Υπάρχει λόγος ύπαρξης σχολών αεροσυνοδών?

• Thread starter Thread starter ikonoklastis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν υπαρχει λογος να παει κανεις να εκπαιδευτει σε Κεντρο Ελευθερων Σπουδων (και να πληρωσει ΤΑ λεφτα) για να γινει αεροσυνοδος. Αλλωστε, εαν ηταν αεροπορικη η εκπαιδευση και ο τιτλος σπουδων αεροπορικο πτυχιο, θα ηταν -οι σχολες και οι εκπαιδευσεις- υπο την επιτηρηση της Υπηρεσιας Πολιτικης Αεροιποριας και τα Κεντρα αυτα δεν θα ειχαν αδεια λειτουργιας απο το Υπουργειο Εμποριου αλλά απο την ΥΠΑ.

Αλλωστε δεν υπαρχει πια κανενος ειδους πτυχιο ή αδεια αεροσυνοδου που να εκδιδεται απο την ΥΠΑ. Καθε αεροπορικη εταιρια προσλαμβανει το προσωπικο της, το εκπαιδευει και το αδειοδοτει συμφωνα με τις απαιτησεις της αντιστοιχης κρατικης ΥΠΑ. Προσωπικα δεν εχω ακουσει καποιον αποφοιτο λυκειου με 3 γλωσσες να προτιμηθηκε εναντι αλλου αποφοιτου με 3 επισης γλωσσες, επειδη ειχε τελειωσει ενα Κεντρο Ελευθερων Σπουδων που εβγαζε αεροσυνοδους.

Προτεινω λοιπον -αν και δεν ειμαι του χωρου και δεν γνωριζω πολλα πανω στο ζητημα αυτο- σε οποιον ενδιαφερεται να γινει αεροσυνοδος να επιδιωξει την προσληψη του σε μια αεροπορικη εταιρια (χωρις να φοιτησει πουθενα πριν,να μεινει με το απολυτηριο λυκειου, ΤΕΙ ή ΑΕΙ και με τις γλωσσες του) η οποια θα τον εκπαιδευσει και θα του δωσει την αδεια, και μετα να παρει την πειρα του και την προϋπηρεσια του και να κοιταξει να φυγει εκτος Ελλαδος για να κανει μια αξιοζηλευτη και καλα αμοιβομενη καρριερα και να μην ...αυτοθαφτει στις ελληνικες αεροπορικες εταιριες.

Εχω δει οτι εταιριες οπως η RYANAIR κλπ οταν κανεις αιτηση για προσληψη σε παραπεμπουν κατευθειαν σε εκπαιδευτικο κεντρο που πληρωνεις την εκπαιδευση σου (2500 ευρω αν δεν κανω λαθος-και μαλιστα ανεξαρτητως του αν εχεις μεγαλη ή μικρη προϋπηρεσια) και αφου τελειωσεις θεωρεισαι επιλεξιμος, δεν σημαινει οτι προσλαμβανεσαι.

Αρα, προτιμηστε μια ελληνικη αεροπορικη εταιρια και απο την πρωτη μερα που θα παρετε την αδεια και πετατε αρχιστε την ερευνα για δουλεια σε εταιρια εκτος Ελλαδος. Αυτη τη στιγμη η top of the pop προσληψη στην Ευρωπη ειναι η Qantas με βαση Λονδινο. Στη συνεχεια κατεβαινοντας την κλιμακα των αξιων απο πλευρας συνθηκων, αμοιβων κλπ ειναι :British Airways, SAS, KLM, Lufthansa, Finnair, Icelandair, Swiss και τερμα.

Ανατολικα : Cathay Pacific, Japan, ANA και τερμα.

Καλη τυχη σε ολους οσους προβληματιζονται για καρριερα...

ΣΧΟΛΕΣ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ

Καλησπέρα σε όλους!! Ενιδαφέρομαι να γίνω ιπτάμενος φροντιστής και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν σχολές στην Ελλάδα (και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη) και αν είναι απαραίτητο να αποφοιτήσει κάποιος απο μία τέτοια σχολή αν επιθυμεί να ασχοληθεί με το επάγγελμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μου απαντήσουν.

Re: ΣΧΟΛΕΣ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ

φιλε Γιαννη καλησπερα...Λοιπον οι σχολες στην αττικη ειναι 2 αν δεν κανω λαθος...Η μια ειναι h jetstream aviation academy που κανει το course αυτονομα αλλα και μεσω του ιεκ ωμεγα(λεπτομερειες για αυτην την συνεργασια δεν ξερω) και αλλη μια στο κουκακι στη συγγρου πυ μου διαφευγει το ονομα ...Το κοστος στην πρρωτη ειναι περι τα 3000 ευρω και απο το ωμεγα περιμενω γιατι με ενδιαφερει και εμενα ...θα σου πω μολις μου τηλ..Μην ξεχασεις πως τα μαθηματα τα δινεις στη ΣΠΟΑ (ΥΠΑ ) και απο εκει παιρνεις τν πιστοποιηση για cabin crew member οπως επισης ειναι απαραιτητο και ενα class 1 medical που χρειαζεται για να εισαι πληρωμα...αυτα

Υπάρχει και άλλη μια η TAS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με δίδακτρα περίππου το ποσό των 6000ευρώ για δύο έτη. Το καλό με τις σχολές αυτού του είδους είναι γενικότερα η απασχόληση όσων αφορά τον τουρισμό( όχι απαραίτητα το επάγγελμα του φροντιστή δηλ), συν ότι υπάρχει το πλεονέκτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω της σχολής. Αν όμως σε ενδιαφέρει μόνο το επάγγελμα του φροντιστή, γνώμη μου είναι ότι θα χάσεις χρόνο και χρήμα, δεδομένου ότι σε όποια εταιρία και αν δουλέψεις στο μέλλον,θα αναλάβει εκείνη εξ ολοκλήρου την εκπαίδευση σου.

Ρε μπας και πρέπει να τα παρατήσω όλα και να ανοίξω σχολή για αεροσυνοδούς?
Ο κακός ΧΑΜΟΣ γίνεται από κορόιδα.......

Φιλε μου μπορεις να κανεις οτι θελεις....Χαρακτηρισμους ομως για ανθρωπους που δεν γνωριζεις κρατα τους για εσενα...Προσεχε μονο μηπως στο τελος το μεγαλο κοροιδο εισαι εσυ και τα λουστεις αυτα που λες...Φιλικα παντα ,απλα μαθε να ελεγχεις την γλωσσα σου πιο σωστα...Οσο για την ¨σχολη¨ ...καθε επιχειρηματικη κινηση καλη ειναι... :twisted:

Της τρελής γίνεται....
Όχι μόνο αεροσυνοδών θα ανοίξω για "πτυχίο" αλλά μου φαίνεται θα φτιάξω και μεταπτυχιακό πρόγραμμα!
Θα βρεθεί κόσμος που θα μου ακουμπάει το δεκαρικάκι για πλάκα....

Καλησπέρα...είμαι καινούριο μέλος εδώ και θα ήθελα μία συμβουλή περί φροντιστή πληρώματος(flight attedant)..τελειώνοντας με σχολή και στρατό επιθυμώ να εκπαιδευτώ σε αυτόν τον τομέα..αξίζει να πάω σε ιδιωτική σχολή για την εκπαίδευση όπου θα πληρώσω ή μπορώ απλώς να κάνω ένα apply(αίτηση) σε μία αεροπορική και αφού περάσω την συνέντευξη να αρχίσω εκπαίδευση εκεί; Θα επιθυμούσα να έχω μία απάντηση...ευχαριστώ

Κάποιες αεροπορικές, ειδικά οι μεγαλύτερες, έχουν δικά τους προγράμματα εκπαίδευσης πληρωμάτων που καθιστούν ίσως περιττή την ιδιωτική σχολή. Όμως, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, δε βλάπτει να το κάνεις γιατί θα σου δώσει γενικές γνώσεις που αργότερα ίσως σου χρειαστούν. Επειδή το ιπτάμενο προσωπικό πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτο και κάποιες φορές οι αεροπορικές αναγκάζονται να "ανταλλάξουν" πληρώματα, η ουδετερότητα που δίνει μια ιδιωτική σχολή ίσως σου φανεί χρήσιμη, ειδικά αν το βλέπεις μακροπρόθεσμα. Στο βιογραφικό σου ίσως είναι το επιπλέον προσόν που δείχνει ότι το βλέπεις σοβαρά, χωρίς αυτό να αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Αν έχεις ήδη υπόψη σου δυνητικούς εργοδότες, μπορείς πριν στείλεις την αίτηση να δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις γραπτά ή προφορικά και να ρωτήσεις αν η ιδιωτική σχολή θεωρείται επιπλέον προσόν ή έχει μικρή επίπτωση στη διαδικασία επιλογής. Καλή επιτυχία!

Οι ιδιωτικές σχολές βγάζουν τον ιδιο τύπο πιστοποίησης που βγάζουν και οι αεροπορικές που έχουν την δυνατότητα να εκπαιδεύουν εξαρχής πληρώματα. Τώρα εαν θέλεις κάτι παραπάνω από το Attestation (κυρίως γενικές γνώσεις πάνω στο customer service) και να έχεις την ελευθερία να επιλέξεις αργότερα αεροπορική, μπορείς να το κάνεις μέσω ιδιωτικής σχολής.
Εάν θέλεις να ξεκινήσεις να εργάζεσαι άμεσα σε αεροπορική, καλύτερα να επιλέξεις να το ψάξεις μέσω αεροπορικής πρώτα. Γενικώς οι ανάγκες του κλάδου είναι τεράστιες όποτε λίγες είναι πλέον οι αεροπορικές που δεν καλύπτουν και την αρχική εκπαίδευση.