιο πολυ απο καποιους επιβατες...και αυτο ειναι ενα απλο
περιστατικο.......
αλλα οκ ...μην τα παιρνεις δεν μαλωνουμε εδω
λυνουμε τις αποριες μας
 
Οι μετρήσεις πιθανότατα μετράνε τη βαρύτητα / σημαντικότητα που έχει το κάθε περιστατκό ή εύρημα και όχι την ποσότητα. Μπορεί να έχει πολλά αεροπλάνα η Alitalia και ΟΑ αλλά έχουν και αρκετά οργανωμένες τεχνικές βάσεις. Οι άλλες δύο και λόγω μεγέθους μου φαίνεται πιο πιθανό να αποφέυγουν μικροελέγχους για περιορισμό κόστους.
 
Οι έλεγχοι είναι ποιοτικοί.
Δεν έχει τόση σημασία το παράπτωμα που καταγράφεται αλλά το κατά πόσον η εταιρεία 1)έχει και 2)μπορεί να εφαρμόσει εγκεκριμένες διαδικασίες ώστε το πρόβλημα να μην συνεχίζεται και να μην ξανασυμβεί.
Τη χειρότερη θέση έχουν οι εταιρείες που διαπιστώνεται οτι δεν έχουν επαρκείς εγκεκριμένες διαδικασίες αλλά και δεν μπορούν να ελέγξουν/βελτιώσουν/επιβάλουν την εφαρμογή σε αυτές που ήδη διαθέτουν (γιατι κάποιες βασικές διαθέτουν ώς προαπαιτούμενο για να πάρουν το AOC).
Οι υπόλοιποι αν μπορέσουν να αποδείξουν οτι συμμορφώνονται γρήγορα και αποτελεσματικά δεν υπάρχει λόγος να συμπεριληφθούν σε οποιαδήποτε "λίστα".

Αυτά γενικά για το πνεύμα κάτω από το οποίο γίνονται αυτοί οι έλεγχοι, για το θέμα της HJ δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Είναι λογικό όμως μικρές εταιρείες με 2, 3 αεροσκάφη να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου λόγω κόστους αλλά και λόγω "κουλτούρας" του προσωπικού τους.
 
Α320 της Α3 έκανε go-around στη Γερμανια και πετουσε straight and level πανω απο τα σπιτια πολυ πιο κατω απο το επιτρεπομενο υψος, και πριν 2 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά Α321 της Α3 εχασε κινητηρα μετα την απογειωση απο πουλια και το αεροπλάνο συμφωνα με αναφορές απο κυπριους ελενκτες ανεβοκατεβαινε επικινδυνα σε σημειο ο πυργος ελενχου να δωσει εντολη σε αεροπλανο των κυπριακων αερο. να μην αρχισει την καθοδο του και να μεινει στα 6000 ποδια για αποφυγη πιο δυσαρεστων γεγονοτων,οι δε πιλοτοι της Α3 ζητησαν να επιστρεψουν στη Λαρνακα μετα την βλαβη αλλα αργησαν υπερβολικά να δηλωσουν οτι ειναι σε κατασταση emergency (πραγμα πολυ σημαντικο για να εχεις προτεραιοτητα και η πυροσβεστικη και πρώτες βοήθειες να ειναι σε ετοιμοτητα).Ολα αυτα ομως δεν δημοσιευτηκαν ποτε απο εφημεριδες και ΜΜΕ,και αυτο γιατι οι μεγαλες εταιριες εχουν μεγαλυτερη ''προστασια''.Ειναι πολυ πιο ευκολο να το κανεις με την π.χ τη Hellas jet η την Athens.Και για να μην μεινω στη Ελλαδα,οταν το 777 της ΒΑ προσγειωθηκε στο γρασίδι πριν απο την αρχη του διαδρομου στο heathrow ολοι εκαναν τους πιλοτους ηρωες ,ομως αργοτερα η ΒΑ απολυσε τον συγκριμενο καπετανιο για το λογο οτι εκανε πολλα λάθη(ενα απο αυτα αφησε τον συγκηβερνητη να πεταει σε τοσο κρισιμη στιγμη).Αν το εκανε 737 της Ryanair ολη Ευρωπη θα εβριζε και θα ελεγε πως η Ryanair δεν ειναι ασφαλης εταιρια.Δεν λεμε οτι η Hellas Jet ειναι το παραδειγμα ασφαλειας στη πτιση αλλα να μην τα ισοπεδωνουμε ολα.Εξαλου η χειροτερη δυσφμιση γι αυτους ειναι οι απληρωτοι υπαληλοι της.
 
Η διαφορά (όπως προανέφερε και ο Nontas) είναι ότι η A3 έχει τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες να ελέγξει, να αξιολογήσει και να αποφασίσει τι ενέργειες θα κάνει σχετικά με το γεγονός στην Κύπρο. Είναι πολύ σωστό να είναι πιο αυστηρά τα πράγματα με μια μικρή εταιρεία για το καλό όλων μας. Τα περισσότερα λάθη γίνονται από μικρές εταιρείες που προσπαθούν να επιβιώσουν με τέτοιες τακτικές. Μια αεροπορική εταιρεία πρέπει να τα λαμβάνει όλα υπόψη της όταν αποφασίζει τι κεφάλαιο θα επενδύσει και να ετοιμάζει ένα feasible Business Plan 5ετίας από την αρχή για να δει αν θα επιβιώσει και όχι να ακροβατεί
 
Ανεξάρτητα απο το τι θα γράψουν οι εφημερίδες και το τι θα πούν τα κανάλια οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είτε αυτοί λέγονται EASA είτε ΥΠΑ κάνουν τη δουλειά τους και οι λίστες που δημοσιεύουν είναι αντικειμενικές και βασισμένες σε ουσιαστικά στοιχεία. Ουδείς "άσφαλτος" καμία εταιρεία δεν είναι τέλεια. Μπορεί μερικοί να έχουν την δυνατότητα (δηλ χρήμα) να κάνουν "δημόσιες σχέσεις" με τα ΜΜΕ αλλά μέχρι εκεί. Αν πρέπει να μπούν σε λίστα με "ανασφαλείς" εταιρείες θα μπούν...
Το παράδειγμα με τον κυβερνήτη του 777 είναι χαρακτηριστικό του τι σημαίνει μία εταιρεία να έχει ισχυρούς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου. Ηρωας για τα ΜΜΕ, αλλά εφόσον διαπιστώθηκε οτι δεν έκανε αυτό που έπρεπε και υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα η εταιρεία του έδειξε την πόρτα "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν" των υπολοίπων.
Αλλά νομίζω ξεφύγαμε...
 
@skyMAN

Οκ, ό,τι πεις.

@fujitsu346

Αν δεν είσαι πολύ σχετικός με το χώρο έχεις κάθε δικαίωμα να λες ό,τι θες και να κρίνεις όπως θες (στην Ελλάδα είμαστε).

Αν όμως είσαι σχετικός με το χώρο και για να κάνεις τέτοια κριτική σε χειρισμούς πληρωμάτων θαλάμου διακυβέρνησης της Α3 τότε: είτε μέσα στο cockpit ήσουν είτε έχεις δει τις καταγραφές των FDM. Διαφορετικά το να άκουσες από κάποιον που άκουσε από controller ή από κάποιον που το Α320 πέρασε ξυστά πάνω από το κεφάλι του και άλλα, εγώ τα ακούω βερεσέ.
Sorry για το off topic.

Οι λίστες της EASA δεν είναι λίστες accident rates ή incident rates των εταιρειών. Επομένως θα μπορούσε μια εταιρεία που έχει υποστεί αρκετές επιθεωρήσεις χωρίς ευρήματα να είχε ατυχήματα ή συμβάντα. Και το αντίθετο, δε σημαίνει ότι επειδή βρέθηκαν κάποια ευρήματα η εταιρεία είναι επικίνδυνη, εφόσον κάνει ενέργειες για να εξαλείψει τις παρατηρήσεις.
 
Γιατι χρειαζεται να διεβασεις το FDM για να τα ξερεις αυτα? το να σου το λεει πληρωμα απο αλλο αεροπλανο που εβλεπε στο TCAS το 321 να πηγαινει 1200 ποδια μετα να ανεβαινει 2500...μετα να ξανακατεβαινει, να μην ακουν απο το ιδιο αεροπλανο το 321 να χρησιμοπιει την λεξη MAYDAY,και να ακουνε απο τους ελενκτες να διαταζουν το αλλο εισερχομενο αεροπλανο να μην αρχισει καθοδο εξαιτιας της καταστασης χρειαζεται FDM?Δεν κρινω τους χειριστες της Α3 αν ειναι ικανοι η οχι απλά λεμε οτι συμβαινουν πραγματικά επικινδινα πραγματα ακομα και στις μεγάλες εταιριες που ο κοσμος δεν μαθαινει ποτε.
 
Έχω την εντύπωση πως ό,τι συμβαίνει στην Α3, σε αυτό τουλάχιστον το forum το μαθαίνουμε. Για κάποια άλλα συμβάντα δε βγάζει άχνα κανένας. Το συγκεκριμένο συμβαν που αναφέρεις στη Λάρνακα έχει αναφερθεί στο forum από κάποιον επιβάτη της πτήσης, ο οποίος μέσα στις άκρες είπε ότι το αεροσκάφος έκανε στροφή και ξαναπροσγειώθηκε. Τώρα τα 1200 ποδια αρχικά, τα 2500 μετά και η εν συνεχεία κάθοδος γιατί είναι επικίνδυνα δεν το έχω καταλάβει. Το να δοθεί εντολή σε άλλο αεροσκάφος να μην κατέβει με ένα τέτοιο συμβάν σε εξέλιξη πάλι φυσιολογικό μου φαίνεται. Το MAY DAY δεν το σχολιάζω καθόλου. Μ' αρέσει που δεν κρίνεις και τα πληρώματα...

Υ.Γ. είμαι off topic, το ξέρω. Mods δεν ανοίγετε θέμα "ασφάλεια πτήσεων στη Α3" να βγάλουν τα σωθικά τους, αφού ύπάρχει τάση όλα τα θέματα να τα γυρίζουν προς τα εκεί..
 
Top