Κατάλληλο α/φ για δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter no frills
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

no frills

First-Class-Member
Περιοχή
Thessaloniki
Website
spirakos.wordpress.com
πολλές φορές εχω αναρωτηθεί πιο αεροσκάφος θα ήταν το κατάλληλο για τόσο μικρές διαδρομές όπως αυτή του ath-skg. θέλω λοιπόν (αν και εσείς το επιθυμείται) την δική σας συμβολή για να βρούμε το καταλληλότερο a/c.
τεντώνω τα αυτιά μου...ή καλύτερα τα μάτια μου και περιμένω.....

Μικρο, βρωμερο, (στροβιλο-)ελικοφορο!

F50
DHC-7/-8
CV340 (!!!!)
Shorts 330/360

36_7_8.gif

Οποιος δεν γουσταρει μπορει να παρει CRJ, B73x, A32x etc :mrgreen:

Boeing 737 h Airbus A320 einai ta poio katalila gia dromologia typou ATH-SKG/HER/RHO/CFU/AXD kai SKG-HER. Gia alla dromologia esoterikou stin Ellada Embraer ERJ135/145/170/190 h Canadair RJ200/700/900. Ta turboprop einai kseperasmena pleon 2006 exoume!

CaptainChris":1kl7vj0g said:
Ta turboprop einai kseperasmena pleon 2006 exoume!

Με τις ανοδικές τάσεις του πετρελαίου τα turboprop θα έλεγα ότι είναι τα αεροσκάφη του μέλλοντος!!!

κατά τ'αλλα ψηφίζω Α320/321, αλλά χωρίς να είμαι σίγουρος μήπως 1xdaily με γεμάτο Α380 σε all economy cfg βγαίνει πιο οικονομικά...

kai mena mou fenete kali idea ta turbopro....alla pisteuo pos einai route pou apaitei megaliteri xoritikothta....isos 319 h kalutera embraer 190 pou einai pio regional.... ennoeite me mono oikonomy conf(ti sto kalo no frills eimai....)kai na xothoume sfina ston antagonismo ton 2 megalon....

oneira therinis niktos.... :D

CaptainChris":fqi7moeg said:
Ta turboprop einai kseperasmena pleon 2006 exoume!

Φιλε Χρηστο, περίμενα την αντίδραση αυτή από μέλη του forum, γι'αυτο και έβαλα τα μοντέλα (αλλα όχι μονο γι'αυτο). Ο Έλληνας δεν γουστάρει τα ελικοφόρα, αυτό είναι γνωστό. Γι'αυτο και μικρές εταιρείες που είχανε μονο η κυρίως ελικοφόρα βουτήξανε (Air Greece, SEEA, Hellenic Star, Hellas Wings klp) Η ερώτηση είναι τι θα προτιμούσε ο καθένας μας.. Εγώ θα την έβρισκα με ελικοφόρα αλλα και με jet. Τι είμαι δηλαδή που γουστάρω ελικοφόρα? Οπισθοδρομικός? Το κάθε είδος έχει και την χάρη του. ’Aλλη καύλα το ελικοφόρο με εμβολοκινητήρα (CV340, DC3 κλπ) και άλλο το turboprop (F50, DHC-7/-8, ATR etc) και εντελώς άλλη χάρη τα jet. Που και πάλι ανάλογα με την διάταξη των κινητήρων και του μεγέθους του σκάφους είναι διαφορετικό και το feeling!

Ας ξεκολλήσουμε πλέον από αυτήν την νοοτροπία ότι τα ελικοφόρα είναι οπισθοδρομικά γιατί είμαστε στο 2006!!! (Με το συμπάθιο αλλα την αιτιολογία την βρίσκω λείαν επιεικώς γελοία)

simfono makedona!!!!

i finair an den kano lathos ekane paraggelia gia bombardier...i flybe episis vasizei to stolo tis se elikofora...aytes den nomizo pos einai kseperasmenes etairies...ekastos sto eidos tou...to erotima omos einai...s ayto to eidos.(to siggekrimeno route...) poios einai o o ekastos? :roll: :) :?:

Δεν νομιζω οτι τα Turboprop εχουν σχεση με την εξελιξη της τεχνολογιας. Απλα ειναι ενα αλλο ειδος αεροσκαφους για συγκεκριμενες κατηγοριες πτησεων.
Εγω θα πω τη γνωμη μου μεταξυ των turboprops που εχω πεταξει. Νομιζω οτι την καλυτερη πτηση για τη συγκεκριμενη διαδρομη μπορει να την κανει το Fokker 50.
Μαλιστα, ειχα κανει το SKG-ATH με S.E.E.A. F-50. Καμμια σχεση με ATR42/72 ή SH330. :roll:

Tha simfoniso me ton GP707: taksidepsa kai ego AXD-ATH me Fokker 50 tis S.E.E.A. poli kalo aeroplano eitan kai einai ontos katalilo gia to singekrimeno dromologio. Prosopika omo tha protimousa to Saab 2000: monterno turboprob me tahitita (shedon) jet.

Η επιλογή του καταλληλότερου τύπου -ειδικά στο συγκεκριμένο δρομολόγιο- πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπ' όψη και τα ανταγωνιστικά μέσα: και εννοώ το σιδήροδρομο και το αυτοκίνητο/λεωφορεία, που πλέον έχουν βελτιωθεί σημαντικά (αναβάθμιση σιδηροδρομικού άξονα, ολοκλήρωση ΠΑΘΕ), από άποψη ασφάλειας, ταχύτητας, τήρησης δρομολογίων κτλ.

Η πλειοψηφία του κοινού, συνεχίζει να επιλέγει το αεροπλάνο στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, για λόγους ταχύτητας, και νομίζω η ανάγκη αυτή πρέπει να ικανοποιείται στο μεγάλυτερο δυνατό βαθμό, από τον τύπο α/φ που θα επιλεγεί, παίρνοντας υπ' όψη τη συνεχή βελτίωση του ανταγωνισμού και στο θέμα αυτό.

Οι πληρότητες στη συγκεκριμένη διαδρομή είναι υψηλές, και δεν νομίζω πως 50-θέσια αεροσκάφη είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, εκτός κι αν δρομολογούνται ανά ώρα, οπότε θα υπάρχουν και καλύτερες συχνότητες. :wink: