HER(CHQ)-ATH με Athens airways

• Thread starter Thread starter Lovethisflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φιλε Lovethisflight αφου εχεις τοσα παραπονα απο τις Αθηναικες γιατι δεν πετας με καποια αλλη εταιρια( Α3, ΟΑ)?Η εστω παρε το Superfast οπως αναφερεις σε προηγουμενο ποστ για να εισαι και <<σιγουρος>>.

Ξαναλεω πως ηταν 2 κοπελες που με "εξυπηρετησαν" της εταιριας! Δηλαδη το "τρεχα, τρεχα θα χασεις το αεροπλανο" δεν εχει κατι να σας πει; Ως γνωστον οι γραπτες περιγραφες ειναι φανερα πιο αδυναμες απο τις προφορικες...ποσο μαλλον αν ησασταν παροντες! Πραγματικα ολοι οι συμμετεχοντες σε αυτη τη συζητηση τα βλεπεται ολα ροδινα! Δηλαδη θα σας αρεσε να πληρωνατε ξενοδοχεια στα καλα καθουμενα και να ησασταν σπιτι σας την επομενη μερα; Δεν το καταλαβαινω αυτο το πραγμα... Σκεφτειτε μονο την ταλαιπωρια, και στα 2 ταξιδια! Δηλαδη, τι χρειαζοταν; Να κατσω με σταυρωμενα χερια και να πω: "Κατι ξερουν παραπανω, δεν πειραζει μωρε, συμβαινουν αυτα...". Συμβαινουν μια αλλα στην δευτερη δεν εχεις τη ιδια υπομονη!

Αγαπητε aakunz, σε ενημερωνω πως δεν εχω καμια ορεξη να τσακωνομαι, αν αναφερεσαι σε 'μενα φυσικα! Συμφωνω με αυτα που λες αλλα αν ειχε γινει κατι καλο κ παλι θα το ειχα αναφερει. Αυτη τη στιγμη αναφερω το κακη πλευρα που εζησα και προσπαθω να το υποστηριξω οσο μπορω! Δεν εχω τιποτα να χωρισω, ουτε γουσταρω να τσακωνομαι με απροσωπα ατομα! Ουτε ειμαι σε καμια αντιπαλη αεροπορικη... Τα εκανα αυτα στην Α' Γυμνασιου!

Φιλε Velerefontis, ανεφερα πουθενα οτι ειχα την επιθυμια να ταξιδεψω ξανα με την Αθηναικες Αερογραμμες ή ταξιδεψα; Που ειδες κατι τετοιο; Αυριο ξεκινουν οι διακοπες μου, και επειδη θα κανω αρκετες μετακινησεις εχω ηδη κανει τις απαραιτητες ενεργειες ωστε να ταξιδεψω σαν ανθρωπος με Α3, (εστω και χωρις μπριος)! :lol:

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ! :)
Υ.Γ. Αν την πατησω με την Α3, τρεχω να βρω διαδικτυο να σας παραθεσω την εμπειρια μου και να αναψουμε τα αιματα! Να ειστε σιγουροι για αυτο (για τα αιματα!) :D

Lovethisflight":1fd26hc9 said:
(...) Αυτη τη στιγμη αναφερω το κακη πλευρα που εζησα και προσπαθω να το υποστηριξω οσο μπορω! (...)

Αγαπητε μου, ακολουθεις το ιδιο σχεδιο των ΜΜΕ... Μονο το αιμα πουλαει! (εχεις δει εκτεταμενη αναφορα σε κατι θετικο στις ειδησεις? ΟΧΙ - ουτε και προκειται να διαβασεις εκτεταμενα σχολια μιας θετικης εμπειριας εδω. Απλα... Τον λογο γιατι στον εδωσα πιο πανω) Αλλωστε το παραδεχεσαι και εσυ ο ιδιος... Οποτε, ο,τι και να λες...

:banana:

Γεια σας και παλι! Εχω να παραθεσω αλλη μια ιστορια (οδυσσεια) με την ZF!

Ειχα πεταξει την προηγουμενη πέμπτη με την μεσημεριανή της ZF απο HER-ATH και είχε καθυστερηση 20' ! Και ξαναπέταξα χθές με ZF απο HER-ATH, 10:50 το πρωι και ειχαμε καθυστερηση 30' για αρχή, στη συνέχεια 40' και εδωσαν πιθανή ωρα αναχώρησης 11:55 ! Το θεμα είναι οτι εκτός του ότι επιβιβαστήκαμε στις 12:15, κάναμε και 50' στον αέρα...Αρκετη ωρα με πολλές αναταράξεις. 1+ ωρα καθυστερηση... Ερωτηση: Μηπως επρεπε να μας δωσουν κουπονια ή δωρεαν εισιτηριο?

Υ.Γ. Τα ντουλαπάκια των τελευταιων θεσεων ηταν ολα γεματα απο νερα - αποσκευες πληρωματος - καλαθακια και οτιδηποτε αλλο. Ρωτησα την αεροσυνοδο αν υπαρχει χωρος για να βαλω τη βαλιτσα μου και το λαπτοπ και με συμβουλεψε να τα βαλω κατω απο το καθισμα! Τις ειπα οτι δεν χωρανε και αυτο που ειχε να πει ηταν : "Δεν μας πειραζει η τσαντα, βαλτε τη πανω σας!!!". Ευλογα ρωτησα πως εφοσον εχω χειραποσκευες, δεν πρεπει να υπαρχει και ο αναλογος χωρος για να τα βαλω; Αυτο που ελαβα σαν απαντηση ηταν "Οχι απαραιτητα"...

Τα συμπερασματα δικα σας...

Re: Απορίες για flight info της Athens Airways

Αν ειχες προσεξει την safety card (εχει και αλλο εκτος απο συλλεκτικο σκοπο) εχει εικονιτσα που δειχνει να βαλεις μια τσαντα κατω απο το καθισμα σου (και ενας επιπλεον λογος για τις μεγιστα επιτρεπομενες διαστασεις για hand luggage υποθετω!!) Σε ο,τι αφορα τα πραγματα των αεροσυνοδων, θα πω οτι μαλλον δεν πετας συχνα (θελω να πω οτι αν πετουσες πιο συχνα θα ειχες παρατηρησει το ιδιο πραγμα και στα αλλα αεροσκαφη, με αλλες εταιρειες), μιας και σε ολες τις εταιρειες ( ειδικα που εχουν ειδικα μικρα αεροπλανα) μπαινουν πραγματα του πληρωματος εκει που ειδες και στην πτηση σου. Αλλα και σε μεγαλυτερα απο ενα ERJ, οπως σε Α320, Β737. Να τους κατηγορησουμε και αυτους, να βγαλουμε τα απωθημενα μας; Τι λες; Τα νερακια και τα καραμελακια και ο,τι αλλο μπορεις να φανταστεις ειναι σε ολα τα αεροπλανα αναγκαστικα εκει (κουτι πρωτων βοηθειων, οξυγονο κλπ), γιατι ειπαμε ειναι μικρο το αεροπλανο (αν δεν ειχαν νερο να σου προσφερουν, παλι θα εβρισκες κατι αρνητικο να πεις!). ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ??? Σωστη η απαντηση της αεροσυνοδου, τον λογο στον εξηγησα πρωτο πρωτο. Η καθυστερηση εγινε μαλλον καιρου. Και τι φταιει η εταιρεια δλδ. Να σου δωσει εισιτηριο τζαμπε γιατι φυσουσε; Πατε καλα ρε η τα σκεφτεστε κιολας πριν τα γραψετε; Πριν βγειτε να κατηγορησετε καλα θα κανετε να κανετε ενα τσεκ για τις υποχρεωσεις και τα δικαιωματα του επιβατη! Αυτο αναγραφεται η στο εισιτηριο η στην επιβεβαιωση απο το πρακτορειο.

Συμπερασμα: Ψαξε, δες, ΔΙΑΒΑΣΕ, ρωτα και μετα κατηγορησε, εαν ακομα αισθανεσαι αδικημενος. Δεν εχω κατι μαζι σου, αλλα καπου καποια πραγματα υποτιθεται οτι και αν εχουμε πεταξει μια φορα εστω, τα ξερουμε.

Φιλικα

-EDIT-
Και μολις ανακαλυψα οτι εκανες copy/paste το ιδιο κειμενο σε αλλη κατηγορια. Τελικα πρεπει να την μισεις αυτη την εταιρεια και δεν καταλαβαινω γιατι πετας τοτε μαζι της.

Re: Απορίες για flight info της Athens Airways

Η εξηγηση που μπορεις να δωσεις για το οτι ο φιλος Lovethisflight μονο χολη εχει για την Athens αλλα πεταει μαζι της ειναι οτι μαλλον βρισκει τους ναυλους των 27 η ακομα και του 1 ευρω που βγαζει η εταιρεια προσ η και απο Ηρακλειο. :)

Έχω την εντύπωση ότι κάθε επιβάτης δικαιούται να κρατάει 1 χειραποσκευή. Οπότε έχοντας και βαλίτσα και laptop είσαι ήδη φάουλ από τη στιγμή που μπήκες στο αεροπλάνο. Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό να βάλεις τη χειραποσκευή σου πάνω ακριβώς από τη θέση σου. Μπορείς να τη βάλεις σε οποιοδήποτε overhead μέσα στο αεροπλάνο. Αν λοιπόν το αεροπλάνο είναι γεμάτο και όλοι έχουν τη φαεινή ιδέα να έχουν από 2 ή 3 χειραποσκευές, είναι φυσικό ότι τα overhead θα τιγκάρουν, ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε 747!

Για να μήν ανοίγω νέο θέμα συνεχίζω εδώ.........
Χθες (20/09/09) πετούσα από ATH-HER με την ZF628(21:30) .
Το Check in άνοιξε 20:00 και πήρα την θέση που ζήτησα.
Η Επιβίβαση (G23) στο λεωφορείο άρχισε 21:25 και είχαν επιβιβασθεί όλοι σε 5' λεπτά .PAX 43
Όλοι???
Χμ..... ναι πλην μίας !!!
Η κυρία έφθασε 21:45 στην πύλη και με το που μπήκε στο λεωφορείο ξεκινήσαμε για το SX-CMA .
Δίπλα στο CMA βρισκόταν το CMB (με κλειστά φώτα)και έφευγε το CMC (μάλλον για Ρόδο...)

Η επιβίβαση τελείωσε 22:00 και η πόρτα έκλεισε.
Έκλεισε???
Ναι έκλεισε μεν αλλά σε 5 λεπτά ξανάνοιξε αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν ξεκινούσαν οι κινητήρες .
Αποβίβαση στις 22:15 στο λεωφορείο και επιστροφή στο terminal (G19) όπου σύμφωνα με τον υπάλληλο της Swissport θα μας "Έλεγαν τι θα γίνει".
Είκοσι λεπτά μετά σε ένα "πηγαδάκι" που κάναμε μερικοί επιβάτες και ο εν λόγω υπάλληλος , "ενημερωθήκαμε" ότι έχει ειδοποιηθεί η εταιρεία και ότι θα ερχόταν εκπρόσωποί της για "Να δούμε τι θα γίνει....".
Σε ερώτηση κάποιας κυρίας "Γιατί δεν το ανακοινώνει στο μεγάφωνο του gate αλλά το λέει έτσι" , δήλωσε ότι "δεν του έχει δοθεί εντολή για ανακοίνωση και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρχεται και να τον ρωτά" (!!!) .

Ορισμένοι επιβάτες δυσανασχέτησαν από την καθυστέρηση και η Νομάρχης Ηρακλείου (ναι με την ZF πετούσε χθες.....) αποχώρησε για να προλάβει την τελευταία της Α3...........

Εν το μεταξύ στο G21 οι επιβάτες της ZF 420 (ναι 21:30 και αυτή....) για την Θεσσαλονίκη άρχισαν να διαμαρτύρονται ΕΝΤΟΝΑ (η ώρα ήταν σχεδόν 23:00) κυρίως για την έλλειψη ενημέρωσης.

Αφήνω ξανά τους γείτονες (στο Gate) Θεσσαλονικείς και επιστρέφω στην δική μας περίπτωση.
Την 23:20 (και μετά από πολλά τηλέφωνα που απάντησε ο εν λόγω υπάλληλος στο gate ) και κατόπιν ερωτήσεων πρόσωπο με πρόσωπο που έκαναν διάφοροι επιβάτες "πληροφορηθήκαμε" ότι "Θα πετάξουμε".....
Πράγματι !!!
Αφήσαμε λοιπόν τους γείτονες της ZF 420 και στις 23:35 έφθασε νέο λεωφορείο και μπήκαμε ξανά όλοι...
Όλοι???
Σχεδόν , Η κα. Νομάρχης είχε εξαφανισθεί και μαζί της διάφοροι επιβάτες.....
Κάμποσοι βρέθηκαν μετά τις ανακοινώσεις αλλά τελικά η πτήση έκλεισε με PAX 40....
Το αεροπλάνο που μας περίμενε ήταν το CMC που δίπλα του είχε παρκαρισμένα (με κλειστά φώτα) το CMA & CMB.
Η επιβίβαση έγινε γρήγορα , η πόρτα έκλεισε και 23:50 βρισκόμασταν στον αέρα.........

Για την πτήση δεν θα κάνω ιδιαίτερα σχόλια , όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω την διαφορά στο service που είδα σε σχέση με τις προηγούμενες πτήσεις μου με ZF.
Δεν υπήρχε ούτε καραμελίτσα , ούτε σάντουιτσάκι , προσεφέρθησαν τα γνωστά καφές χυμοί κλπ και έδωσαν σε όποιον επιβάτη ήθελε ένα πλαστικό κουτάκι με 2-3 κομματάκια (μπουκιές) φρούτων (καρπούζι-πεπόνι-ανανάς) καθώς και ένα ακόμα πλαστικό κουτάκι με ξηρούς καρπούς.
Οι πιλότοι (ήταν οι ίδιοι όπως και το πλήρωμα) πέραν του "Cabin crew take off/landing position " δεν ξανακούστηκαν.

Αυτό που έχω εγώ να σχολιάσω για την εταιρεία είναι το εξής.
Τις τελευταίες μία δύο εβδομάδες άκουσα για το ίδιο σκηνικό από πολλούς γνωστούς μου.
Φοβάμαι ότι ή ZF έχει αρχίσει να χάνει το "παιχνίδι" δημιουργίας brand name.
Η εταιρεία δυστυχώς δεν έχει ΚΑΜΙΑ παρουσία στο αεροδρόμιο , Swissport ανθρώπους μόνο συναντάς οι οποίοι δηλώνουν ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ (προφανώς και είναι) να ενημερώσουν η να κάνουν κάποια κίνηση εξευμενισμού των επιβατών.
Βλάβες και προβλήματα προφανώς αντιμετωπίζουν και άλλες εταιρείες , όμως (τουλάχιστον η Α3 και ελπίζω και η ν.ΟΑ) έχει παρουσία επιτόπου αφού ακόμα και με ένα δωρεάν εισιτήριο η Α3 "ηρεμεί" τα πνεύματα και δημιουργεί "θετικό προφίλ" που και η πιο καλοπληρωμένη διαφήμιση δεν μπορεί να δημιουργήσει.
Η ZF κινείται ακριβώς αντιθέτως!!!
Απούσα γενικώς!!!
Ούτε ένα μπουκαλάκι νερό δεν έδωσαν στο gate (τουλάχιστον και ΜΠΡΑΒΟ τους έχουν σε κάθε κάθισμα του αεροπλάνου) ούτε καν ενημέρωση δεν προσέφεραν !!!
Λυπάμαι όταν βλέπω μία καλή αρχή να διολισθαίνει.
Οι επιβάτες στον μεγάλο τους όγκο ,διαφημίζουν η δυσφημούν εταιρείες από τις μικρολεπτομέρειες και όχι αν έχουν ωραίο livery τα αεροπλάνα της , η τάση όμως το τελευταίο διάστημα είναι να συνιστούν αποφυγή της ZF αντί τα καλά λόγια που έλεγαν παλιότερα.....

Υ.Γ:
GP707":1ipp65bc said:
Αν λοιπόν το αεροπλάνο είναι γεμάτο και όλοι έχουν τη φαεινή ιδέα να έχουν από 2 ή 3 χειραποσκευές, είναι φυσικό ότι τα overhead θα τιγκάρουν,

Συμφωνούμε απολύτως όμως ποιος έχει την ευθύνη γ' αυτό???
Σαφώς το Handling και το πλήρωμα καμπίνας που το επιτρέπει.
Ας προσπαθήσουν ορισμένοι να το κάνουν αυτό και στην BA..........

aas59":2cmxbpoi said:
Εν το μεταξύ στο G21 οι επιβάτες της ZF 420 (ναι 21:30 και αυτή....) για την Θεσσαλονίκη άρχισαν να διαμαρτύρονται ΕΝΤΟΝΑ (η ώρα ήταν σχεδόν 23:00) κυρίως για την έλλειψη ενημέρωσης.

Η πτήση συγχωνεύτηκε με την 422 η οποία ενώ θα έφευγε στις 23:30 αναχώρησε στις 12:35 και έφτασε Θεσσαλονίκη 01:05! Η πτήση έγινε το DIZ της Astra! Γενικά ήταν πολύ..."μπαρούτι" η κατάσταση...

Αφήσαμε λοιπόν τους γείτονες της ZF 420 και στις 23:35 έφθασε νέο λεωφορείο και μπήκαμε ξανά όλοι...
Και με άφησες "μόνο" μου να περιμένω στο G19 να φύγω με την 422 χωρίς να πεις ένα γειά!!΄Μπράβο σου :wall: :wall:

Δεν υπήρχε ούτε καραμελίτσα , ούτε σάντουιτσάκι , προσεφέρθησαν τα γνωστά καφές χυμοί κλπ και έδωσαν σε όποιον επιβάτη ήθελε ένα πλαστικό κουτάκι με 2-3 κομματάκια (μπουκιές) φρούτων (καρπούζι-πεπόνι-ανανάς) καθώς και ένα ακόμα πλαστικό κουτάκι με ξηρούς καρπούς.

Δυστυχώς στην 422 με την Astra είχε μόνο χυμό, καφέ, αναψυκτικό...

Η εταιρεία δυστυχώς δεν έχει ΚΑΜΙΑ παρουσία στο αεροδρόμιο , Swissport ανθρώπους μόνο συναντάς οι οποίοι δηλώνουν ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ (προφανώς και είναι) να ενημερώσουν η να κάνουν κάποια κίνηση εξευμενισμού των επιβατών.

Κάτι που σχολιάστηκε δυσμενώς απο τους επιβάτες...

Socrates":j4147yz3 said:
Και με άφησες "μόνο" μου να περιμένω στο G19 να φύγω με την 422 χωρίς να πεις ένα γειά!!΄Μπράβο σου :wall: :wall:
Το "παράπονο" αυτό λειτουργεί και Vice Versa........... :D
Socrates":j4147yz3 said:
Η πτήση συγχωνεύτηκε με την 422 η οποία ενώ θα έφευγε στις 23:30 αναχώρησε στις 12:35 και έφτασε Θεσσαλονίκη 01:05! Η πτήση έγινε το DIZ της Astra! Γενικά ήταν πολύ..."μπαρούτι" η κατάσταση...
Τουλάχιστον σε εσάς έφεραν φαγητά........... Το BBQ που ετοίμαζαν στην πύλη για σάς δεν ήταν ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: