LGAT memories

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ τελευταία χρονιά που το είδα Ελληνικό ήταν το 1995. Ίσως και το 1996 να ήρθε μερικές φορές. Στο "Βενιζέλος" πολύ δύσκολο ως αδύνατον να έχει εμφανιστεί, αλλά και πάλι δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.
 
Το εγραψα γιατι θυμηθηκα ενα σκηνικο με την SyrianAir τοτε που ειχε πρωτοανοιξει το Ελ.Βενιζελος που μου ειχε εξιστορησει ατομο απο τις σκακιερες που ειχε παει να δεσει στα Α στις φυσουνες και ηταν αλλο αεροπλανο εκει και εφυγε παλι προς τον διαδρομο και το ειχαν παρει απο πισω.. Τελικα εδεσε σε αλλο position.. Οποιος ηταν τοτε σε σκακιερες ας το επιβεβαιωσει αν μπορει η εαν δουλευε στο αεροδρομιο.. ΥΓ το συγκεκριμενο αεροσκαφος διαλυθηκε το 2003 αλλα φαινοταν σε κατασταση stored.. Αλλα μαλλον εκανε εσωτερικα δρομολογια..
 
Καραβέλλα στο Βενιζέλος; Το YK-AFD αποσύρθηκε 1994 με 1995. Μπόινγκ 727 τής Syrianair ναι, έχει έρθει αλλά Καραβέλλα γενικώς...θα ήταν πολύ ενδιαφέρον!
ΥΓ. Μήπως το συγχέετε με το 9K-AFD Boeing 727 τής Kuwait που όμως πήρε νηολόγιο YK-AGF όταν πήγε στη Syrianair?
 
Last edited:
Πολυ πιθανο..Δεν το αποκλειω..τα Caravelle της Syrian Air διαλυθηκαν το 2003.. Του ειχε κανει μεγαλη εντυπωση τοτε σαν νεος το κυνηγητο που του εκαναν οι σκακιερες μιας και γυρισε το αεροπλανο προς τον διαδρομο παλι μεχρι που τον ξαναεφεραν στο stand..
 
Δεν εχει έρθει ποτέ Καραβέλα στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το σκηνικό που λες ήταν με 727 της RB.
 
Εκείνο που ερχόταν τα απογεύματα DAM-ALP-ATH;
 
Σωστα seven4seven! Ναι aakunz και μετα ΑRN Σουηδια...
 
Μία ερώτηση για εκείνους που δούλεψαν πίστα στο Ανατολικό: Θυμάστε πόσες θέσεις στάθμευσης είχε; υπήρχαν δύο πίστες,η πίστα Α η κλασική και η πίστα Β στο New Charter Terminal...
 
Swearingen Metro

Η πρώτη εμφάνιση των Metro για Ελληνική εταιρία έγινε τον Μάρτιο του 1992 όταν και έφτασε το πρώτο ολόλευκο και με Γαλλικό νηολόγιο, το οποίο μετά από λίγες μέρες νηολογήθηκε ως SX-BSC για την SEEA. Ακολούθησαν και αρκετά ακόμα για Ελληνικές εταιρίες, όπως η KAL, και η επιτυχημένη πορεία του είναι φανερή αφού ακόμα τα Metros εξακολουθούν να πετούν στους Ελληνικούς ουρανούς. Το νέο άλμπουμ "εξιστορεί" μέσω των φωτογραφιών, την αρχή των Metro στην Ελλάδα από το 1993 ως και το κλείσιμο του Ελληνικού, περιλαμβάνοντας και μια διερχόμενη... "όρκα".

 
Σχετικό (κατά κάποιο τρόπο) με τα Metro στο Ελληνικό είναι και το περιστατικό με το SX-BGG της KAL, το 1999, όπου το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση στην τελική του αεροδρομίου της Ρόδου.
Τα συντρίμια του βρισκόταν για καιρό στο Ελληνικό, στο γνωστό "σκουπιδότοπο" δίπλα στον 03/21.
Δεν φαίνεται να υπάρχει φωτογραφία του με το ελληνικό νηολόγιο (δεν έχω δει εγώ τουλάχιστον).
GP707 μήπως έχεις κάτι σχετικό;
 
Top