Re: Pantheon Airways
Κάποιος άλλος "βάζει λόγια" φίλε aas και σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός. Δεν είπα ποτέ ότι τα θέλω όλα 100% κρατικά, απλά είπα ότι δε τα θέλω 100% ιδιωτικά. Πριν συνεχίσω ήθελα να με συγχωρέσουν οι διαχειριστές για τυχόν επαναλήψεις... Τέλος δεν "καίγομαι" να πείσω κανένα, απλά αφού ρωτάς επίμονα σου παραθέτω τους προβληματισμούς μου και τις απόψεις μου.( που άμα θες τις αναλύουμε περαιτέρω μέσω πμ)
Συγκεκριμένα για την ΟΑ (ή Πάνθεον) με το έλεγχο του κράτους. (έστω και με 33%)
1 ) Διασφαλίζει τα υψηλά στάνταρντ ασφάλειας χωρίς εκπτώσεις.
2 ) Καθορίζει τις τιμές στην Ελλάδα.
3 ) Αξιόλογο δίκτυο με βάση κάποια ελληνική πόλη => λιγότερη ταλαιπωρία για εμάς. Καθώς δε πρέπει να "γυρίσεις την Ευρώπη" για να πας πχ. Αμερική ή ακόμα και πιο κοντά.
4 ) Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αξιοζήλευτες και από μεγάλους κολοσσούς => Υψηλός πήχης για τον ανταγωνισμό
5 ) Ενώνει την Ομογένεια.
6 ) Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο Τουρισμός. Περισσότερες συνδέσεις => μεγαλύτερη "προσβασημότητα" σε μια χώρα που εξαρτάται τόσο από την παραπάνω βιομηχανία.
7 ) Η χρησιμότητα των αερομεταφορών σε μια χώρα όπως τη δικιά μας έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία, απ' οτι μια χώρα πχ. Βέλγιο,Γαλλία,Γερμανία κ.α. α) λόγω ιδιομορφίας της, β) λόγω θέσης της.
Για παράδειγμα σε μια χώρα της κεντρικής ευρώπης υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις πχ. τρένα.
8 ) Πρεστίζ για τη χώρα.
και πολλά άλλα...
Δε συμφωνώ σε πολλά σημεία στο όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα, χωρίς ουσιαστικά διοίκηση, έλεγχο εξόδων , γνωρίζεις πολλές εταιρίες στον κόσμο να μην μπορούν να δημοσιεύσουν το πρόγραμμα πτήσεών τους*? κλπ (όμως κάποιοι φταίνε!).Η γρήγορη ιδιωτικοποίηση συνιστά και "άφεση αμαρτιών"?!
Αλλά γιατί να αφορίζουμε ολοκληρωτικά μια εταιρία η οποία προσφέρει αν και πληγωμένη?
Το φαινόμενο ξεπούλα και αγνάντευε επεκτείνεται και σε πιο σημαντικούς τομείς. Ήδη μας λένε ότι και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αντέχουν. Το επόμενο βήμα είναι να μας πούνε ότι και η Υγεία "μπαίνει" μέσα και πρέπει να την κάνουμε ιδιωτική γιατί το κράτος δεν αντέχει... Αυτό το κράτος ονειρεύεσαι?
Τέλος ήθελα να τονίσω τα εξής->
Φάνηκε ότι ακόμα και στη Μεγαλύτερη Καπιταλιστική Κοινωνία του κόσμου το μοντέλο "ανεξέλεγχτος έλεγχος στους ιδιώτες" απέτυχε (αυτό ζούμε τις τελευταίες βδομάδες) και πάλι ο απλός κόσμος καλείτε να βάλει το χέρι στην τσέπη ( πολύ βαθιά 700 δις $ είναι αυτά!) ώστε να ξανα-κρατικοποιηθούν οι τράπεζες, όπου μέχρι χτες κάποιοι κάναν το παιγνίδι τους...
Απ'' ότι φαίνεται η Ευρώπη πράττει το ίδιο... Άρα δεν έχει αποτύχει το παραπάνω μοντέλο?
Γιατί να επιτρέπεται να κρατικοποιούντε φαλιρημένες τράπεζες ή ασφαλιστικοί οργανισμοί, όπου οι "λίγοι" εκλεκτοί του κόσμου κάναν το παιγνίδι τους?
Συγνώμη εάν κούρασα.
Κ.
*Από την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" Στα χρηστικά εκεί που γράφει τα δρομολόγια αεροπλάνων/πλοίων για την ΟΑ λέει->
Η Ολυμπιακή Αεροπορία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταβάλλονται καθημερινά.
Μοιάζει με ανέκδοτο,αλλά δεν είναι...